Geen doelpunten in derde oefenduel Jodan Boys

07-08-2012 22:49

Jodan Boys speelde vanavond de derde oefenwedstrijd in aanloop naar de competitie. Op sportpark Oosterwei was Alphense Boys de tegenstander van de Goudse Topklasser.

Patrikck Akerboom kon in deze oefenwedstrijd niet beschikken over Thomas Verheijdt. Hij was evenals afgelopen zaterdag afwezig vanwege een blessure. Hij zal overigens zaterdag vermoedelijk weer van de partij zijn. Ook Mick van der Kaa, Diego Liefden en Gino Mulder keken geblesseerd toe.

Jeroen Borsboom begon vanavond op de bank en ook Osvaldo de Pina en Remco de Rijk begonnen nog niet in de basis. Jodan Boys begon goed aan de wedstrijd, hoewel het eerste balcontact voor Jodan Boys begon met een moeilijke terugspeelbal van Brank op Straver. Straver kon de bal nog ternauwernood uit schieten. De aanval die daaruit volgde was mooi. Graafland liep met de bal het strafschopgebied in. Het steekpassje op Roald Heerkens werd echter niet begrepen, waardoor de eerste grote kans verloren ging. Jodan Boys had een sterke openingsfase en kwam er af en toe gevaarlijk uit. Veel grote kansen kreeg het echter niet.

Alphense Boys kreeg na bijna een kwartier spelen een goede kans. Straver was echter eerder bij de bal en greep een minuut later weer goed in door een schot tot corner te verwerken. Hierna kreeg Alphense Boys nog een aantal corners in een sterke fase voor de bezoekers die zo'n 10 minuten aanhield.

Hierna was het Jodan Boys wat weer een paar kansen kreeg. Bij een mooie aanval over de rechterkant gaf Graafland de bal mooi af op de aanstormende Heerkens. Helaas kon een Alphense verdediger de voet nog net tegen de bal krijgen. Vanuit de corner die hierop volgt kopt Ali nog op doel, echter recht in de handen van de keeper.
Jodan Boys laat de teugels weer even vieren, waardoor de bezoekers weer een kans krijgen. De bal gaat gelukkig voor het doel van Straver langs.

Niet veel later krijgt Kees Graafland de kans op 1-0. Na een mooie aanval, opgezet door Kok, kan Akanaoui via de rechterkant voorgeven op Graafland. Hij raakt de bal met linkst echter niet goed waardoor het een enorme afzwaaier wordt. Jodan Boys blijft de rest van de eerste helft wel iets beter spelen dan de bezoekers, zonder echt veel grote kansen meer te creeren.

Na rust brengt Patrick Akerboom direct drie wisselspelers binnen de lijnen. Osvaldo de Pina, Remco de Rijk en Jeroen Borsboom mogen in het veld komen voor respectievelijk Bram van Loon, Adil Akanaoui en Roald Heerkens.

Met het inbrengen van deze drie nieuwe spelers lijkt het spel voor de thuisclub iets beter te worden. Al snel komen de eerste kansen. Na ruim vijf minuten spelen in de tweede helft komt de bal vanaf de rechterkant in het strafschopgebied. In de grote drukte voor het het doel probeert Maarten Cieremans de bal binnen te krijgen. In de drukte weet een verdediger van Alphense Boys dit te voorkomen, waardoor deze kans teniet gedaan wordt. Ook Jeroen Borsboom krijgt al snel een goede kans. Hij mag in het strafschopgebied aanleggen voor een schot, maar raakt de bal niet vol.

Hoewel Jodan Boys op dit moment beter speelt dan de bezoekers is het toch oppassen voor een snelle counter van Alphense Boys. In de zestigste minuut kan Maarten Cieremans nog net een schot op doel van richting veranderen. De bal gaat slechts tientallen centimeters naast het doel.  Inmiddels staat Tim Roggeveen aan de zijlijn klaar om in te vallen. Ahmed Ali, die het af en toe moeilijk had met de snelle Alphense aanvallers, mocht gaan douchen.

Vlak na deze wissel is er opnieuw een kans voor Jeroen Borsboom. Hij heeft een goed schot op doel wat echter met de nodige moeite gehouden kan worden. Borsboom probeert het niet veel later nog eens, maar weer zonder resultaat.

Met nog zo'n 10 minuten spelen komt Adil Akanaoui weer terug binnen de lijnen, hij vervangt Mo Bellahcen. Ook Jesse Kok verlaat het veld. De aanvoerder maakt plaats voor Bram van Loon, die de resterende tijd nog even vol mag maken. Leroy Brank neemt de aanvoerdersband over van Kok.

Jodan Boys blijft de bovenliggende partij, hoewel Alphense Boys zeker niet onder doet voor de Gouwenaren. Osvaldo de Pina en Remco de Rijk krijgen enkele minuten voor het eindsignaal nog kansen op de openingstreffer, maar ook zij faalden in de afronding.

Niet veel later werd er afgefloten, waardoor Jodan Boys dus een 0-0 gelijkspel behaalde tegen zondag Hoofdklasser Alphense Boys. In verdedigend opzicht speelde Jodan Boys een aardige partij, maar aanvallend kwam het toch iets te kort. Hopelijk zien we zaterdag in de wedstrijd tegen SHO weer een aantal doelpunten en dan natuurlijk van Jodan Boys zijde.

 

Statistieken wedstrijd:

07-08-12: Jodan Boys           - Alphense Boys         0- 0  ( 0- 0)

Doelpunten:  -

Gele kaart:  -

Rode kaart:  -

Toeschouw.:  110

Opstelling Jodan Boys: Marvin Straver, Maarten Cieremans, Jesse Kok (74' Bram van Loon),

                       Ahmed Ali (60' Tim Roggeveen), Mark Veerman,

                       Bram van Loon (46' Osvaldo de Pina), Mo Bellahcen (70' Adil Akanaoui),

                       Leroy Brank, Roald Heerkens (46' Jeroen Borsboom), Kees Graafland,

                       Adil Akanaoui (46' Remco de Rijk).