Duur verlies voor Jodan Boys tegen DFS

29-03-2015 16:29

Jodan Boys had afgelopen zaterdag een goede slag kunnen slaan tegen DFS, dat op de 11e plaats staat in de Hoofdklasse A. Helaas stond er na 90 minuten spelen een 0-1 stand op het scorebord en had Jodan Boys legio kansen gehad op de gelijkmaker.

 

Jodan Boys begon in een redelijk vertrouwde opstelling. Alleen Roald Heerkens ontbrak wegens een schorsing en Mo Bellahcen begon op de bank.

Jodan Boys begon niet onaardig aan de wedstrijd en al na enkele minuten was er een kans voor Borsboom. Zijn kopbal ging echter over. Overigens had ook DFS al een klein kansje, maar de bal ging ruim naast.

Verder gebeurt er in het eerste half uur niet heel veel bijzonders. Beide ploegen zijn gelijkwaardig aan elkaar maar creeeren ook weinig kansen. De meeste aanvallen stranden al voor het strafschopgebied. Ondanks het feit dat Jodan Boys weinig te vrezen leek te hebben van de tegenstander, valt de 0-1 toch. Bij een goede aanval kan Ted Heijckmann de bal achter Marvin Straver koppen. Jodan Boys is het even kwijt en twee minuten later lijkt het een kansloze middag te gaan worden voor de mannnen van trainer van den IJssel. Wederom is er een goede aanval van de bezoekers, maar ditmaal gaat de goal die gemaakt wordt niet door. Twee spelers van DFS staan bij de goal (hinderlijk) buitenspel. Ook Jodan Boys krijgt nog een aardige kans na de 0-1, maar de kopbal van Don Mimpen komt op het dak van het doel.

 

Na rust komt de eerste wissel aan Jodan Boys zijde binnen de lijnen. Yassire Hamdani blijft achter in de kleedkamer en Mo Bellahcen mag de laatste 45 minuten meespelen. De inbreng van Mo Bellahcen, of misschien de woorden van Dennis van den IJssel in de rust, brengen in ieder geval meer vuur in de ploeg. Achmed el Azzouti krijgt al snel een kans, maar zijn inzet wordt op prachtige wijze tot corner verwerkt.

Vervolgens krijgt Don Mimpen een gele kaart voorgehouden na een overtreding, waardoor hij volgende week weer een schorsing mag uitzitten. Remco de Rijk lost vlak daarna nog een schotje op doel, maar zijn inzet wordt door de keeper tot corner verwerkt.

Halverwege de tweede helft maakt DFS ook nog eens hands in het strafschopgebied, maar scheidsrechter en grensrechter zien het beiden niet. Vervolgens krijgt el Azzouti weer een goede kans, maar wederom wordt zijn inzet gekeerd.

Jodan Boys blijft druk zetten en dit levert ruim 20 minuten voor tijd een vrije trap op, vlak voor het strafschopgebied. De trap van Mitchel Heerkens komt in de muur tegen de hand van een DFS speler. Hij krijgt geel en Jodan Boys krijgt wederom een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. De inzet van Bellahcen wordt vervolgens eenvoudig gepakt door de keeper.

Vervolgens is Straver aan de andere kant nog belangrijk met een goede redding, waarna Jodan Boys aan de andere kant weer goede kansen krijgt. De keeper van DFS ligt weer twee keer goed in de weg en vlak daarna komt Jeroen Borsboom bij een voorzet net te kort.

In de slotfase volgen nog twee wissels bij Jodan Boys. Achmed el Azzouti en Mitchel Heerkens verlaten het veld. Zij worden vervangen door Jeroen Camfferman en Jaouad el Yaagoubi.

Laatstgenoemde heeft in blessuretijd nog een kopkans, maar hij mikt net naast.

Zo verliest Jodan Boys dus op eigen veld van DFS met 0-1 en moet het nu zien te zorgen dat het niet nog verder afzakt op de ranglijst. Jodan Boys bezet nu een 9e plaats.

Volgende week speelt Jodan Boys geen competitiewedstrijd. Komende dinsdag halen SDC Putten en Montfoort hun eerder afgelaste wedstrijd in. Zaterdag zijn er ook twee inhaalwedstrijden, namelijk Breukelen - Montfoort en DFS - SteDoCo. Breukelen en DFS hebben op dit moment 1 en 2 punten minder dan Jodan Boys, dus als zij beide weten te winnen, staat Jodan Boys op een play-off plaats (11e).

 

Statistieken wedstrijd: