Historisch overzicht

Gouda is een echte voetbalstad. Al vanaf het eind van de 19e eeuw speelt voetbal een belangrijke maatschappelijke rol in de stad. In 1886 wordt de eerste Goudse club, Olympia, opgericht. Hierna volgen Excelsior (1906, vanaf 1914 wordt dit sv Gouda), TOP (1910), GSV (1913), DONK (1920) en uiteindelijk Jodan Boys in 1934. Overigens fuseren TOP en Olympia nog in 1921.

Voetbal is vooral een zondagse bezigheid en ook in de beginjaren van Jodan Boys is er weinig aandacht voor het zaterdagvoetbal. De KNVB begint pas in 1946 met een competitie voor het zaterdagvoetbal en tot het seizoen 1996/1997 is er in het zondagvoetbal altijd minimaal één hogere competitie. Met de invoering van de zaterdag Hoofdklasse is dit verschil verdwenen. Tegenwoordig neemt het zaterdagvoetbal een steeds grotere rol in met grote zaterdagclubs als Rijnsburgse Boys, Quick Boys, Katwijk, Spakenburg en IJsselmeervogels in de hoofdrol.
Hieronder is een overzicht van de verrichtingen van Jodan Boys in een tijdslijn per 10 jaar (beginjaren uitgezonderd).
Veel leesplezier!1934 - 1940

Op 1 mei 1934 wordt de voetbalclub Jodan Boys opgericht. Jodan Boys wordt hiermee de zesde voetbalclub in de stad Gouda en is de eerste zaterdagclub in de stad.
De club speelt in het begin op een terrein aan de Bodegraafsestraatweg in Gouda Noord waar tegenwoordig Olympia een sportcomplex heeft. Jodan Boys speelde ook nog even in het huidige Weidebloemkwartier aan de Rotterdamseweg, maar ging al snel naar het oude Gouda veld aan de Bloemendaalseweg. Dit veld werd door toenmalig burgemeester Gaarlandt op zaterdag 11 mei 1935 geopend, toen de club tevens haar eerste levensjaar vierde. De eerste wedstrijd op dit terrein tussen Jodan Boys en VVO eindigde in een 5-6 overwinning voor de gasten, die in het seizoen daarop in de 3e klasse van de CNVB uit kwamen..

Kantine op het Jodan Boys complex aan de Bloemendaalseweg in de jaren '40.

Jodan Boys schrijft zich voor het seizoen 1936/1937 voor het eerst in bij de CNVB. Jodan Boys speelt in de eerste jaren in de afdeling Rotterdam in de reserve klassen, waar het na twee jaar kampioen werd. Vervolgens startte Jodan Boys in de standaard klasse van de CNVB, maar hierin was Jodan Boys verre van succesvol. In 1939 eindigde de ploeg als 5e (van de 6) en in 1939/1940 werden er slechts twee wedstrijden gewonnen. Vervolgens gooide ook het begin van de tweede wereldoorlog nog roet in het eten. Na 13 wedstrijden voor Jodan Boys werd de competitie gestaakt. Uiteindelijk werd de CNVB door de Duitsers verboden en moest Jodan Boys zich aansluiten bij de KNVB.

 

1941 - 1950
Pas na de tweede wereldoorlog start de KNVB een zaterdagcompetitie. In de eerste jaren speelt Jodan Boys nog in de onderbond van de KNVB, de RVB. Noodgedwongen, aangezien de Goudse Voetbalbond (GVB), welke een onderdeel was van de KNVB, geen zaterdagcompetitie op poten kon krijgen. Begin jaren '40 schreef Jodan Boys zich hier wel voor in, maar was soms zelfs de enige gegadigde. Zeven seizoenen bleef Jodan Boys in de RVB voetballen, tot de GVB de eerste zaterdagcompetitie opgezet had. In 1948/1949 speelde Jodan Boys daarin samen met het tweede elftal. Jodan Boys werd direct kampioen en promoveerde zo naar de vierde klasse van de KNVB. In 1949 k betrekt Jodan Boys het nieuwe complex aan de Nieuwe Vaart in de wijk Nieuwe Park.

