Is Jodan Boys klaar voor het serieuze werk?

19-08-2011 11:44

De vraag die iedere Jodan Boys supporter momenteel bezig houdt is:
Is Jodan Boys klaar voor het nieuwe seizoen?

Als we even kijken naar komende zaterdag, de eerste wedstrijd uit de poulfase van de KNVB beker voor amateurs in district West II, dan kunnen we op basis van de afgelopen 5 seizoen concluderen dat de kans groot is dat Jodan Boys de poulefase wel zal overleven. Van de afgelopen 5 jaar was het seizoen 2006/2007, toen Jodan Boys nog in de tweede klasse speelde het slechtst. Jodan Boys wist toen maar één punt te vergaren in de poule en was dus snel uitgeschakeld. De afgelopen seizoenen verloor Jodan Boys verder geen één wedstrijd. Alleen vorig seizoen werd er één wedstrijd gelijk gespeeld waardoor Jodan Boys met 7 punten op de eerste plaats eindigde. Deze eerste plaats werd ook in de seizoen ervoor gehaald met 9 uit 3.
De meest aansprekende tegenstander, dit jaar, zal toch Westlandia zijn waarvan je op papier zou zeggen dat dit de grootste concurrent is. Vitesse Delft degradeerde afgelopen seizoen naar de eerste klasse en ADO Den Haag promoveerde naar de eerste klasse.

In het seizoen 2008/2009 was Jodan Boys succesvol in het KNVB beker toernooi voor amateurs. Jodan Boys moest echter in de kwartfinale buigen voor HBS (1-4) op eigen veld. Hierdoor liepen we net de halve finale en daardoor ook plaatsing voor de landelijke KNVB beker mis. Laten we hopen dat we dit seizoen wel de halve finale gaan halen!