Fouten nekken Jodan Boys

18-03-2017 18:23

Jodan Boys heeft vandaag op eigen veld de punten verspeeld aan promovendus Argon. Nadat Jodan Boys nog via Marengo op voorsprong kwam, sloeg het spel, net als het weer een beetje om. Vervolgens waren twee fouten de inleiding voor trefferst van Argon. Eerst ging Jansen in de mist en leek een zacht schot wel houdbaar voor van de Linden, maar maakte Argon voor rust toch 1-1. Na rust wederom een fout aan Jodan Boys zijde met een zwakke terugspeelbal van Rietveld en zo kon Argon de winnende treffer maken.

 

Trainer van den IJssel moest ook vandaag weer wat spelers missen. Zo ontbraken Marvin Straver, Don Mimpen en Elliot Pattinama. Ook Mo Bellahcen was afwezig. Tim van der Linden stond vandaag in de goal en er was een basisplaats voor Dirk Pieter Rietveld en Romario Dos Santos.

Jodan Boys begon goed aan de wedstrijd en nam al snel het initiatief. De eerste serieuze poging van Jodan Boys is via Dirk Pieter Rietveld. Hij kopt vanuit een corner echter ruim naast. Jodan Boys heeft het overwicht, maar heeft nog weinig echt grote kansen in de eerste 25 minuten van de wedstrijd. Voornamelijk corners en verre inworpen van Huntink zorgen voor wat onrust in het strafschopgebied.

Als er bijna dertig minuten gespeeld zijn, krijgt Jodan Boys een vrije trap op een mooie plek nadat Mulder een overtreding begaat op Waandels. Levi Marengo schiet de vrije trap prachtig langs de keeper bovenin tegen de onderkant lat. De bal stuitert hard naar beneden, maar net richting de verkeerde kant van de lijn.

Drie minuten later is het overigens wel raak voor Marengo. Na goed voorbereidend werk van Waandels krult hij de bal in de linker bovenhoek van het doel.

Inmiddels begint het weer om te slaan op sportpark Oosterwei en pakt ook aanvoerder Brank een gele kaart na een flinke ingreep op een Argon speler. Het spel wordt wat minder aantrekkelijk, maar er lijkt geen vuiltje aan de lucht voor Jodan Boys, dat met een 1-0 voorsprong lijkt te gaan rusten. Maar als vervolgens achterin Martijn Jansen zijn directe tegenstander laat passeren, kan deze voor gevaar zorgen. Een ogenschijnlijk zacht schot van Joey van Ede kan door Tim van der Linden niet gepakt worden en zo komt Argon vlak voor het fluitsignaal op gelijke hoogte.

 

Na rust komen beide teams ongewijzigd aan de aftrap, maar al snel komt de eerste wissel aan Jodan Boys zijde. Leroy Brank draagt de aanvoerdersband over aan Mitchel Heerkens die de laatste 40 minuten mag invallen.

Jodan Boys komt in de tweede helft goed uit de startblokken en lijkt binnen tien minuten al op 2-1 te komen. De kopbal van van Loon lijkt door de keeper achter de lijn gestopt te worden, zeker gezien de reacties van het publiek achter het doel. Scheidsrechter Beltman en zijn assistent ordelen echter anders.

Maar vijf minuten later gaat het helemaal mis bij Jodan Boys achterin als Dirk Pieter Rietveld onder druk de bal veel te zacht terugspeelt op Tim van der Linden. Jesse Stange kan profiteren en zet Argon op een 1-2 voorsprong.

Jodan Boys probeert terug te komen in de wedstrijd en Fanny Waandels kopt wel op doel, maar recht in de handen van de keeper. De volgende wissel aan Jodan Boys zijde dient zich dan ook aan en Adil Akanaoui vervangt Romario Dos Santos. Direct daarna ontstaat er een goede kans voor Jodan Boys. Als de keeper mis zit kan Bram van Loon aanleggen voor een schot, maar een verdediger van Argon zit het schot in de weg.

Daarna krijgt Bradley el Idrissi een gele kaart voor een ogenschijnlijk goede ingreep. Als de speler al te laat zou zijn, raakte hij gewoon nog de bal, maar Beltman oordeelt anders.

De wedstrijd kabbelt voort en inmiddels zijn er nog iets meer dan tien minuten officiele speeltijd als Argon weer eens voor gevaar zorgt. Een goede aanval levert een goal op, maar Beltmaan gebaart direct al dat het buitenspel is.

Kevin Quint vervangt als laatste wissel aan Jodan Boys zijde Martijn Jansen en ook Argon heeft dan inmiddels twee wissels doorgevoerd. De laatste goede kans van Jodan Boys op de gelijkmaker is in de blessuretijd. Fanny Waandels kopt echter centimeters over en zo is de laatste goede kans voor de thuisploeg verkeken.

Jodan Boys verliest en zakt een plaatsje op de ranglijst. RVVH heeft dan wel evenveel punten en een slechter doelsaldo, maar omdat zij een wedstrijd minder gespeeld hebben, nemen zij plaats negen van Jodan Boys over.

Volgende week wacht Jodan Boys een pittige ontmoeting met Achilles Veen in Veen.

 

18-03-17: Jodan Boys           - Argon                 1- 2  ( 1- 1)

Doelpunten: 32' Levi Marengo, 45' Joey van Ede, 59' Jesse Stange.

Gele kaart: 28' Floris Mulder, 36' Leroy Brank, 69' Bradley el Idrissi.

Rode kaart: -

Toeschouwers: 400

Scheidsrechter: G.J. Beltman

Opstelling Jodan Boys: Tim van der Linden, Bram van Loon, Roald Heerkens, Dirk Pieter Rietveld, Martijn Jansen (85' Kevin Quint), Leroy Brank (50' Mitchel Heerkens), Fanny Waandels, Romario Dos Santos (67' Adil Akanaoui), Bradley el Idrissi, Enzo Huntink, Levi Marengo.