Half dozijn voor Jodan Boys tegen Olympia

21-02-2017 22:52

Jodan Boys heeft vandaag met eenvoudig gemak afgerekend met stadsgenoot Olympia. De zondag eersteklasser moest bij rust al tegen een 4-0 achterstand aankijken nadat Elliot Pattinama en Sven Kroeze (ed) al binnen twintig minuten voor 2-0 tekenden. Vervolgens waren het Elliot Pattinama, Mitchel Heerkens en na rust Fanny Waandels en wederom Mitchel Heerkens die scoorden. In de 81e minuut raakte een grensrechter geblesserd, waarna scheidsrechter Toonen overlegde met beide aanvoerders en vroegtijdig besloten werd een einde te maken aan het toch al gelopen duel.

 

Jodan Boys begon vandaag zonder Leroy Brank (gebroken middenvoetsbeentje) en Enzo Huntink (enkelblessure) aan de wedstrijd. Ook Bram van Loon, Romario Dos Santos en Don Mimpen ontbraken. In de basis was hierdoor plaats voor Michel Verkaik, Dirk Pieter Rietveld en Elliot Pattinama.

In het eerste kwartier was het vooral aftasten voor beide teams. Jodan Boy probeerde de aanval te zoeken en ook Olympia deed dat af en toe. De bezoekers probeerden Jodan Boys goed onder druk te zetten, waardoor het spel zich vooral tussen beide strafschopgebieden afspeelde. De beste kans is tot dan toe misschien van Olympia. Een bal glipt tussen iedereen door vanaf de zijkant, maar van der Linden is attent.

Een paar minuten later volgt aan de andere kant een vrije trap voor Jodan Boys. Mitchel Heerkens legt aan en zijn inzet wordt uit het doel gekopt. De bal komt terecht voor de voeten van Pattinama, die vervolgens binnen schiet. Jodan Boys zoekt direct weer de aanval en een minuut later is het alweer raak. Een voorzet van Martijn Jansen wordt door Sven Kroeze achter de eigen doelman Dols getikt.

Vervolgens is er nog een kansje voor Bradley el Idrissi, maar hij komt net te kort om keeper Dols te kunnen passeren. Maan een minuutje later is het dan wel weer raak. Elliot Pattinama ziet goed dat de kleine Dols iets voor zijn doel staat en schiet de bal met een boog over hem heen.

Maar ook Olympia krijgt nog een aantal kanesen. Eerst wordt een bal vanuit de corner door een Jodan Boys speler over gekopt, waarna de bal vanuit de corner over de goal achter gaat. Vervolgens probeert Fanny Waandels het ook met een lob, maar deze gaat naast.

Daarna twee aardige kansen voor Olympia. De eerste gaat nog voorlangs, maar vervolgens schiet oud Jodan Boys speler Jesse Branderhorst bovenop de lat. We zijn inmiddels bijna toe aan de rust als Mitchel Heerkens met een hard schot van afstand keeper Robert Dols op de proef stelt. Die verwerkt de inzet tot corner, maar kan niet voorkomen dat de bal uit der corner van diezelfde Heerkens indirect binnenvalt. Dols krijgt de bal nog tegen zicht aan, maar leek de lijn ook al gepasseerd waardoor Heerkens de goal op zijn naam krijgt.

Olympia heeft nog de laatste kans in de eerste helft, maar de poging oud Jodan Boys speler Daley Starreveld gaat over. Zo gaat Jodan Boys comfortabel rusten met een 4-0 voorsprong.

 

Na rust wordt het direct rustiger op sportpark Oosterwei. Vermoedelijk hebben een aantal supporters van Olympia, maar ook Jodan Boys het sportpark verlaten en geloven het wel met een  4-0 ruststand en de regen en opkomende wind.

Jodan Boys heeft twee wissels doorgevoerd. Kevin Quint en Omar el Hadotti vervangen Mo Bellahcen en Martijn Jansen. Invaller Quint is aan de linkerkant al snel betrokken bij de volgende goal. Bij een snelle aanval over links wordt Fanny Waandels in stelling gebracht, die de volgende bal achter Dols legt.

