Jodan Boys weet niet te winnen in Hardenberg

08-09-2012 17:18

Jodan Boys heeft vandaag de goede wedstrijd van afgelopen zaterdag geen vervolg kunnen geven. In Hardenberg bleef de stand lange tijd 0-0. Na ruim een uur spelen kwam Jodan Boys nog op voorsprong dankzij een goal van Gino Mulder. Nog geen minuut later lag de gelijkmaker van Gouriye al weer achter Michael de Leeuw. Na dit mentale tikje profiteerde HHC Hardenberg in het laatste kwartier, door de overwinning (3-1) definitief binnen te halen.

 

Patrick Akerboom kon vandaag wederom niet beschikken over Osvaldo de Pina, die nog wel even aan de kant zal blijven wegens een blessure aan zijn voet. Hierdoor kreeg Bram van Loon wederom een basisplaats. Voorin waren Thomas Verheijdt en Remco de Rijk wederom het aanvalsduo.

Jodan Boys startte aardig. Leroy Brank kreeg binnen vijf minuten al een kans. Zijn kopbal verdween echter over het doel. Echter na deze kans nam HHC direct het initiatief. Een schot voorlangs en een gevaarlijke situatie in het strafschopgebied van Michael de Leeuw, waarin oud prof Thijs Houwing prominent aanwezig was, luidde het begin in van een sterke fase voor de thuisploeg.

Jodan Boys moest de gevaarlijke aanvallen van HHC zien af te stoppen en dit leverde Maarten Cieremans na ruim twintig minuten spelen een gele kaart op. De gastheren blijven gevaarlijk, maar missen grote kansen. Zo gaat na bijna 25 minuten spelen een inzet over het lege doel van de Leeuw. Direct daarop is HHC wederom gevaarlijk.

Na ruim een half uur spelen moet Tim Roggeveen geblesseerd het veld verlaten. Voor hem komt Gino Mulder binnen de lijnen. Mulder, die sinds de voorbereiding afwezig was in het eerste na een operatie aan een spatader, kreeg de eerste speelminuten in de Topklasse. Ondanks het inbrengen van Mulder, blijft HHC nog gevaarlijk. Thijs Houwing werkt in een volgende aanval de bal van dichtbij over het doel van Michael de Leeuw. Dat Jodan Boys zo nu en dan aan de noodrem moet trekken, blijft niet geheel zonder gevolgen. Met nog zo'n acht minuten op de klok gaat ook Jesse Kok op de bon.

Jodan Boys weet gelukkig de rust met een 0-0 stand te halen. Patrick Akerboom moet concluderen dat zijn team te weinig gecreeerd heeft. Allen Brank kreeg in de beginfase een goede kans en Thomas Verheijdt schoot nog een keer net over.

 

Na de rust komt Jodan Boys zonder verdere wijzigingen weer het veld op. De ploeg van Akerboom zal nu anders moeten gaan spelen om meer kansen af te dwingen en gevaar te gaan stichten. Al snel krijgt Jodan Boys hier de kans voor. Ahmed Ali mag na ruim een minuut spelen aanleggen voor een vrije trap van ongeveer 20 meter. Zijn harde schot beland echter in de muur.

Ook Thomas Verheijdt krijgt even later een goede kans. Hij heeft de beste kans na rust om Jodan Boys op voorsprong te zetten in de 55e minuut. Na een voorzet van Remco de Rijk schiet hij echter hard op de lat en ziet de bal vervolgens over gaan. Gelukkig ziet Jodan Boys niet veel later het goede spel in de tweede helft beloond worden. Gino Mulder mag de openingstreffer achter zijn naam schrijven.

Bij HHC schrikt men van de voorsprong voor de gasten en de Hardenbergers zetten meteen een aanval op. Direct na de openingstreffer is het aan de andere kant Gouriye die de stand weer recht zet. Bij Jodan Boys komt de gelijkmaker als een klap aan. Na de drinkpauze kan HHC dan ook uitlopen via Penderman en met nog tien minuten op de klok wordt het zelfs nog erger als Krohne de 3-1 op het scorebord zet en hiermee tevens de eindstand bepaald. Jodan Boys zakt door dit verlies weer naar de vierde plaats en staat nu in punten gelijk met GVV. De overige ploegen volgen met 7 punten uit 5 wedstrijden. De laatste vier plaatsen worden nu bezet door Genemuiden (4), Excelsior '31 (4), DETO Twenterand (3) en Noordwijk (3).

 

Volgende week komt Jodan Boys twee keer in actie. Op dinsdagavond speelt Jodan Boys om 20:15 een oefenwedstrijd VVIJ uit IJsselstein en op zaterdag komt Excelsior '31 uit Rijssen op bezoek in Gouda.

 

Statistieken wedstrijd:

18-08-12: HHC Hardenberg       - Jodan Boys            3- 1  ( 0- 0)
Doelpunten:  63 Sargon Gouriye              62 Gino Mulder
             74 Hielke Penterman
             81 Dennis Krohne

Gele kaart:  Maarten Cieremans
             Jesse Kok
             Thomas Verheijdt

Rode kaart:  -
Toeschouw.:  0
Opsteling Jodan Boys: Michael de Leeuw, Maarten Cieremans, Jesse Kok, Mark Veerman,
                      Ahmed Ali, Bram van Loon, Tim Roggeveen (31' Gino Mulder),
                      Leroy Brank, Thomas Verheijdt, Remco de Rijk (61' Kees Graafland),
                      Mo Bellahcen (83' Peter Graafland).