Eerste competitienederlaag op eigen veld voor Jodan Boys

19-09-2015 18:38

Jodan Boys heeft vandaag de eerste competitienederlaag op eigen veld geleden. Het Vlaardingse Zwaluwen was uiteindelijk met 1-2 te sterk. Na een 0-0 ruststand scooreden Oranje en Almeide eigenlijk uit het niets. Achmed el Azzouti deed op aangeven van Leroy Brank nog iets terug in de 90e minuut.
 
Jodan Boys startte wederom met de vertrouwde basisopstelling. Iedereen was fit en alleen Enzo Huntink ontbrak nog vanwege een schorsing.
In de openingsfase had Jodan Boys al het betere van het spel en binnen tien minuten waren er al twee goede kansen voor de thuisploeg. Eerst dankzij goed voorbereidend werk van Leroy Brank, maar de bal werd toen gepakt door de keeper. Vervolgens werd een schot van Jorn van Lunteren gekeerd waarna twee corners volgden.
Druk voor het doel van Zwaluwen. Een doelpunt voor Jodan Boys komt er echter nog niet. (foto Bart van der Harst)
 
Na ruim tien minuten spelen pakt Monteiro namens Zwaluwen het eerste geel in de wedstrijd na een overtreding op Waandels. Veel kansen volgen dan overigens niet meer. Jodan Boys is iets sterker, maar krijgt net als Zwaluwen geen kansen meer. Overigens komen de bezoekers pas in de 29e minuut voor het eerst met een kans. Het schot is echter slap waardoor Straver de bal makkelijk kan pakken.
Jodan Boys heeft dan inmiddels vijf corners genomen, maar ook dit leverde nog weinig op. Als Mitchel Heerkens vervolgens in het strafschopgebied staat, probeert hij het eens vanuit de draai. Half vallend weet hij echter niet voor genoeg gevaar te zorgen waardoor de bal een eenvoudige prooi voor de keeper is.
Mitchel Heerkens probeert Nicky Sanders te verrassen. (foto Bart van der Harst)
 
Hierna krijgt Zwaluwen even een betere fase in de wedstrijd. Een kopbal van Almeida levert echter niets op. Deze mist richting waardoor Verkaik kan opruimen. Een vrije trap van Clint van Clee gaat net over.
Leroy Brank ontvangt voor rust de eerste gele kaart namens Jodan Boys. Zwaluwen zet vlak voor rust nog even aan, maar de vrije trap van Clint van Stee levert uiteindelijk weinig gevaar op. De bal komt op de rand van het hek achter de goal terecht. Ook Almeida krijgt nog een kans, maar hij kiest er voor om een hard schot recht op Straver af te vuren.
Zo gaan beide ploegen met een 0-0 stand rusten.
 
Na rust komt een ongewijzigd Jodan Boys binnen de lijnen. Al snel lijkt het spelbeeld weer op het eerste half uur van de eerste helft. Na twee minuten is er al een corner voor Jodan Boys en even later is het Mitchel Heerkens die denkt de keeper te kunnen verrassen. Deze is echter waakzaam genoeg en de poging van Heerkens ook niet gevaarlijk genoeg.
Ruim vijf minuten later krijgt Don Mimpen ook een gele kaart wegens een overtreding. Deze is overigens niet terecht aangezien de tackle op de bal was, maar de scheidsrechter oordeeld anders.
Fanny Waandels op zoek naar de goal. Hij zou vandaag geen doel treffen. (foto Bart van der Harst)
 
Zwaluwen zet dan weer even aan met een aanval en krijgt een corner te nemen als we halverwege de tweede helft zijn. De corner van Ryan Santos st. Aubijn wordt door Marlon Oranje achter Straver gewerkt. Overigen heeft dan ook Mo Bellahcen al een gele kaart gekregen. Zwaluwen gaat vervolgens twee keer wisselen. Eerst komt Gillet in het veld voor Grootenboer en iets later komt Adil Akanaoui in het veld voor Marlon Oranje. En net als de wissel aangekondigd wordt, scoort Zwaluwen weer. Dit keer weet Gomes Almeida doel te treffen.
Overigens heeft Jodan Boys daarvoor ook nog een kans gekregen om gelijk te komen, maar de twee achtereenvolgende afstandsschoten werden in de verdediging gekeerd.
Jodan Boys komt weinig meer aan aanvallen toe, maar ook Zwaluwen krijgt geen grote kansen meer. Na de laatste wissel van Zwaluwen (Reurink voor Almeida), krijgen de bezoekers nog wel twee goede kansen. Eerst is Straver uiterst attent met een goede redding. De poging die daarop volgt gaat voorlangs. Vervolgens pakt Straver een volgende inzet gemakkelijk op waarna Jodan Boys nadrukkelijk op zoek gaat naar de eretreffer.
Die eretreffer, zeer verdiend, komt er ook. Leroy Brank en Achmed el Azzouti stormen het strafschopgebied in. Brank kan gewoon niet missen, 1-2. Toch is het te laat. Zwaluwen schiet nog een keer naast en de scheidsrechter fluit af.
Achmed el Azzouti in actie. Geen treffer vandaag maar wel weer strijdlust. (foto Bart van der Harst)
 
Zo verliest Jodan Boys de tweede thuiswedstrijd en staat het na drie wedstrijden op drie punten. Volgende week gaan de Boys op bezoek bij Heinenoord, dat met vier punten zelfs boven Jodan Boys staat. Zij wisten vandaag een knap 0-0 uit het vuur te slepen bij Hoek, dat zijn eerste punt pakte. Rijnvogels, Ter Leede en Noordwijk maakten geen fouten. Zij voeren de lijst aan met 9 uit 3. Zwaluwen staat vierde en Deltasport en Sportlust '46 staan nog puntloos onderaan.
 
Klik hier voor de stand in de Hoofdklasse B, alsmede de statistieken van Jodan Boys.
 
Statistieken wedstrijd:
19-09-15: Jodan Boys           - Zwaluwen              1- 2  ( 0- 0)
Doelpunten:  90 Achmed el Azzouti          62 Marlon Oranje
                                           77 Gomes Almeida
Gele kaart:  42 Leroy Bank                 12 Sanny Monteiro
             56 Don Mimpen                 84 Osvaldo de Pina
             58 Mo Bellahcen
Rode kaart:  -
Toeschouw.:  495
Scheidsrechter:        N. Elderson
Opstelling Jodan Boys: Marvin Straver, Don Mimpen, Roald Heerkens, Bram van Loon,
                       Michel Verkaik, Leroy Brank, Fanny Waandels,
                       Mo Bellahcen, Achmed el Azzouti, Jorn van Lunteren,
                       Mitchel Heerkens (75' Jaouad el Yaagoubi).
Bijzonderheden:        Goal Jodan Boys door el Azzouti. Scheidsrechter had echter
                       ten onrechte de goal toegeschreven aan Leroy Brank.