20 treffers bij Jodan Boys - NOC Kralingen

15-10-2014 06:16

Maarliefst 20 doelpunten vielen er gisteren in de eerste ronde van de Voetbal Rijnmond Cup bij het duel tussen Jodan Boys en zaterdag vierdeklasser NOC Kralingen. Van deze doelpunten kwamen er 19 voor rekening van de thuisploeg. NOC Kralingen mocht op prachtige wijze de eretreffer maken bij een 10-0 stand in de tweede helft.

Grote man bij Jodan Boys was uiteindelijk Mitchel Heerkens. Hij speelde alleen de tweede helft mee, waarin hij 6 keer trefzeker was. Jeroen Borsboom speelde alleen de eerste helft en had daarin een aandeel van 3 treffers. Ook Jesse Branderhorst scoorde 3 keer. Verder scoorden Remco de Rijk, Don Mimpen, Emiel Buntsma, Tim Roggeveen, Leroy Brank, Achmed el Azzouti en Jorn van Lunteren namens Jodan Boys allen 1 keer.

 

Trainer Dennis van den IJssel begon met een iets gewijzigde opstelling. Zo was Roald Heerkens afwezig omdat hij de afgelopen dagen ziek was. Voor hem in de plaats begon Wim de Jong. Mark Veerman zat op de bank, op zijn positie speelde Mike Slottje. Verder kon ook Emiel Buntsma op een basisplaats rekenen, net als Jesse Branderhorst.

 

Jodan Boys begon gelijk goed aan de wedstrijd en liet al direct zien geen zin te hebben in verrassingen. Zo stuit el Azzouti in de tweede minuut al op de keeper en kan Jeroen Borsboom een bal niet controleren als hij alleen op het doel af gaat. Vervolgens vliegt er in de vijfde minuut een bal op de lat, waarna Jorn van Lunteren de eerste treffer kan maken. Vervolgens kan Remco de Rijk op aangeven van el Azzouti de 2-0 maken en wordt een inzet van Buntsma in de elfde minuut nog door de keeper gekeerd. Een minuut later volgt een afstandsschot van Don Mimpen en bam, het is 3-0.

Zo staat het al snel 3-0 en lijkt het een eenvoudige avond te gaan worden. De bezoekers hebben tot dan geen kans gehad om ook maar een poging te wagen om richting het doel van Michael van Bilsen op te stormen. Pas na bijna een kwartier spelen proberen de bezoekers het met een snelle uitbraak. De pass is echter te hard, waardoor van Bilsen ruim op tijd kan oppakken voor een toegesnelde aanvaller van de Rotterdammers gevaarlijk kan worden.

Daarna kopt el Azzouti nog naast en pakt de keeper nog een rollertje van de gretige aanvaller. Ook Jeroen Borsboom mist nog een kans, zijn kopbal gaat naast. Maar een minuut later gaat er wel een kopbal het doel in. Tim Roggeveen springt hoog op en kopt binnen. Even later is Emiel Buntsma schiet Buntsma voorlangs, maar twee minuten later scoort hij alsnog nadat de bal overigens eerst nog op de paal kwam.

Toch krijgen de bezoekers na bijna een half uur spelen een paar kansen. Eerst een schotje op doel, waarna een goede poging volgt, die door van Bilsen ternauwernood tot corner verwerkt kan worden.

Vervolgens is het aan de andere kant Achmed el Azzouti die de lat raakt, waarna Jeroen Borsboom in drie minuten tijd de stand van 5-0 naar 8-0 brengt. Vervolgens zet Achmed el Azzouti na een aantal assists Jodan Boys op 9-0 en gaan er nog diverse kansen verloren.

Meest opvallende in de slotfase is toch wel de goal van Jesse Branderhorst die niet doorgaat. Hij schiet op de lat, waarna de bal naar boven schiet. Scheidsrechter Toonen fluit doordat de bal achter lijkt te gaan. Niets is echter minder waar. De bal komt weer omlaag en valt zo het doel in achter de Rotterdamse keeper. Maar er is inmiddels gefloten en de scheidsrechter kan niet meer terugkomen op deze beslissing. Vreemde is dan wel dat Remco de Rijk vervolgens de scheidsrechterbal richting de Rotterdamse sluitpost mag spelen.

Maar Branderhorst krijgt zijn goals alsnog. Als hij samen met el Azzouti richting het doel opstormt twijfelt hij geen moment en schiet binnen. 10-0! Scheidsrechter Toonen fluit vlak daarna af voor de thee.

 

Na rust komen direct drie wissels aan Jodan Boys zijde binnen de lijnen. Tim Roggeveen, Jeroen Borsboom en Achmed el Azzouti blijven achter in de kleedkamer. Voor hen in de plaats komen Mark Veerman, Leroy Brank en Mitchel Heerkens.

En dan kijkt iedereen toch een beetje vreemd op na iets meer dan twee minuten spelen. Het scorebord geeft 'GOOAAAL' aan, maar niet voor Jodan Boys. De nummer 11 van NOC zag Michael van Bilsen iets voor de goal staan en twijfelde geen moment. Hij zette met een fraaie boog de eretreffer op zijn naam.

Jodan Boys lijkt even van slag, maar na een rode kaart voor een speler van NOC, die de doorgebroken Buntsma vastpakt, gaat de trekker weer snel over. De vrije trap die volgt wordt door Mitchel Heerkens nog net naast geschoten, maar vervolgens heeft Mitchel Heerkens ook weinig tijd nodig voor een hattrick. In vier minuten tijd brengt hij de stand op 13-1. Vervolgens kopt Leroy Brank uit de corner van Heerkens de 14-1 binnen.

Jesse Branderhorst scoort met nog ruim twintig minuten op de klok de 15-1, waarna Mitchel Heerkens het nu wat rustiger aan doet voor een tweede hattrick. In 15 minuten tijd maakt hij er uiteindelijk met drie treffers 18-1 van. Twee minuten voor het eindsignaal maakt Branderhorst de laatste treffer van de avond. Hij zet de stand op 19-1.

 

Jodan Boys boekt zo wel een erg ruime zeg op NOC Kralingen, maar zag ook een groot aantal kansen gekeerd worden, naast gaat of op de paal of de lat belanden. De bezoekers kregen in de tweede helft geen kansen meer, slechts nog 1 gele kaart na een onnodige overtreding op van Lunteren.

 

Jodan Boys heeft even een lekker avondje kunnen voetballen. Het is te hopen dat dit een goede opsteker is voor het treffen aanstaande zaterdag met Topklasser Excelsior Maassluis in de volgende ronde van de KNVB districtsbeker. De week daarna speelt Jodan Boys weer voor de competitie in Veenendaal tegen DOVO.