Afscheid van Ahmed Ali

30-08-2013 15:30

De Stichting Topvoetbal Jodan Boys heeft afgelopen week het contract met verdediger Ahmed Ali laten ontbinden. Ali, die momenteel in Manchester verblijft bij zijn familie, is sinds de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn begonnen nog niet op de training verschenen. Ali, die voorheen woonachtig was is Reeuwijk, trok deze zomer met zijn familie richting Manchester aangezien zijn familie ging emigreren naar Groot Brittanie. Ali had de club verteld over zijn situatie en gaf aan dat het probleem lag in de huisvesting in Nederland. Ali gaf enige tijd geleden al tegenover jodanboyssupporter.nl aan terug te willen keren naar Nederland en bij Jodan Boys. Ook wil Ali graag zijn studie afmaken in Nederland.

 

Bij de club werd dit verhaal al eens bevestigd. Toen bleek al dat er veel onduidelijk was over de situatie en niks met zekerheid gezegd kon worden. Gisteren verscheen in het AD Groene Hart het bericht dat de Stichting Topvoetbal Jodan Boys het contract met Ali had laten ontbinden.

Navraag bij Ali leerde dat hij inderdaad bericht had ontvangen van de club dat zijn contract was ontbonden. Ali gaf ons de volgende reactie: 'Ik heb 2 jaar met veel plezier gevoetbald bij Jodan Boys. Mijn familie heeft besloten te verhuizen naar Manchester. Ik zou in principe in Nederland blijven vanwege mijn studie. Een vriend waar ik bij in zou trekken is echter weer bij zijn familie ingetrokken. Hierdoor had ik 29 juli geen plek om naar terug te keren waardoor ik genoodzaakt was nog bij mijn familie te verblijven in Manchester. In de tussentijd is er geen verandering gekomen in de situatie. Ik heb dit aan de club laten weten en gezegd dat ik eventuele vorderingen in de situatie zou melden. De club heeft logischerwijs na vier weken besloten mijn contract te laten ontbinden. Ik koester geen wrok jegens de club en ik hoop andersom ook niet. Ik wens de club en mijn medespelers en vrienden daarom ook veel succes dit seizoen.'

 

Ahmed Ali in actie op sportpark Oosterwei in Gouda.

 

Een officiele reactie vanuit de club heeft Jodanboyssupporter.nl nog niet ontvangen tijdens dit schrijven.

 

De 22 jarige verdediger Ahmed Ali kwam twee seizoenen geleden over van ADO Den Haag. Vooral in het eerste seizoen bij Jodan Boys was de speler een belangrijke schakel in de zo weinig gepasseerde verdediging van Jodan Boys en mocht hij meedelen in de feestvreugde rondom het behaalde kampioenschap in de Hoofdklasse B. Ahmed Ali speelde totaal 76 wedstrijden voor Jodan Boys 1, waarvan 48 in competitieverband. Totaal scoorde hij vier keer in alle gespeelde wedstrijden voor Jodan Boys 1. Tevens speelde hij vorig seizoen als international vier wedstrijden met het Somalisch nationaal elftal. Met de Somalische ploeg verloor hij echter alle wedstrijden (3) op het CECAFA Tusker toernooi, maar gaat hierdoor wel de boeken in als eerste international van de club.

 

Relevante links over dit onderwerp:

http://www.voetbalrotterdam.nl/index.php/jodan-boys-neemt-afscheid-van-ali/

http://www.jodanboyssupporter.nl/clubinfo/ahmed-ali/

http://www.jodanboyssupporter.nl/news/ahmed-ali-voor-het-eerst-in-actie-met-somalie/

http://www.jodanboyssupporter.nl/news/ahmed-ali-met-somalie-hard-onderuit-tegen-burundi/

http://www.jodanboyssupporter.nl/news/somalie-verliest-ook-tweede-wedstrijd-zij-het-nipt-/

http://www.jodanboyssupporter.nl/news/somalie-uitgeschakeld-in-cecafa-2012-cup/