Bouw van het complex aan de Nieuwe Vaart te Gouda in 1949.

In het seizoen 1949/1950 zijn er in district West II twee derde en vier vierde klassen. Jodan Boys speelt het eerste seizoen in de vierde klasse A en debuteerdt met een 1-3 thuisverlies tegen Ter Leede.
Jodan Boys start het eerste seizoen overigens verrassend en doet in de eerste helft van het seizoen nog volop mee voor het kampioenschap. Jodan Boys zakt uiteindelijk toch iets af op de ranglijst en eindigd precies in het midden, op de vijfde plaats.

1950 - 1960
Jodan Boys voetbalt inmiddels ruim een jaar op het nieuwe complex aan de Nieuwe Vaart. Ondanks het feit dat het een nieuw complex is, is er door de slechte grond bijna niet normaal te voetballen. Bij slecht weer staat het terrein in no time onder water en duurt het soms dagen voordat het veld weer bespeelbaar is. Hierdoor worden thuiswedstrijden van Jodan Boys regelmatig afgelast en later ingehaald.
In het tweede seizoen van Jodan Boys in de KNVB start de club net als in het eerste seizoen. Van de eerste zeven wedstrijden worden er zes gewonnen en Jodan Boys draait lekker mee bovenin. Net als in het eerste seizoen zakt Jodan Boys na een aantal nederlagen en remises iets af en eindigd wederom in de middenmoot.
Het derde seizoen is het voor Jodan Boys billenknijpen als de ploeg met één punt meer dan VVOR net niet degradeerd.

Jodan Boys in actie op het sportcomplex aan de Nieuwe Vaart.

In de seizoenen daarop gaat het Jodan Boys beter af. Vier seizoenen worden op de vierde of tweede plaats afgesloten. In deze jaren doen een aantal bekende Jodan Boys spelers van zich spreken zoals Revet, Boot en Dortland. Dit drietal is in het seizoen 1953/1954 verantwoordelijk voor driekwart van de doelpuntenproductie waarmee Jodan Boys op de tweede plaats eindigd.
Twee seizoenen later eindigd Jodan Boys weer op de tweede plaats, met 28 punten uit 20 wedstrijden. (Tot halverwege de jaren '90 kreeg je per gewonnen wedstrijd 2 punten). Aangezien er in het seizoen erop voor het eerst een tweede klasse werd ingevoerd, mocht behalve de kampioen ook de nummer 2 promoveren. Helaas voor Jodan Boys had Noordwijk evenveel punten behaald in de competitie.
Zodoende moest Jodan Boys op 9 juni 1956 een beslissingswedstrijd tegen Noordwijk spelen. De wedstrijd werd in Katwijk op neutraal terrein afgewerkt. Na een 0-0 ruststand wist Jodan Boys uiteindelijk met 3-0 te winnen en mocht Jodan Boys voor het eerst in het bestaan in de derde klasse spelen.
Lang duurde dit avontuur niet. Jodan Boys werd in het tweede seizoen in de derde klasse negende en degradeerde weer naar de vierde klasse.

Jodan Boys speelt een beslissingswedstrijd tegen Noordwijk en is hier in de aanval.

1960 - 1970
In het vierde seizoen in de vierde klasse na de degradatie in 1958, wordt Jodan Boys voor het eerst kampioen en promoveert het weer naar de derde klasse. Net als bij de vorige promotie duurt het avontuur in de derde klasse slechts twee seizoenen. In 1964 degradeerde de ploeg weer, nadat het in de competitie 16 van de 18 wedstrijden had verloren.
Jodan Boys startte dit seizoen overigens op het nieuwe sportcomplex in Oosterwei. Op dit sportpark is Jodan Boys nog steeds actief. In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen opende de toenmalige wethouder het sporpark middels het nemen van de aftrap. Jodan Boys verloor deze wedstrijd tegen RCL overigens met 1-4.
Jodan Boys won zoals gezegd twee keer in dit seizoen. Beide keren waren tegen SVOW, dat net boven Jodan Boys eindigde.

