A-selectie sluit seizoen af.

22-05-2016 12:24

Gisteren heeft de A-selectie het seizoen 2015/2016 afgesloten in de sponsorhome op sportpark Oosterwei.

Teammanager Maarten Westerduin (foto) hield een toespraak en loofde de selectiespelers. Zowel Jodan Boys 1 als Jodan Boys 2 werden geroemd om de goede resultaten dit seizoen. Beide teams zijn in tegenstelling tot vorige jaren al vroeg klaar.

Jodan Boys 2 speelde de vorige jaren een aantal keer de nacompetitie voor lijfsbehoud in de reserve Hoofdklasse. Jodan Boys speelt al geruime tijd op dat niveau, het hoogste niveau voor tweede elftallen. Westerduin gaf aan dat het heel moeilijk is om na degradatie uit de reserve Hoofdklasse weer terug te keren op dat niveau. Jodan Boys 2 had dit seizoen nog bijna de derde periode in de wacht gesleept, maar puntverliest eerder tegen Capelle zorgde ervoor dat men net te kort kwam.

Aanvoerder Leroy Brank in gesprek met een aantal teamgenoten, waaronder Fahri Margoum en Tom van Hoogstraten. (foto: Leo Radder)

 

Ook Jodan Boys 1 kende een goed seizoen. Met de berperkte financiele middelen die Jodan Boys inzet voor de selectie, heeft de ploeg toch een nette zesde plaats in de Hoofdklasse B behaald. Na het seizoen 2011/2012, toen Jodan Boys kampioen werd in de Hoofdklasse (49 punten uit 24 wedstrijden) was dit het beste resultaat ooit. Na 26 wedstrijden 42 punten, 3 minder dan fc Rijnvogels en Spijkenisse, die beiden 45 punten behaalden. Iedereen hoopte natuurlijk op meer, zeker toen Jodan Boys nog de vierde plaats bezette in de Hoofdklasse B, maar vooraf was een zesde plaats al iets waar de technische staf niet aan dacht. Met een seizoen waar er een stuk makkelijker gepromoveerd kon worden naar de Topklasse (volgend seizoen 3e divisie), wist men dat het moeilijk zou worden met ploegen als Quick Boys, Noordwijk en Ter Leede.

 


Fanny Waandels, talent van het jaar. (foto: Leo Radder)

 

Vervolgens werden er nog een aantal prijzen uitgereikt. Karel van den Heuvel nam het woord en riep als eerst Fanny Waandels naar voren, die zich talent van het jaar mag noemen. De 23-jarige speler, die overkwam van zaterdag tweedeklasser TAVV, heeft zich in de kijker gespeeld en laten zien dat hij het Hoofdklasse niveau aankan. Vervolgens werd de van Deth zilveren voetbalschoen uitgereikt. Dit jaar grepen Ahmed el Azzouti (3e) en Roald Heerkens (2e) net mis. Keeper Marvin Straver, die gisteren al genoemd werd in het AD Gouda om zijn knappe prestatie van slechts 28 tegendoelpunten in de Hoofdklasse en vooral in de sterke Hoofdklasse B, mocht de schoen uiteindelijk in ontvangst nemen.

Keeper Marvin Straver neemt de zilveren van Deth schoen in ontvangst. (foto: Leo Radder)

 

Hierna werden nog een aantal personen in het zonnetje gezet. Vertrekkende spelers als Ahmed el Azzouti (Kozakken Boys), Jorn van Lunteren (Rijnsburgse Boys), Jaouad el Yaacoubi (Montfoort), Youri Looijestein (Voorschoten '97) en Yassire Hamdani (Montfoort). Hamdani lijkt overigens ook bij de kampioen Quick Boys positief opgevallen te zijn en het zou zo maar kunnen dat Hamdani volgend seizoen in de 3e divisie actief is. Verder werden ook nog een aantal spelers genoemd die niet aanwezig waren zoals de vertrekkende George Petridis (sv DONK), Mike van Oostrom (Montfoort) en Revelino Janga (Montfoort) en keeper Lieuwe van Slooten, die lager gaat voetballen bij Jodan Boys.

Ook werd er afscheid genomen van voorzitter Fred Graafland. Hij draagt na een aantal jaren inzet de scepter over aan oud wedhouder Marco Kastelein.

 

Hierna mocht iedereen genieten van een heerlijk bbq buffet met salades en heerlijk vlees. Maar natuurlijk kon ook het voetbal element niet ontbreken. Zo werd er nog even gekeken naar en gepraat over de finale van de FA cup tussen Crystal Palace en Manchester United.

Onder andere Wim de Jong, Luuk Wismans, Tom van Hoogstraaten en Enzo Huntink genieten van het heerlijke eten. (foto: Leo Radder)

 

Half juni begint Jodan Boys aan een oefenreeks van vermoedelijk vier oefenwedstrijden. Daarna een aantal weken vakantie, waarna de selectie weer gaat trainen. Vervolgens begint eind juli de voorbereiding op het nieuwe seizoen in de Hoofdklasse. Wel is het nog even spannend hoe de indeling gaat worden. Er blijven namelijk 32 Hoofdklassers over, die over twee competities verdeeld worden.

 

Bekijk hier alle foto's van de afsluiting gisteren in de sponsorhome.