Daniel da Cruz schiet Jodan Boys naar overwinning in blessuretijd

28-01-2012 18:03

Jodan Boys heeft vandaag een zwaarbevochten overwinning op DOVO uit het vuur weten te slaan. Matchwinnaar Daniel da Cruz schoot Jodan Boys ver in de blessuretijd naar de overwinning.

Het was vandaag weer een heerlijke dag voor een potje voetbal. Op sportpark Oosterwei scheen het zonnetje en stond nagenoeg geen wind. Jodan Boys nam het vandaag op tegen DOVO uit Veendendaal, dat momenteel in de middenmoot verblijft. Na het verlies vorige week op eigen veld tegen koploper Huizen is DOVO niet naar Gouda gekomen om te verliezen.
Jodan Boys start vandaag met een vertrouwde opstelling, alleen de basisplaats van Adil Akanaoui viel op. Hoewel de keuze voor Akanaoui misschien ook niet eens zo gek was na de goede partij afgelopen dinsdag tegen Neptunus Schiebroek (0-4 overwinning voor Jodan Boys) voor de RTV Rijnmond Cup.

Jodan Boys ging al snel op zoek naar het doel van DOVO. Zo schoot Osvaldo de Pina na iets meer dan een minuut al op doel. Zijn inzet ging echter ruim over.
Verder was het spel in de eerste 25 minuten niet echt om aan te zien. Veel slordigheden en niet afgemaakte kansen aan beide kanten zorgden voor een matig duel. Ook de scheidsrechter en grensrechter aan de 'van Leeuwen tribune' hadden de gehele wedstrijd een dubieuze rol.
Na de matige eerste 25 minuten waarin beide partijen gelijkwaardig, maar matig speelden, nam Jodan Boys de teugels een beetje over. Zo kreeg Sander van Gool een goede kans na bijna een half uur spelen, maar schoot net over het doel. Een kleine 10 minuten later kreeg ook Kees Graafland de bal op zijn slof. Ook hij schoot, net als van Gool, een naar beneden draaiende bal net over.
Verder volgen er nog een paar kleine kansen voor Bellahcen en Ali. Ali zet na een vrije trap van de Pina het hoofd goed tegen de bal, maar kopt net naast.
Op slag van rust krijgen van Gool en de Pina nog een kans, maar de laatste noemenswaardige gebeurtenis vindt net voor rust plaats. Na een duel tussen Mo Bellahcen en een DOVO aanvaller, omarmt Bellahcen diezelfde speler, waarna deze uithaalt richting het gezicht van Mo. De slecht fluitende scheidsrechter Westland en zijn vlaggende assistent, die overigens meer reageerde op appeleren van spelers dan eigen waarnemingen, zagen het weer eens niet goed. Uiteindelijk kreeg Ahmed Ali geel nadat hij boos werd op een DOVO speler en kreeg, vermoedelijk, de verkeerde speler van DOVO geel.

Uiteindelijk gingen beide ploegen dus met een 0-0 stand rusten.
Na rust kwam Jodan Boys niet echt goed uit de startblokken. Na een paar minuten spelen had DOVO al een goede kans, waarbij de uitstekend keepende de Leeuw redding wist te bregen. De volgende kans van DOVO ging op de lat.
Uiteindelijk brak er weer een fase in waarin beide ploegen gelijkwaardig aan elkaar waren, maar ook matig speelden. Na bijna een uur spelen besluit Patrick Akerboom in te grijpen. Bram van Loon komt in het veld voor Osvaldo de Pina. Laatstgenoemde speler speelde een aardige partij, maar was duidelijk geirriteerd over het spel en het optreden van de scheidsrechter. Waarschijnlijk wilde Akerboom voorkomen dat er kaarten vieren wegens babbelen van de Pina, die al een aantal keer gewaarschuwd werd door Leroy Brank.
Na ruim een uur spelen mag Daniel da Cruz in het veld komen voor Adil Akanaoui. Uiteindelijk bleek dit de gouden wissel te zijn. Cruz liet gelijk zien dat hij de ploeg wel op sleeptouw wou nemen richting het doel van DOVO.
Met nog een kwartier te spelen barst er een waar offensief uit voor het doel, waarbij de grensrechter ook weer eens twee prachtkansen voor de doorgebroken da Cruz omzeep helpt door te vlaggen voor buitenspel op apél van DOVO spelers.
Remco de Rijk mocht 8 minuten voor tijd ook nog even binnen de lijnen verschijnen. Sander van Gool, die een redelijke wedstrijd speelde, mocht gaan douchen.
Jodan Boys komt in de slotfase niet meer toe aan veel grote kansen, en moet af en toe nog oppassen voor gevaarlijke tegenaanvallen van DOVO. Nadat Ahmed Ali namens Jodan Boys nog een klein kopkansje had, kreeg DOVO een vierde gele kaart te verwerken. De laatste, Mulder, ontvangt zijn tweede gele kaart en mag gaan douchen. Met nog enkele seconden en een beetje blessuretijd lijkt de wedstrijd in een 0-0 stand te eindigen.
Daniel da Cruz schiet de bal in één van de laatste aanvallen op het doel. De keeper van DOVO kan de bal nog net met zijn vingertoppen aanraken, maar kan een doelpunt niet voorkomen.
Langs de kant barst het publiek in vreugde uit! Niet veel later wordt er afgefloten en kan Jodan Boys met een goed gevoel de rest van het weekend in.

Doordat Huizen geen misstap maakte blijven zij koploper, maar volgt Jodan Boys op de voet. Quick Boys staat derde met één punt achterstand op Jodan Boys. Sparta Nijkerk staat door de winst bij Bennekom op de vierde plaats, zes punten achter op Jodan Boys.
Young Boys en SDC Putten blijven onderaan staan nadat 4-0 en 3-0 verloren werd. SDC putten is volgende week te tegenstander van Jodan Boys en Huizen mag op bezoek bij Sparta Nijkerk. Quick Boys ontvangt Volendam, dat vandaag met 3-1 van Zwaluwen '30 won.

Statistieken wedstrijd:
28-01-12: Jodan Boys           - DOVO                  1- 0  ( 0- 0)
Doelpunten:  92 Daniel da Cruz
Gele kaart:  Ahmed Ali                      Omar Riani
                                            Collin Broers
Rode kaart:                                 Nick Mulder (2 x geel)
Toeschouw.:  850
Opstelling Jodan Boys: Michael de Leeuw, Maarten Cieremans, Jesse Kok, Ahmed Ali, Mark Veerman,
Osvaldo de Pina (58' Bram van Loon), Adil Akanaoui (63' Daniel da Cruz),
Leroy Brank, Sander van Gool (82' Remco de Rijk), Kees Graafland,
Mo Bellahcen.