Joop Alphenaar op weg naar 0-4 in de met 1-4 gewonnen uitwedstrijd tegen SVOW.

Na vier weinig glorieuze seizoenen in de vierde klasse werd Jodan Boys in het vijfde seizoen opnieuw kampioen in de vierde klasse. Dit maal was het kampioenschap en de daarmee gemoeide promotie de eerste aanzet naar het bereiken van de volgende stap; De tweede klasse. Overigens deed Jodan Boys in het seizoen 1967/1968 nog wel goede zaken in het KNVB bekertoernooi voor zaterdagamateurs. Jodan Boys bereikte de 1/4 finale waarin het nipt verloor van Spakenburg met 0-1.

Jodan Boys verdedigt tegen Oegstgeest. Jodan Boys wint met 4-0 dankzij twee treffers van v/d Jagt.

1970 - 1980
De jaren '70 blijken achteraf mooie jaren voor Jodan Boys te worden. In het seizoen 1970/1971 wordt er door de KNVB voor het eerst een eerste klasse opgericht voor zaterdagteams. Niemand had in dit seizoen verwacht dat Jodan Boys twee seizoenen later al op dit niveau mocht gaan acteren.
Jodan Boys wordt in 1971 kampioen in de derde klasse met een net doelsaldo van 65-17.

Jodan Boys wint de één na laatste competitiewedstrijd met 1-3 en is kampioen in de derde klasse.

Het kampioenselftal in 1971 na de gewonnen wedstrijd tegen Vlaardingen '31.

Jodan Boys is overigens in het KNVB bekertoernooi voor zaterdagamateurs weer succesvol. Na het bereiken van de 1/4 finale wordt er uiteindelijk verloren van Zwart wit '28. Jodan Boys staat bij rust nog met 3-1 voor, maar verliest uiteindelijk onder toeziend oog van 2000 toeschouwers op sportpark Oosterwei met 3-4.

Brem en Alphenaar grijpen in bij een aanval van Zwart wit '28 in de 1/4 finale van de
KNVB beker voor zaterdagamateurs. Jodan Boys verliest uiteindelijk met 3-4.


In het seizoen 1971/1972 mag Jodan Boys dan eindelijk gaan spelen in de tweede klasse. Jodan Boys speelt in de tweede klasse A, samen met oa ASWH, RVVH, Rijsnburgse Boys, Zwaluwen en Geinoord.
Jodan Boys lijkt matig te beginnen met een gelijkspel tegen ASWH en een ruime nederlaag bij RVVH (3-0). Niets blijkt minder waar, op 3 gelijke spelen en een verlies op de laatste speeldag na wint Jodan Boys alle wedstrijden en sommige zelfs met ruime cijfers. Zo wordt Rijnsburgse Boys op eigen veld met maarliefst 0-5 verslagen.
Jodan Boys wordt uiteindelijk met 9 punten voorsprong op nummer 2 (Geinoord) kampioen. Geinoord versloeg Jodan Boys overigens in de laatste competitiewedstrijd in Gouda met 2-3.

Ben van Hofwegen thuis in actie tegen Rijnsburge Boys.

Op 2 september 1972 mag Jodan Boys debuteren op het hoogste niveau in het zaterdagvoetbal. Jodan Boys speelt in de eerste klasse A en is ingedeeld met Noordwijk, Kozakken Boys, Heerjansdam, Quick Boys en Ter Leede. De Gouwenaren kunnen uiteindelijk niet voorkomen dat ze na één seizoen al weer degraderen. Jodan Boys eindigd boven DOTO en net onder Ter Leede op de elfde plaats.

Brem neemt een penalty tegen Quick Boys. De keeper keert het schot, maar Brem
scoort in tweede instantie alsnog. Jodan Boys wint dankzij deze late treffer (82') met 1-0.


