Eindelijk eerste overwinning Jodan Boys in de competitie

11-10-2014 20:45

Jodan Boys heeft vandaag de eerste competitieoverwinning geboekt. Thuis werd Volendam met 2-1 verslagen. De bezoekers stonden al in de zesde minuut op een 0-1 voorsprong, maar in de tweede helft bogen Jeroen Borsboom en Leroy Brank de achterstand om in een voorsprong.

 

Trainer Dennis van den IJssel kon vandaag wederom niet beschikken over Mo Bellahcen wegens een blessure. Hierdoor mocht Mike Slottje weer eens op een basisplaats rekenen. Verder was de opstelling niet anders dan vorige week tegen Achilles Veen, behalve dat Slottje in de basis stond in plaats van de Rijk.

Beide teams begonnen een beetje aftastend aan de wedstrijd. De beginfase was een beetje rommelig, maar daarin was Volendam uiteindelijk toch de gelukkige. De enige echte kans tot dan toe van beide kanten is raak. Joey Tol weet Marvin Straver te verschalken waardoor de bezoekers al snel op 0-1 komen.

Verder zijn er in het eerste kwartier nauwelijks kansen te noteren. In de stromende regen is het spel bij vlagen rommelig, maar Jodan Boys lijkt langzamerhand meer balbezit te krijgen. Het kleine beetje gevaar van Jodan Boys komt uit twee vrije trappen van Mitchel Heerkens, maar verder is er in het eerste half uur nauwelijks iets het vermelden waard. In de 27e minuut is er overigens wel even een hachelijke situatie voor het doel van Volendam, maar zij weten uitendelijk op te ruimen. Bij de daarop volgende uitbraak van de bezoekers moet Don Mimpen aan de noodrem trekken. Mimpen protesteert luid na het fluitsignaal van de scheidsrechter, waardoor een gele kaart helemaal een uitgemaakte zaak werd.

Verder is er nog een schot van Volendam (de tweede echte kans van de bezoekers tot dan toe) dat naast gaat. Jodan Boys krijgt ook nog een aantal kansen. Een vrije trap van Borsboom kan nog makkelijk gepakt worden door de keeper en een schot van van Lunteren gaat daarna ruim over. Verder is er ook voor een speler van Volendam nog een gele kaart te noteren na een overtreding op el Azzouti.

In het restant van de eerste helft zijn er weinig kansen meer te noteren en kan Jodan Boys dus niet voor rust gelijk maken.

 

Na rust brengt trainer van den IJssel nog geen wissels binnen de lijnen. De aftrap gaat gepaard met een voorzichtig eerste zonnestraaltje en nog een laatste restje regen.

Een kleine tien minuten na rust krijgen beide teams goede kansen. Marvin Straver kan goed redden op een inzet van de bezoekers en aan de andere kant lijkt el Azzouti te kunnen scoren. Zijn schot gaat het doel in, maar er was reeds gefloten wegens buitenspel.

Na ruim tien minuten spelen komt de eerste wissel binnen de lijnen. Jorn van Lunteren verlaat het veld en Emiel Buntsma mag zich opmaken voor ruim een half uur meespelen.

Inmiddels heeft Jodan Boys weer wat grip op de wedstrijd gekregen en gaat het naarstig op zoek naar de gelijkmaker. En die komt er. Twee minuten na de wissel kan Mitchel Heerkens voorzetten en kopt Jeroen Borsboom mooi binnen. Twee minuten later is Jodan Boys dichtbij een voorsprong, maar de bal van Borsboom gaat op de lat. De rebound wordt door Leroy Brank net naast getikt.

Vervolgens krijgt el Azzouti enkele minuten later nog een aardige kans. Zijn schot komt echter tegen een verdediger aan, waarna er aan de andere kant ook weer eens een kant voor Volendam ontstaat. Uiteindelijk blijkt het schot niet hard genoeg en kan Marvin Straver eenvoudig redden.

Even later wordt el Azzouti in het strafschopgebied aangetikt, maar de scheidsrechter ziet er geen overtreding in. Toch weet Volendam de bal niet weg te krijgen en komt deze voor de voeten van Mitchel Heerkens, die van een meter of twintig over schiet.

Vervolgens wordt er nog een schot van Buntsma gekeerd en een vrije trap van Heerkens gepakt door de Volendamse keeper. Volendam besluit nog eens aan te vallen en nadat de schoen van Borsboom bij een duel uit vliegt trekt Brank aan de noodrem. Deze actie moet hij bekopen met een gele kaart. De vrije trap van Volendam gaat gelukkig voor Jodan Boys over het doel van Marvin Straver.

Met nog tien minuten officiele speeltijd krijgt ook Mark Veerman nog een gele kaart. Hij probeert een voorzet weg te schoppen, maar zit volledig mis waarna hij een speler van Volendam onderuit haalt.

Dan ontstaat er nog een een goede kans voor Jodan Boys. Jeroen Borsboom ziet Achmed el Azzouti lopen en geeft voor. De snelle aanvaller kan, gevolgd door drie Volendam spelers, door een verdediger achterhaald worden, waarna hij wel moet schieten. Daardoor is de inzet niet hard genoeg en ook niet gevaarlijk voor de Volendamse keeper.

Inmiddels is dan ook Jesse Branderhorst in het veld gekomen. Hij vervangt Mike Slottje. Jodan Boys zoekt nadrukkelijk de aanval op zoek naar de winnende treffer. Als er dan vijf minuten voor tijd een corner komt, gaat Mitchel Heerkens achter de bal staan. Hij schiet met een goede boog de bal hoog in het strafschopgebied waarna Leroy Brank de bal hoog binnen kan koppen. Zo staat Jodan Boys met nog iets meer dan vier minuten te spelen op voorsprong.

In de laatste minuten wordt dan Jeroen Borsboom naar de kant gehaald. Voor hem in de plaats komt Remco de Rijk binnen de lijnen.

Jodan Boys maakt nog kans op een goaltje via Leroy Brank, maar zijn kopbal gaat voorlangs. Een voorzet van Volendam gaat overigens ook hard voor het doel van Marvin Straver langs en een minuut later volgt nog een uiterst belangrijke redding van Marvin Straver op een zeer goede mogelijkheid van de bezoekers.


Jodan Boys weet weer eens wat winnen is in competitieverband. Dit is (met natuurlijk wel de zomerstop van ruim drie en een halve maand er tussen) al weer zes maanden geleden.

Vrolijke gezichten na afloop dus en waarschijnlijk ook wel een beetje opluchting.

 

Komende dinsdag speel Jodan Boys in de eerste ronde van de Voetbal Rijnmond Cup tegen zaterdag vierdeklasser NOC Kralingen uit, hoe kan het ook anders, Rotterdam Kralingen.

Zaterdag staat er een uitwedstrijd op het programma. Dan speelt Jodan Boys in het kader van de KNVB districtsbeker West II en uitwedstrijd tegen zaterdag Topklasser Excelsior Maassluis. De week daarop speelt Jodan Boys weer een competitiewedstrijd. De ploeg reist dan af naar Veenendaal en neemt het dan op tegen de jongens van Hans Kraay jr. van DOVO.