Gelijkspel Jodan Boys bij Barendrecht

06-04-2013 20:50

Jodan Boys heeft vandaag aan de ontmoeting met Barendrecht een punt overgehouden. Thomas Verheijdt opende na 65 minuten de score namens Jodan Boys, Barendrecht kwam echter al weer snel terug en zette toen ook de eindstand op het scorebord.

 

Patrick Akerboom startte vandaag met een iets gewijzigde opstelling. Bram van Loon nam vandaag de postitie van Maarten Cieremans, waardoor ook Osvaldo de Pina weer in de basis begon. Thomas Verheijdt maakte zijn rentree in de Topklasse na een klein half jaar blessureleed. Verder begon ook Mitchel Heerkens in de basis, net als Remco de Rijk, die de positie van Gino Mulder innam.

In de openingsfase komt Jodan Boys nog goed weg als de thuisploeg niet weet te scoren vanuit een scrimmage voor het doel van Marvin Straver. Uiteindelijk is het toch Jodan Boys dat de betere ploeg is in de eerste helft. Zo krijgt Mitchel Heerkens na twintig minuten spelen dé kans op de openingstreffer. Heerkens schiet echter van dichtbij over het doel. Ook Remco de Rijk krijgt nog een grote kans op een openingstreffer, echter ook hij mist een uitgelezen kans. Van dichtbij weet de Rijk de bal niet in, maar naast het doel te tikken. Direct daarna krijgt ook de thuisploeg nog een goede kans, maar weet deze gelukkig voor Jodan Boys niet te benutten, de bal gaat net over het doel van Marvin Straver.

1480979

Remco de Rijk en Thomas Verheijdt proberen een aanval op te zetten.

 

Met nog zo'n vijf minuten tot de rust is er wederom een goede kans voor Jodan Boys. Leroy Brank werkt de bal echter net over het doel, nadat hij in de diepte werd aangespeeld door Mitchel Heerkens. De 0-1 lijkt in de lucht te hangen, maar ook Barendrecht is wederom gevaarlijk. Gelukkig weet Marvin Straver redding te brengen, waardoor beide teams met een 0-0 stand gaan rusten.

 

Na rust brengt Patrick Akerboom geen wijzigingen aan in zijn team. In de eerste helft werd namelijk goed gespeeld, dus leek hier nog geen aanleiding voor. Helemaal niet toen Mitchel Heerkens na drie minuten spelen met een kopbal de Barendrechtse sluitpost probeerde te verschalken. Hij weet de bal echter nog op te vangen. Jodan Boys zakt na deze kans toch iets terug en heeft al lang niet meer zoveel kansen als in de eerste helft, totdat Mitchel Heerkens met een mooie pass Thomast Verheijdt aanspeeld. Verheijdt kan vervolgens van dichtbij de 0-1 aantekenen.

1481121

Thomas Verheijdt scoort na zes maanden en zet Jodan Boys van dichtbij op 0-1.

 

Zo lijkt Jodan Boys een goede zet te maken richting handhaving in de Topklasse, mede doordat de stand bij Spakenburg - Excelsior '31 nog steeds 1-1 is. Toch kan er niet lang genoten worden van de voorsprong, want binnen vier minuten is het al weer gelijk. Laurens Visser zet de thuisploeg naast Jodan Boys. Overigens mag Jodan Boys van geluk spreken dat het even later niet op achterstad komt. Een doelpunt van Barendrecht, vijf minuten na de gelijkmaker, gaat niet door wegens buitenspel.

Patrick Akerboom besluit direct in te grijpen en brengt zijn eerste wissel binnen de lijnen. Adil Akanaoui mag het laatste kwartier Remco de Rijk vervangen. Mo Bellahcen is overigens even later van grote waarde voor Jodan Boys als hij de bal van de lijn wegwerkt. Enkele minuten later besluit Patrick Akerboom dan ook maar om een verdedigende wissel door te voeren. Mitchel Heerkens verlaat het veld en Ahmed Ali komt voor hem in de plaats.

Toch zet Jodan Boys nog even aan in de slotfase van de wedstrijd. Zo krijgt Thomas Verheijdt nog twee levensgrote kansen, die hij helaas niet weet te benutten. De eerste poging gaat net naast en de tweede poging mislukt doordat hij de bal niet goed raakt. Hierdoor gaat ook deze poging naast het doel.

Verder gaat Adil Akanaoui als enige op de bon in deze wedstrijd in de slotfase. Ook Marvin Straver zorgt er vlak voor tijd nog even voor dat het 1-1 blijft en zo lijkt Jodan Boys met dit gelijkspel op plaats 12 te blijven steken.

1480999

Het gelijkspel voelt voor Tim Roggeveen en Bram van Loon toch als verlies.

 

De wedstrijd in Spakenburg tussen Spakenburg en Excelsior '31 zit er dan nog niet op en het lijkt een 2-2 stand te worden. Toch wint Excelsior '31 nog met 2-3 waardoor zijn nu over Jodan Boys heen gaan. Ook sc Genemuiden won vandaag met 4-2 van IJsselmeervogels, waardoor ook zij weer wat dichter bij Jodan Boys komen. De nummers tien en elf op de ranglijst verloren beide. IJsselmeervogels deed dit dus met 4-2 van sc Genemuiden en Scheveningen verloor thuis van fc Lisse (1-4). Zo ligt alles onderin dicht bij elkaar.

Klik hier voor de stand en de uitslagen in de Topklasse.

 

Volgende week wacht een zeer belangrijke confrontatie op sportpark Oosterwei. Dan komt sc Genemuiden op bezoek in Gouda. Als Jodan Boys deze wedstrijd weet te winnen, blijft het spannend onderin en heeft de ploeg van Patrick Akerboom alles nog in eigen hand.

 

06-04-13: Barendrecht          - Jodan Boys            1- 1  ( 0- 0)  TV 
Doelpunten:  69 Laurens Visser              66 Thomas Verheijdt
Gele kaart:                                 Adil Akanaoui

Rode kaart:  -
Toeschouw.:  1000
Opsteling Jodan Boys: Marvin Straver, Bram van Loon, Jesse Kok, Mark Veerman

                      Tim Roggeveen, Osvaldo de Pina,
                      Remco de Rijk (73' Adil Akanaoui), Leroy Brank,
                      Thomas Verheijdt, Mitchel Heerkens (84' Ahmed Ali),
                      Mo Bellahcen.