Gelukkig kon Jodan Boys het seizoen daarop (1973/1974) het hoofd net boven water houden. Wel weet Jodan Boys in dit seizoen wederom de 1/4 finale van de KNVB beker voor zaterdagamateurs te bereiken. Uiteindelijk blijkt Rozenburg na penalty's te sterk voor de Gouwenaren.
De drie seizoenen daarop eindigde Jodan Boys in de middenmoot en wist het zich te handhaven op het één na hoogste niveau.

Rijnsburgse Boys is op eigen terrein met 3-0 te sterk voor Jodan Boys (1976/1977).

Het seizoen 1977/1978 was wederom een succesvolle. Jodan Boys wist uiteindelijk in de competitie niet verder te komen dan een vierde plaats, maar bereikte wel de finale van de KNVB beker voor zaterdagamateurs. Deze finale werd helaas onder het toeziend oog van ruim 1500 toeschouwers verloren van ACV met 1-0. Deze wedstrijd werd gespeeld op neutraal terrein in Spakenburg. Jodan Boys mocht door deze finaleplaats het seizoen erop wel deelnemen aan de landelijke KNVB beker.
Leuk detail in dit seizoen was overigens dat Johan Derksen (oud speler van hfc Haarlem en MVV) in de met 3-2 verloren oefenwedstrijd op 26 november 1977 debuteerde voor Jodan Boys.
Jodan Boys mag voor het eerste serieuze werk in het seizoen 1978/1979 aantreden tegen fc Amsterdam. Deze wedstrijd tegen de Amsterdamse eerstedivisionist wordt gespeeld in de eerste ronde van de KNVB beker. Op 19 agustus 1978 zien 2500 toeschouwers Jodan Boys met 0-10 verliezen van de Amsterdamse profclub.

De Jodan Boys verdediging probeert fc Amterdam van het scoren te houden in de 1e ronde van
de KNVB beker (1978/1979). Op de achtergrond de 2500 toeschouwers op sportpark Oosterwei.


Han de Jager staat op het punt om de 4-0 te maken tegen Be Fair. Jodan Boys
eindigd dit seizoen (1978/1979) op een zevende plaats in de tweede klasse.


1980 - 1990
In de jaren '80 weet Jodan Boys het succes van de jaren '70 niet voort te zetten. Tegen het einde van het seizoen 1979/1980 besluit Bert Graafland een overstap te maken naar Noordwijk. De achtvoudig amateurinternational gaat uiteindelijk niet naar de Noordwijkers. Door privé omstandigheden stopt hij een aantal maanden zelfs helemaal met voetballen. In het seizoen 1980/1981 maakt Graafland dan toch weer zijn opwachting in het eerste elftal van Jodan Boys. De aanvaller die in het verleden ook al de overstap naar Feyenoord, Excelsior of Ajax had kunnen maken, kon echter niet voorkomen dat Jodan Boys als dertiende en laatste eindigde in de competitie waardoor het afzakte naar de derde klasse. De teleurstelling blijkt zo groot dat Jodan Boys meer dan één seizoen nodig heeft om hier bovenop te komen. Jodan Boys overleeft de grillen van de derde klasse niet en eindigd weer als laatste. Jodan Boys staat hierdoor weer in de vierde klasse, daar waar het ooit begon.
Het eerste seizoen in die vierde klasse verloopt alles behalve rooskleurig. Van een club die twee seizoenen geleden nog in de tweede klasse speelde zou je verwachten dat het een serieuze gooi naar de titel zou doen. Jodan Boys weet dat seizoen slechts vier wedstrijden te winnen. Gelukkig weten ze ook negen keer gelijk te spelen waardoor ze niet onderaan staan.
Overigens moet Jodan Boys de twee seizoenen daarop zelfs vechten tegen degradatie naar de Goudse Bond. Jodan Boys overleeft twee maal waarna het de rest van de jaren '80 een anoniem verblijf in de middenmoot van de vierde klasse heeft.

