Dennis van den IJssel nieuwe trainer Jodan Boys

01-01-2014 21:21

Jodan Boys heeft een nieuwe hoofdtrainer voor de rest van het seizoen. Dennis van den IJssel, die sinds september 2011 al werkzaam is als Hoofd Jeugd Opleiding, volgt daarmee Patrick Akerboom op.

Van den IJssel was eerder werkzaam voor de jeugd van ADO Den Haag, Ajax en Alphense Boys, maar is ook trainer geweest bij ARC en CSW. Van den IJssel was al jaren actief op sportpark Oosterwei, ook voor zijn aanstelling als Hoofd Jeugd Opleiding. Van den IJssel kwam al regelmatig aan de sportlaan met zijn Voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek.

Van den IJssel was vijf seizoenen lang hoofdtrainer bij ARC. In december 2005 nam hij daar het roer over van Wim Berckenkamp, tevens oud speler en trainer van Jodan Boys. Van den IJssel wist ARC in dat seizoen nog te behoeden voor degradatie naar de eerste klasse, iets wat een seizoen later niet lukte. Toch bracht hij ARC na 1 jaar weer terug in de Hoofdklasse door het kampioenschap in de eerste klasse B te behalen. Na twee en een half seizoen vechten tegen degradatie moest hij voortijdig het veld ruimen. ARC degradeerde als nog en van den IJssel ging een half jaar later aan de slag bij CSW. Hier werd direct het kampioenschap in de tweede klasse behaald en vervolgens het seizoen er op een negende plaats in de eerste klasse. Vervolgens ging van den IJssel dus aan de slag bij Jodan Boys als Hoofd Jeugd Opleidingen.

De 42-jarige Alphenaar zal de rest van het seizoen het trainersschap op zich nemen. Wie verder deel uitmaken van de technische staf en eventuele details over de verbintenis zullen nog volgen....