Vervolgens is het Olympia dat met een schot ruim naast nog iets probeert, waarna Rick van den Berg de eerste gele kaart pakt. Mitchel Heerkens mag aanleggen voor de vrije trap van zo'n 25 meter, maar schiet niet goed en de bal gaat naast. Dan verlaat ook Elliot Pattinama het veld en voor hem komt Rayvano Salhuteru in het veld. We zijn dan inmiddels een kwartier onderweg in de tweede helft en even later is er een goed schot van de bezoekers dat door van der Linden onschadelijk gemaakt kan worden.

Van den IJssel wisselt nogmaals en vervangt Michel Verkaik voor Rick Begeer. Vlak na deze wissel krijg Rick van den Berg van Olympia wederom geel. Een ietswat zware beslissing van scheidsrechter Toonen in een toch al gelopen wedstrijd. Dat vindt ook trainer Tom RIetberg, die zich opwindt en vervolgens naar de tribune gestuurd wordt.

Jodan Boys kan vervolgens tegen tien man in de laatste twintig minuten proberen de score verder uit te breiden. Bradley el Idrissi krijgt een aardige kans daartoe, maar na een goede actie aan de likerkant na een snelle rush, is de afronding niet goed. De bal gaat hoog over de sponsorhome en zo blijft het 5-0. Drie minuten later is invaller Rayvano Salhuteru dichtbij een treffer. Hij raakt echter van afstand de lat.

Van der Linden pakt vervolgens nog uit een corner van Olympia de bal op, waarna Mitchel Heerkens de 6-0 op het scorebord kan zetten. Na goed voorbereidend werk van Rick Begeer in het strafschopgebied met een net hakje tegen de bal, komt de bal bij Mitchel Heerkens, die vervolgens uithaalt en de 6-0 achter Dols schiet.

Fanny Waandels is even later nog dichtbij de 7-0, maar zijn kopbal uit de voorzet van Mitchel Heerkens gaat net over.

Drie minuten later gaat de grensrechter opeens naar de grond en blijkt niet verder te kunnen. Scheidsrechter Toonen overlegt vervolgens met beide aanvoerders en besluit een punt te zetten achter de inmiddels gelopen wedstrijd in de 83e minuut. Jodan Boys bereikt zo eenvoudig de volgende rond van de Voetbal Rijnmond Cup en Olympia werd op deze manier misschien nog wel 1 of 2 tegengoals bespaard. Iets wat de ploeg op inzet misschien wel niet verdiend had, want misschien door de inzet en de wil om te voetballen heeft Olympia het misschien vandaag wel afgelegd tegen Jodan Boys.

 

De loting voor de volgende ronde moet nog plaatsvinden, maar in ieder geval spelen tien ploegen nog in een tussenronde om ervoor te zorgen dat er niet teveel ploegen overblijven voor de 1/8 finale.

 

Statistieken wedstrijd:

21-02-17: Jodan Boys           - gc&fc Olympia          6- 0  ( 4- 0)
Doelpunten : 17' Elliot Pattinama, Sven Kroeze (ed), 26' Elliot Pattinama, 44' Mitchel Heerkens, 47' Fanny Waandels, 77' Mitchel Heerkens
Gele kaart: 57' Rick van den Berg
Rode kaart: 69' Rick van den Berg  (2 x geel)
Toeschouwers: 240
Scheidsrechter: E. Toonen
Opstelling Jodan Boys: Tim van der Linden, Michel Verkaik, Dirk Pieter Rietveld, Roald Heerkens, Martijn Jansen  (46' Omar el Hadotti), Levi Marengo, Fanny Waandels, Mo Bellahcen (46' Kevin Quint), Bradley el Idrissi, Elliot Pattinama (61' Rayvano Salhuteru), Mitchel Heerkens.

Bijzonderheden: 70' Trainer Tom RIetberg van Olympia wordt van het veld gestuurd na commentaar op scheidsrechter Toonen die Rick van den Berg zijn tweede gele kaart voorhield. 83' Scheidsrechter Toonen besluit in overleg met beide aanvoerders vroegtijdig af te fluiten nadat een grensrechter niet verder kon na een blessure.