Nacompetitie 1983/1984 Oegstgeest - Jodan Boys. Jodan Boys verdedigd en wint
uiteindelijk met 2-4.


1990 - 2000
Pas in 1992 promoveert Jodan Boys weer naar de derde klasse. Jodan Boys wordt in het seizoen tweede, net achter Ter Leede. Jodan Boys mag deelnemen aan de nacompetitie en wint, na een gelijkspel tegen tegen Oegstgeest, bij Sportlust '46 (0-4) en sv Voorschoten (1-4).
In het seizoen 1992/1993 wordt Jodan Boys wederom tweede en weer net achter koploper Ter Leede.

Spelmoment uit de wedstrijd Ter Leede - Jodan Boys. Jodan Boys wint in de mist
met 0-1 in Sassenheim door een doelpunt van Keus. (1992/1993).


Na slechts vier verliespartijen mocht Jodan Boys dit seizoen weer spelen in de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse. In de nacompetitie bewees Jodan Boys nog maar eens waarom het meer recht op promotie had dan de nummers 3 en 4, Zwaluwen en Leiden. Jodan Boys won thuis van Zwaluwen met 4-1 en uit bij Leiden met 0-3. Helaas bleek Strijen in de laatste ronde net iets te sterk. Zij verlieten Gouda met een nipte 0-1 overwinning. Strijen dat gedeeltelijk als eerste eindigde met VVGZ in de derde klasse B en in een beslissingswedstrijd de promotie aan VVGZ over moest laten, behaalde zodoende toch nog de tweede klasse.

Leiden aan de bal in de door Jodan Boys met 0-3 gewonnen wedstrijd in de nacompetitie (1992/1993).

Jodan Boys verbleef dus nog even in de derde klasse. In het seizoen 1995/1996 eindigde Jodan Boys wederom als tweede. Dit keer eindigde Jodan Boys net achter VVOR. Door de invoering van de Hoofdklasse het seizoen daarop, promoveerde Jodan Boys ook naar de tweede klasse.
Na twee seizoenen was de pret echter alweer voorbij Jodan Boys degradeerd net als Sportlust '46, dat als laatste eindigd en Heinenoord.

2000 - 2010
De eerste jaren na de eeuwwisseling speelt Jodan Boys, na het kampioenschap in de derde klasse in 2001, in de tweede klasse. De eerste drie seizoenen draait Jodan Boys redelijk tot goed mee en lijkt het niveau van dien aard dat de clubleiding naar boven kijkt. Door een verandering in het beleid, waarbij Jodan Boys uiteindelijk moet doorstromen naar de Hoofklasse van het zaterdagvoetbal, gaat het roer om.
De weg naar boven lijkt nog een lastige als Jodan Boys aan het einde van het seizoen 2004/2005 nog moet vechten voor lijfsbehoud in de tweede klasse. De nacompetitie wordt maar ter nauwernood overleefd.
Het seizoen daarop ging het iets beter en eindigde Jodan Boys als zevende. Toen werd wel duidelijk dat een ander beleid en visie niet automatisch hetzelfde resultaat opleveren.
Overigens was al duidelijk zichtbaar dat Jodan Boys in de regio een sterkere positie begon in te nemen. In het toernooi om de AD Groene Hart cup won Jodan Boys uiteindelijk in de finale van Sportlust '46.

Finale AD Groene Hart Cup. Jodan Boys wint op het complex van Woerden na
verlenging met 4-6 van Sportlust '46.


