Jeugdig Jodan Boys door in Regio Rijnmond Cup

18-11-2014 23:59

Jodan Boys heeft gisteren een klinkende overwinning behaald op zaterdag derde klasser Leonidas uit Rotterdam. Op het eigen sportpark Oosterwei won een sterk gewijzigd Jodan Boys met maarliefst 9-0 in de eerste ronde van de Regio Rijnmond Cup.

Onder leiding van oa Wouter den Boer begonen 8 A-selectie spelers en een aantal spelers uit de A1, waaronder Dirk Rietveld en keeper Davey van der Berg.

Jodan Boys begon goed aan de wedstrijd. Met snelle combinaties en aanvallend voetbal werden de bezoekers al snel met de rug tegen de muur gezet. Jeroen Kamp legde de bal in de vijfde minuut voor de goal, waar Dirk Rietveld klaar stond om de 1-0 te maken. Zo stond Jodan Boys al snel op voorsprong, een voorsprong die in de tiende minuut verdubbeld leek te worden. Captain Leroy Brank kopte de bal echter op de lat. Vier minuten later was het wel raak toen Jaouad el Yaagoubi de 2-0 maakte en vijf minuten later werd het zelfs 3-0 door Isham.

De bezoekers komen er maar niet uit en hebben nog nauwelijks voor gevaar gezord voor het doel van Davey van der Berg. Jodan Boys zoekt de aanval en krijgt de meeste kansen. Inmiddels zijn we bijna een half uur onderweg als Jaouad el Yaagoubi Jodan Boys op 4-0 zet. De wedstrijd lijkt hiermee definitief gespeeld, maar toch moet Jodan Boys voorzichtig zijn. Vijf minuten na de 4-0 lijkt Leonidas een uitgelezen kans op 4-1 te krijgen, ware het niet dat de speler die die kans krijgt de bal in een 1 op 1 situatie met keeper van der Berg de bal ruim over schiet. Vervolgens schiet Revelino Janga nog een keer in het zijnet, waarna Jeroen Kamp vlak voor rust de 5-0 achter zijn naam mag zetten. Dit blijkt uiteindelijk de ruststand te worden, ondanks een kans van Leonidas op de valreep. Het schot gaat echter voorlangs. Gelukkig maar, want de bal was onhoudbaar voor van der Berg.

 

Na rust komen er direct een aantal wissels binnen de lijnen. Zo blijven Daniel Stals, Mackey Chinkham en Jesse Branderhorst achter in de kleedkamer. Wim de Jong, Bart Korpershoek en Rik Begeer komen voor hen in het veld.

Al na twee minuten spelen in de tweede helft is het weer raak voor Jodan Boys. Jaouad el Yaagoubi mag de 6-0 achter zijn naam zetten en maakt daarmee zijn derde treffer van de avond. Vervolgens is het even wat rustiger. Jodan Boys blijft de bovenliggende partij, maar tot echt grote kansen komt het even niet. Na iets meer dan een kwartier spelen mag Leonidas een vrije trap nemen op een mooie plek, maar de bal gaat over het doel.

Jodan Boys blijft de aanval zoeken en na wederom een goede poging kan Revelino Jang de bal bij de tweede paal binnenglijden, 7-0. Leonidas schiet nog een keer in het zijnet, maar verder zijn er geen echte kansen meer vor de bezoekers.

Met nog tien minuten op de klok lijkt het 7-0 te gaan blijven. Zeker omdat Jaouad el Yaagoubi de ingevallen Daley Starreveld niet voorziet van een voorzet, maar voor eigen succes gaat en de bal verspeelt. Toch kan Starreveld even later wel scoren, waarmee de stand op 8-0 komt.

Even later kan Jaouad el Yaagoubi diezelfde Starreveld weer voorzien van een voorzet, maar ditmaal schiet hij zelf recht op de keeper. Toch wordt het ook nog 9-0 als Leroy Brank op rechts voorzet op Daley Starreveld en hij beheerst de 9-0 binnen tikt. Scheidsrechter Korsius besluit dan dat het genoeg is en fluit in de 88e minuut af. Jodan Boys kan zo dus geen dubbele cijfers halen, maar de 9-0 is misschien wel genoeg ook.

 

Jodan Boys is dus eenvoudig door naar de volgende ronde van de Regio Rijnmond Cup. Van de 69 deelnemende teams, zullen er 35 doorgaan. Steeds Hooger is vrijgeloot voor de eerste ronde en inmiddels hebben drie teams zich al terug getrokken. Op 20 januari wordt er een tussenronde gespeeld, waarin zes teams in actie komen. Daarna blijven er 32 teams over, die uiteindelijk vechten voor een plek in de finale.