Hattrick Jan Willem Schep tegen Alphense Boys

15-02-2012 09:04

Jodan Boys heeft gisteren in de derde oefwedstrijd van dit seizoen tegen Alphense Boys, wederom een overwinning behaald. De Boys zegevierden op eigen veld met 4-0, waarbij Jan Willem Schep met een loepzuivere hattrick de matchwinnaar was.

Het was gisterenavond een droevig weertje op sportpark Oosterwei. Terwijl op veld 2 getraind werd door het restant van de selectie, speelde Jodan Boys op het zojuist schoon opgeleverde en weer bespeelbare hoofdveld.

Patrick Akerboom begon met Adil Akanaoui in de basis, in de plaats van Mo Bellahcen, die geblesseerd was aan zijn schouder na een val afgelopen week. Ook Gino Mulder keek toe, evenals de belangrijke man in de laatst gewonnen competitiewedstrijd, Daniel da Cruz.

Beide teams speelden in de beginfase in een rustig tempo. In het eerste kwartier waren de kansen spaarzaam en kreeg vooral Jodan Boys een aantal kleine mogelijkheden. Adil Akanaoui beet het spits af na ruim 5 minuten spelen. Zijn inzet was echter te zwak, waardoor de bal een makkelijke prooi werd voor de Alphense keeper.

Alphense Boys begint steeds slordiger te spelen en daar profiteert Jodan Boys van. De mee opgestormde Ali schiet na ruim een kwartier spelen nog over en ook een goed schot van van Gool en de inzet uit de rebound daarvan treffen geen doel.

Na 20 minuten spelen is het dan eindelijk raak. Osvaldo de Pina mag aan de zijkant van het strafschopgebied een vrije trap nemen. Hij schiet laag door het strafschopgebied heen waarbij niemand de bal raakt en de bal tot ieders verbazing in het doel rolt.

Uiteindelijk krijgt Alpense Boys na een half uur spelen de eerste echte grote kans. Michael de Leeuw kan het schot op doel met de voeten keren. Vanuit de tegenaanval van Jodan Boys krijgt Kees Graafland een goede kans. Helaas kiest Graafland ervoor om een zacht schot op doel te lossen, waar hij misschien beter eerst een paar pasjes naar voren had kunnen lopen.

Uiteindelijk is een inzet van Graafland iets minder dan 10 minuten voor rust beter. Zijn schot wordt gekeerd door de Alphense sluitpost, evenals het schot uit de rebound van Sander van Gool.

Alphense Boys speelt overigens de gehele eerste helft slordig en lijdt veelvuldig balverlies. De laatste vijf minuten van de eerste helft lijkt ook Jodan Boys het zichzelf wel eens moeilijk te gaan maken. Evenals Alphense Boys wordt er veelvuldig balverlies geleden.

Alphense Boys weet voor rust niet te profiteren, waarna beide teams gaan rusten met een 1-0 stand in het voordeel van Jodan Boys.

Na rust voert Patrick Akerboom drie wissels door. Marvin Straver gaat onder de lat staan in plaats van Michael de Leeuw, Bram van Loon komt in het veld voor Remco de Rijk en Jan Willem Schep mag Adil Akanaoui gaan vervangen.

In de eerste 25 minuten na rust is duidelijk te merken dat Alphense Boys een stuk sterker uit de kleedkamer gekomen is dan Jodan Boys. Jodan Boys maakt veel kleine foutjes en verlies onnodig veel de bal. Alphense Boys probeert dankbaar gebruik te maken van de mindere fase van Jodan Boys. De bezoekers krijgen een aantal goede kansen, maar treffen geen doel. De kansen die Jodan Boys daar tegenover krijgt worden slecht benut.

Trainer Akerboom wisselt nog twee maal en haalt Jesse Kok en Mark Veerman naar de kant. Hiervoor in de plaats komen Potuijt en Roggeveen het veld in.

Tim Roggeveen komt nu net als Maarten Cieremans aan de andere kant, veelvuldig mee naar voren. Het aanvallende spel van Jodan Boys wordt met nog minder dan 20 minuten spelen beloond. Invaller Schep schiet Jodan Boys van afstand naar 2-0!

Vlak daarvoor kreeg Alphense Boys overigens nog een vrije trap te nemen op dezelfde positie als waaruit de Pina scoorde. Ook hier ontstond een gevaarlijke situatie door, maar Straver kon met een katachtige reflex het schot keren. De trainer van Alphense Boys en de kleine schare toeschouwers stonden met verbazing te kijken.

Met nog een kwartier te spelen mag Remco de Rijk het veld wederom betreden. De matig spelende Graafland mag gaan douchen.

Vijf minuten later krijgt Jan Willem Schep wederom een kans. Zijn schot gaat echter voorlangs. Nog in dezelfde minuut wordt het goede spel van Schep beloond. Hij mag de 3-0 achter zijn naam schrijven.

Remco de Rijk en Jan Willem Schep krijgen beide nog een goede kans, maar treffen geen doel.

Vlak voor het eindsignaal is het Jan Willem Schep die zijn derde voor de avond mag maken. Na wederom een enorme blunder van de Alphense verdediging krijgt Jan Willem de bal op een presenteerblaadje. Hij haalt hard uit en plaatst de bal naast de eveneens ingevallen keeper van Alphense Boys.

De scheidsrechter besluit om precies op het moment dat het scorebord over springt naar de 90e minuut af te fluiten.

Jodan Boys wint hierdoor voor de derde keer dit seizoen een oefenwedstrijd van zondag Hoofdklasser Alphense Boys. Na de 0-2 overwinning in Alphen aan den Rijn en de 6-3 thuisoverwinning, laat Jodan Boys weten duidelijk een maatje te groot te zijn na deze 4-0.

Jodan Boys kan in ieder geval met vertrouwen uitzien naar het treffen met SDC Putten aanstaande zaterdag op sportpark Oosterwei. Deze wedstrijd begint om 14:30.


Statistieken wedstrijd:
14-02-12: Jodan Boys           - Alphense Boys         4- 0  ( 1- 0)
Doelpunten:  21 Osvaldo de Pina
             72 Jan Willem Schep
             79 Jan Willem Schep
             89 Jan Willem Schep
Gele kaart:  -
Rode kaart:  -
Toeschouw.:  45
Opstelling Jodan Boys: Michael de Leeuw (46' Marvin Straver), Maarten Cieremans,
Jesse Kok (65' Kelvin Potuijt), Ahmed Ali, Mark Veerman (65' Tim Roggeveen),
Osvaldo de Pina, Remco de Rijk (46' Bram van Loon), Leroy Brank,
Sander van Gool, Kees Graafland (75' Remco de Rijk),
Adil Akanaoui (46' Jan Willem Schep).