Uiteindelijk was het kampioenschap van de tweede klasse in 2007 de echte inleiding van de weg omhoog. Jodan Boys eindigde acht punten boven Alexandria '66. Jodan Boys won in 2007 wederom de AD Groene Hart Cup.
In 2007/2008 was Jodan Boys dus weer terug in de eerste klasse. Inmiddels was dit niet meer het hoogste niveau, maar zeker een sportieve uitdaging voor de club. Aanvankelijk begon Jodan Boys niet heel erg sterk, maar na de winterstop liep het als een trein. Jodan Boys won regelmatig met grote cijfers, waardoor het uiteindelijk een beter doelsaldo (+39) behaalde dan kampioen Scheveningen (+38). Jodan Boys eindigde uiteindelijk op een verdienstelijke tweede plaats en mocht ook nog eens meedoen aan de nacompetitie.
Jodan Boys won de eerste twee wedstrijden tegen fc Rijnvogels (0-2) en Voorschoten '97 (6-1). Uiteindelijk won Jodan Boys van Achilles Veen in Heerjansdam onder toeziend oog van 2500 toeschouwers met 1-3.
Jodan Boys was hiermee terug op het hoogste niveau na 36 jaar!

Ard blok maakt in de 56e minuut de openingstreffer in het nacompetitieduel tegen
Achilles Veen. Jodan Boys wint uiteindelijk met 1-3 en promoveert naar de Hoofdklasse.


In het eerste seizoen in de Hoofdklasse deed Jodan Boys het zo slecht nog niet. De ploeg van succestrainer den Besten eindigde op de negende plaats en behaalde ook een aantal grote overwinningen op DOVO (6-0), Bennekom (4-0) en Ajax (6-1).
In het tweede jaar op het hoogste niveau zou Jodan Boys gelijk door kunnen stromen naar de Topklasse. De Topklasse zal gaan bestaan uit 16 clubs, waardoor de eerste vier direct promoveren en de nummer vijf en zes mogen strijden voor de overige plaatsen. Door de moordende concurrentie heeft Jodan Boys het moeilijk en eindigd de Goudse Hoofdmacht uiteindelijk op de tiende plaats.

2010 >
Jodan Boys speelt na de invoering van de Topklasse voor het eerst in de Hoofdklasse A. Na een matige eerste seizoenshelft en het ontslag van de nieuwe trainer Peter Klomp neemt Patrick Akerboom, die eerder ook al assistent was van Willem den Besten over. Het roer gaat om, het plezier komt weer terug en Jodan Boys weet zich op de laatste speeldag definitief veilig te spelen, zonder mee te hoeven spelen in de nacompetitie.

Michiel Sol scoort in één van zijn laatste wedstrijden de openingstreffer tegen Volendam.
De oud prof (Feyenoord, Excelsior en Go Ahead Eagles) stopt op hoog niveau.


Dat de ploeg onder Patrick Akerboom het een stuk meer naar zijn zin heeft, blijkt uiteindelijk wel na de goede resultaten. Jodan Boys doet na het opheffen van de AD Groene Hart Cup (Alle vier de edities werden gewonnen door Jodan Boys) voor het eerst aan de RTV Rijnmond Cup mee. Jodan Boys komt uiteindelijk in de finale terecht en neemt het op sportpark Varkenoord op tegen Topklasser Barendrecht. Jodan Boys wint deze finale uiteindelijk na strafschoppen en mag zich met de vijfde grote toernooiwinst op rij een echte cupfighter noemen.

Kees Graafland in gevecht om de bal met Matthijs Tabbers. Tabbers mistte uiteindelijk
een strafschop na verlenging, waarna Kees Graafland de winnende mag aantekenen.


Ook in het seizoen 2011/2012 doet Jodan Boys goede zaken. Jodan Boys staat in de eerste seizoenshelft regelmatig op de eerste plaats in de Hoofdklasse A en moet de eerste periode net aan zich voorbij laten gaan als het op eigen veld van Huizen verliest met 1-2. In de KNVB districtsbeker doet Jodan Boys minder goede zaken. In de eerste ronde na de poulefase wordt er met penalty's verloren bij zondag Topklasser VVSB uit Noordwijkerhout. Ook doet Jodan Boys weer mee aan de RTV Rijnmond Cup, waarin het uiteindelijk strandde in de kwart finale. In Geervliet verloor Jodan Boys met 1-0 van zondag tweedeklasser PFC.

