Enorme off-day voor Jodan Boys, 7-1 verlies bij SteDoCo!

23-03-2014 10:33

Jodan Boys heeft gisteren een zware domper moeten verwerken tegen de nummer 2, SteDoCo. Na een snelle voorprong door Tim Roggeveen, kon de thuisploeg voor rust uitlopen tot 5-1. Na rust deed SteDoCo het wat rustiger aan en bepaalde de eindstand op 7-1. Slechts 1 keer werd er op Hoofdklasse niveau door Jodan Boys met grotere cijfers verloren. Dat was op 20 februari 2010 tegen Zwaluwen '30 (7-0).

 

Trainer van den IJssel begon vandaag wederom met Jan Willem Schep op de rechts-back positie en ook Marvin van der Pluijm stond weer eens in de basis.

Jodan Boys begon goed aan de wedstrijd. Hoewel de thuisploeg de eerste kans kreeg in de wedstrijd, was het Tim Roggeveen, die in de derde minuut de 0-1 binnen kopte uit een corner van van Lunteren. Iets meer dan tien minuten later was het alweer 1-1 toen Versluis de bal achter Straver werkte. Zes minuten later was er een lob van Levi Slob op Willem Looijen die de bal op randje buitenspel oppikte en Marvin Straver verschalkte. Even daarvoor kreeg Marvin van der Pluijm nog een goede kans, maar deze werd gepakt door de keeper. Daarna kantelde de wedstrijd en in de laatste tien minuten van de eerste helft scoorden Looijen, Versluis en wederom Looijen en bepaalden zo de ruststand op 5-1.

 

Na rust bracht van den IJssel de eerste wissel. Jesse Kok bleef in de kleedkamer achter en Bram van Loon verving hem. Na zeven minuten krijgt Jodan Boys een goede kans om iets terug te doen. Het schot van Marvin van der Pluijm gaat echter voorlangs. Maar als Jodan Boys geen doelpunt kan maken, dan doet SteDoCo het vandaag wel. Na iets meer dan een uur spelen ligt de 6-1 er al weer in door Roel de Kruijk.

Vlak daarna besluit Dennis van den IJssel de volgende wissel toe te passen en haalt Jorn van Lunteren naar de kant. Remco de Rijk vervangt hem. Met nog een kwartier op de klok gaat ook nummer zeven er in voor SteDoCo. Nu is het oppassen dat de schade niet nog erger wordt.

Inmiddels heeft ook Tim Roggeveen het veld verlaten en voor hem in de plaats is Jeroen Kamp binnen de lijnen gekomen. Jodan Boys weet de stand uiteindelijk op 7-1 te houden, waarmee in 1 keer het positieve doelsado van +4 is omgezet in een negatief doelsaldo.

 

Gelukkig voor Jodan Boys lieten enkele directe concurrenten ook punten liggen. Zo verloor XerxesDZB verrassend op eigen veld met 1-3 van Oranje Wit. Achilles Veen verloor met 1-0 bij fc 's-Gravenzande en Smishoek en Deltasport verloren beide met 2-0.

Komende donderdag oefent Jodan Boys thuis tegen zaterdag eersteklasser Alexandria '66. Zaterdag staat er geen wedstrijd op het programma, dan is er ruimte voor twee inhaalwedstrijden in de Hoofdklasse B. Jodan Boys speelt op zaterdag 5 april thuis tegen Achilles Veen weer voor de competitie.

 

Klik hier voor de stand in de Hoofdklasse B, alsmede eerdere uitslagen, het restantprogramma en de statistieken van Jodan Boys.

 

22-03-14: SteDoCo              - Jodan Boys            7- 1  ( 5- 1)
Doelpunten:  15 Sam Versluis                 4 Tim Roggeveen
             21 Willem Looijen
             36 Willem Looijen
             38 Sam Versluis
             45 Willem Looijen

             62 Roel de Kruijk
             75 Pascal van Delden

Gele kaart:  Erik de Kruijk                    Marvin van der Pluijm
             Pascal van Delden                 Bram van Loon
Rode kaart:  -

Toeschouw.:  350
Opstelling Jodan Boys: Marvin Straver, Jan Willem Schep, Jesse Kok (46' Bram van Loon),
                       Mark Veerman, Tim Roggeveen (75' Jeroen Kamp),
                       Leroy Brank, Mitchel Heerkens,

                       Jorn van Lunteren (64' Remco de Rijk), Jeroen Borsboom,
                       Marvin van der Pluijm, Mo Bellahcen.