Ahmed Ali gaat Jodan Boys verlaten

15-03-2013 14:44

Drievoudig Somalisch international Ahmed Ali zal Jodan Boys aan het einde van dit seizoen verlaten. De 22-jarige verdediger kon geen overeenstemming bereiken met de club over een nieuw contract waardoor hij nu op zoek gaat naar een nieuwe club. Ali kwam in 2011 over van ADO Den Haag en werd vorig seizoen kampioen met Jodan Boys in de Hoofdklasse A. Ali speelde vorig seizoen in competitieverband 23 wedstrijden, waarvan 19 in de basis. Ali wist vorig seizoen één competitiedoelpunt te maken. Dit seizoen speelde Ali tot nu toe 18 competitiewedstrijden, waarvan 15 in de basis. In deze wedstrijden wist hij 2 keer te scoren.

De Reeuwijker speelde zich overigens in de kijker van de Somalische voetbalbond, waardoor hij aan de CECAFA Tusker Cup mee mocht doen. In dit toernooi voor landen uit midden en oost Afrika speelde Ali drie wedstrijden. Ali wist echter niet te voorkomen dat Somalie de eerste ronde niet doorkwam. Zo kwam er een vroegtijdig einde aan zijn avontuur, maar had Jodan Boys plotseling een international in haar gelederen.

Ahmed Ali (rechts) in de wedstrijd  tegen Tanzania op CECAFA Tusker 2012.

 

Ali liet tegenover Jodanboyssupporter.nl weten dat hij een nieuwe (lagere) aanbieding van de club naast zich neer heeft moeten leggen. Met een nieuwe club is Ali nog niet bezig. 'Om eerlijk te zijn hou ik me niet bezig met andere clubs. Ik wil zo goed mogelijk voetballen en ik kijk wel wat er wel en niet komt.'