Ondanks de uitschakeling in beide toernooien gaat het in de competitie voor de wind. Na de winterstop moet Jodan Boys wel weken lang als achtervolger op Huizen fungeren. Uiteindelijk gaat tot overmaat van ramp Young Boys uit Haarlem failliet, waarna Jodan Boys 3 winstpunten kwijt raakt. Hierdoor staat Quick Boys voor het eerst bovenaan in de Hoofdklasse A. Lang konden de Katwijkers hier niet van profiteren. Zowel Quick Boys als Huizen blijven punten verliezen en moeten toestaan dat Jodan Boys de koppositie verstevigd. Het lijkt er lang op dat Jodan Boys met de laatste thuiswedstrijd tegen Quick Boys een ware thriller op sportpark Oosterwei gaat spelen. Quick Boys morst echter punten tegen Zwaluwen '30 en DOVO, waardoor Jodan Boys plots in de één na laatste wedstrijd kampioen kan worden.

Kees Graafland legt in de derde minuut van de blessuretijd tegen Zwaluwen '30 aan.
Met zijn schot stelde hij de overwinning (1-2) veilig.

 

Uiteindelijk reizen er zo'n 800 supporters af naar Hoorn met supportersbussen (6), eigen of openbaar vervoer en zelfs per boot. Zij zien Kees Graafland in de blessuretijd de 1-2 op het scorebord zetten waarna een waar volksfeest losbarst. In Oosterwei wordt de ploeg opgewacht door honderden supporters en de donderdag daarop staat de hele ploeg op het bordes van het stadhuis.

De ontvangst met honderden supporters bij terugkomst op het sportcomplex in Oosterwei.
 

Jodan Boys is kampioen in de Hoofdklasse A en mag dus voor het eerst in haar bestaan in de Topklasse spelen!

Het eerste seizoen in de Topklasse begint goed. In de openingswedstrijd wordt IJsselmeervogels met 2-1 verslagen en ook de tweede wedstrijd wordt gewonnen. Na vier speelronden staat Jodan Boys tweede op de ranglijst en zelfs na zeven speelronden staat Jodan Boys nog op een nette zesde plaats. Echter na het uitvallen van Thomas Verheijdt in oktober en ook Kees Graafland in januari morst de ploeg veel punten. Vooral tegen voornaamste degradatiekandidaat DETO Twenterand worden belangrijke punten gemorst. Uiteindelijk zijn Verheijdt en Graafland bij de laatste wedstrijden weer volledig fit, maar dit blijkt toch te laat. Toch blijft het tot op de laatste dag spannend. Op 11 mei 2013 staan Spakenburg, sc Genemuiden en Jodan Boys gelijk in punten en zullen er twee van de drie direct gaan degraderen. Uiteindelijk weet alleen Spakenburg de laatste wedstrijd te winnen, waardoor zij in de herkansing gaan en Jodan Boys dus na één seizoen weer degradeerd naar de Hoofdklasse.

In het volgende seizoen (2013/2014) weet Jodan Boys zich te handhaven, nadat trainer Patrick Akerboom halverwege het seizoen het veld moet ruimen. Zijn vervanger is Dennis van den IJssel. Hij weet zich te handhaven in de Hoofdklasse met het team en ook de finale van de Voetbal Rijnmond Cup te halen. Helaas was RVVH te sterk met 2-0. Het seizoen daarop eindigd Jodan Boys als 7e in de Hoofdklasse A. Tevens weet Jodan Boys in 2015 wederom beslag te leggen op de Voetbal Rijnmond Cup. Topklasser Barendrecht, dat seizoen 4e, wordt in de finale met maarliefst 4-1 verslagen.

 

Klik hier voor een historisch competitie overzicht..

Klik hier voor een historisch KNVB (districts)beker overzicht.

Klik hier voor een historisch toernooi overzicht.

Klik hier voor een historisch oefenwedstrijden overzicht.

 

Last updated: 12-07-2015