Ahmed Ali voor het eerst in actie met Somalie

23-11-2012 18:54

Het Somalisch nationaal team in actie tegen Villa SC in het Nakivubo stadion.

 

Gisteren heeft Ahmed Ali zijn eerste wedstrijd voor het nationale team van Somalie gespeeld. De 22-jarige speler, die voor Jodan Boys uitkomt in de Topklasse, speelde mee in een oefenwedstrijd tegen het Oegandese Villa SC. De Ocean Stars, zoals het Somalisch team ook wel genoemd word, won met 2-1 van de huidige nummer 1 in de Ugandan Super League. Villa SC heeft tot nu toe zestien keer de titel weten te behalen in de hoogste competitie van Oeganda. De laatste keer dat zij dit deden was in 2004.

Ahmed Ali (bovenaan in het midden met nr 8) op de teamfoto voor aanvang van de wedstrijd.

 

Ahmed Ali stond in de basis bij het nationale team met als rugnummer 8 in de wedstrijd die gespeeld werd in het Nakivubo stadion in Kampala. De leider van de Somalische delegatie, Amir Hassan, prees het spel van Ahmed Ali na de wedstrijd, zo liet hij ons via de Somali Football Federation weten. 'Ahmed heeft een goede toekomst in voetbal. De SFF is tevreden over zijn prestaties in het verleden en ziet dat Ali vooruitgang boekt.'

Ook de voorzitter van het CECAFA organisatie commitee, tevens secretaris generaal van de Somali Football Federation, Abdi Qani Said Arab sprak zijn vertrouwen uit in de speler na zijn optreden.

Het arbitrale kwartet komt het veld op. Op de achtergrond Kampala, hoofdstad van Oeganda.

 

Komend weekend speelt Somalie de eerste wedstrijd in de groepsfase van de CECAFA Tusker Cup 2012. Dan nemen zij het op tegen Burundi. Deze wedstrijd begint om 14:00 Nederlandse tijd en is via onderstaande link te volgen via de live stream:
http://www.livesoccertv.com/competitions/international/cecafa-cup/

 

Spelers van Villa SC en het Somalisch nationaal team wensen elkaar succes voor de wedstrijd.