Belangrijke overwinning Jodan Boys geeft bijna 100% zekerheid

15-04-2017 20:25

Jodan Boys heeft vandaag een belangrijke overwinning op Smitshoek geboekt. In Barendrecht won Jodan Boys dankzij treffers van Michel Verkaik, Adil Akanaoui en Fanny Waandels met 0-3. Na rust kreeg Smitshoek nog wel een penalty, maar van de Linden bracht redding. Door deze overwinning kan het voor Jodan Boys bijna niet meer mis. Met nog vier wedstrijden voor Smitshoek zijn er maximaal twaalf punten te behalen terwijl de voorsprong voor Jodan Boys nu elf bedraagt.

 

Jodan Boys kon gisteren weer beschikken over Mo Bellahcen en Elliot Pattinama. Zij waren enkele weken afwezig en begonnen vandaag op de bank aan dit belangrijke duel voor Jodan Boys.

Na enkele minuten spelen blijkt al dat ook bij Jodan Boys dit besef er is. Deze wedstrijd mag gewoon niet verloren gaan en die druk lijkt er achterin voor de zorgen dat het al snel bijna mis gaat. Bij miscommunicatie tussen van Loon en van de Linden gaat het bijna mis, maar gelukkig levert dit voor Smitshoek niet meer dan een corner op.

Toch komt Jodan Boys al vroeg op voorsprong via verdediger Verkaik. Hij schiet na goed voorbereidend werk van Akanaoui de 1-0 achter keeper van de Wijngaart.

We zijn inmiddels bijna een half uur onderweg als er aan beide kanten goede kansen ontstaan. Eerst moet van de Linden zich maximaal strekken om de gelijkmaker te voorkomen. Vlak daarna denkt Jodan Boys op 0-2 te komen, maar scheidsrechter van de Ketterij keurt 'm af wegens vermeend duwen van Leroy Brank.

Jodan Boys komt verder in de eerste helft niet in de problemen tegen Smitshoek, dat zelf wel nog een paar keer aan de noodrem moet trekken. Smitshoek gaat twee keer op de bon bij twee overtredingen op Adil Akanaoui.

 

Na rust  kan Jodan Boys proberen de voorsprong verder uit te breiden, maar na een zo'n tien minuten spelen lijkt er een kleine kink in de kabel te komen. Smitshoek krijgt een strafschop na een overtreding in het strafschopgebied en de schone taak aan van de Linden om de 1-1 te voorkomen. En van de Linden keert uiteindelijk de inzet van Sean Verburg, de man waar ook de overtreding op gemaakt werd.

Smitshoek bleef het proberen, maar hierdoor vielen er meer ruimtes voor Jodan Boys. Nadat Mo Bellahcen binnen de lijnen komt voor el Idrissi, gaan de kansen komen. Eerst probeert Waandels een listig balletje over van de Wijngaart te wippen, maar deze gaat ook over de goal. Ook Adil Akanaoui is dicht bij een treffer, maar de keeper brengt twintig minuten voor tijd redding.

Vlak na deze kans mag Akanaoui wel scoren. Na goed voorbereidend werk van Mo Bellahcen kan hij de 0-2 maken. Een paar minuten later stelt Jodan Boys de winst definitief veilig. Adil Akanaoui is dit maal de gever van de assist waaruit Fanny Waandels fraai binnen kan koppen.

Pattinama en Mitchel Heerkens vervangen vlak daarna Brank en Akanaoui. Behalve een gele kaart die Smitshoek nog pakte wegens protesteren lukte het de Barendrechters niet meer om echt gevaarlijk te worden. De overwinning van Jodan Boys kwam daardoor niet meer in gevaar en zo lijkt Jodan Boys zich na dit weekend definitief veilig gespeeld te hebben. Jodan Boys moet nog een speelronde toekijken doordat de wedstrijd tegen Haaglandia uit het programma gehaald is, maar met elf punten voorsprong op Smitshoek, dat met een dertiende plaats net als Sliedrecht (veertiende) nacompetitie zal moeten spelen, lijkt er geen vuiltje aan de lucht met nog vier resterende wedstrijden voor de Barendrechters. Zij zullen geen punt meer mogen morsen en Jodan Boys moet de resterende drie wedstrijden verliezen.

Volgende week moet Jodan Boys het op eigen veld opnemen tegen koploper Ter Leede.

 

Statistieken wedstrijd:

15-04-17: Smitshoek            - Jodan Boys            0- 3  ( 0- 1)

Doelpunten: 13' Michel Verkaik, 70' Adil Akanaoui, 74' Fanny Waandels.

Gele kaart: Joren van der Linden, Thijs Oomsen, Erwin Bravenboer.

Rode kaart: -

Toeschouwers: 300

Scheidsrechter: A.L. v/d Ketterij

Opstelling Jodan Boys: Tim van de Linden, Don Mimpen, Dirk Pieter Rietveld, Bram van Loon, Michel Verkaik, Leroy Brank (77' Elliot Pattinama), Fanny Waandels, Romario Dos Santos, Enzo Huntink, Bradley el Idrissi (63' Mo Bellahcen), Adil Akanaoui (77' Mitchel Heerkens).

15-04-17: Smitshoek            - Jodan Boys            0- 3  ( 0- 1)
Doelpunten: 13' Michel Verkaik, 70' Adil Akanaoui, 74' Fanny Waandels.
Gele kaart: Joren van der Linden, Thijs Oomsen, Erwin Bravenboer.
Rode kaart: -
Toeschouwers: 300
Scheidsrechter: A.L. v/d Ketterij
Opstelling Jodan Boys: Tim van de Linden, Don Mimpen, Dirk Pieter Rietveld, Bram van Loon, Michel Verkaik, Leroy Brank (77' Elliot Pattinama), Fanny Waandels, Romario Dos Santos, Enzo Huntink, Bradley el Idrissi (63' Mo Bellahcen), Adil Akaanaoui (77' Mitchel Heerkens).