Jodan Boys krabbelt weer op tegen Spakenburg

13-10-2012 19:41

Jodan Boys heeft vandaag op eigen veld de vijfde overwinning van het seizoen geboekt. Thuis werd Spakenburg met 2-1 verslagen, nadat de gasten door een cadeautje van Ahmed Ali op voorsprong kwamen. Jodan Boys stijgt na deze overwinning weer twee plaatsen op de ranglijst en sluit met de achtste plaats het linkerrijtje af.

Patrick Akerboom kon vandaag weer beschikken over een nagenoeg fitte selectie. Alleen Thomas Verheijdt, die vorige week in de verloren wedstrijd tegen Scheveningen voortijdig naar de kant moest, startte niet in de basis. Remco de Rijk nam zijn plaats in.

Jodan Boys begon slecht aan de wedstrijd. Al binnen twee minuten schonk het de gasten een voorsprong doordat Ahmed Ali de verkeerde keeper passeerde. Thijs Sluiter, speler van Spakenburg gaf een voorzet af richting het doel van Michael de Leeuw. Ahmed Ali probeerde zijn pass te onderscheppen, wat hem lukte. Hij tikte de bal echter via de paal in de doel van Michael de Leeuw. Hierdoor kwam Spakenburg dus al snel op een comfortabele voorsprong. Gelukkig gingen de koppies bij Jodan Boys niet hangen en in de negende minuut brengt Gino Mulder de ploegen weer in evenwicht. Kees Graafland geeft de bal af op de behendige middenvelder en met een welbekende Gino Mulder slalom omzeilt hij een aantal Spakenburgse spelers, waarna hij kan aanleggen voor een schot. Verder zijn er nog weinig grote kansen geweest aan beide kanten, waardoor deze twee doelpunten in de eerste twintig minuten de meest noemenswaardige zaken zijn.

Mo Bellahcen lijkt na ruim twintig geblesseerd het veld te verlaten. Na een korte blessurebehandeling blijkt hij toch weer verder te kunnen. Twee minuten later brengt Leroy Brank met een mooie pass Remco de Rijk in de gelegenheid om de bal voor te zetten. Hij legt de bal perfect af op Kees Graafland, die vervolgens met het hoofd de stand op 2-1 zet. Met zijn vijfde competitietreffer zet hij de Goudse ploeg verdient op voorsprong tegen een zeer zwak spelend Spakenburg. De regerend landskampioen heeft tot dan nog geen goede uitgespeelde kans gehad.

1190699

Kees Graafland heeft Jodan Boys zojuist op 2-1 gezet.

 

Met nog tien minuten op de klok lijkt Jodan Boys de voorsprong zelfs nog verder te vergroten. Maarten Cieremans schiet op het Spakenburgse doel, maar keeper Sven Taberima duld geen grotere voorsprong. Voor Spakenburg komt ruim vijf minuten voor rust nog een tegenvaller als Jeroen Hessing geblesseerd het veld moet verlaten. Uiteindelijk besluit scheidsrechter Roelof Luinge nog twee minuten blessuretijd toe te voegen, waarna het fluitsignaal voor de rust als een bevrijding voor de gasten moet klinken.

1190693

Leroy Brank met David van de Groep in zijn rug. Maarten Cieremans kijkt toe.

 

Na rust komt er een ongewijzigd Jodan Boys het veld op. Bij Spakenburg heeft trainer Peter Wesselink ingegrepen. David van de Groep blijft achter in de kleedkamer, voor hem komt Jaap van Duijn in het veld. Ondanks het feit dat Spakenburg iets beter uit de kleedkamer gekomen is, krijgt Kees Graafland na zo'n zeven minuten spelen een goede kans. Léon Hese verspeelt op knullige wijze de bal, waarna Graafland op een leeg doel kan schieten. Graafland ziet de bal echter voor het doel langsgaan, waardoor Jodan Boys de marge niet naar een veilige 3-1 weet te tillen.

Jodan Boys moet met een 2-1 stand oppassen voor de routiniers van Spakenburg en aanvoerder Jesse Kok moet hier een paar minuten later voor boeten. Hij maakt een overtreding op Spakenburger Harry Zwarthoed waarna hij een gele kaart krijgt. Spakenburg krijgt hierdoor een vrije trap te nemen op de rand van het strafschopgebied. Gelukkig kan de Goudse verdediging het schot tot een corner verwerken, waarna het gevaar uiteindelijk geweken is. Spakenburg krijgt een paar minuten later weer een kans om op het doel van Michael de Leeuw te schieten. De bal gaat echter hoog over.

 

Met nog ruim vijfentwintig minuten op de klok krijgt Leroy Brank nog een goede kans om de voorsprong van Jodan Boys uit te breiden. Zijn schot wordt echter door Sven Taberima tot corner verwerkt. Uit deze corner weet Jodan Boys uiteindelijk geen gevaar te stichten. Spakenburg krijgt hierna weer kansen aan de andere kant. Een snelle aanval met onder andere Harry Zwarthoed wordt niet goed uitgespeeld en een kopbal van Spakenburg gaat uiteindelijk net naast.

Patrick Akerboom besluit twintig minuten voor tijd een kleine wijziging door te voeren. Gino Mulder mag gaan douchen. Voor hem komt Mitchel Heerkens binnen de lijnen. Acht minuten later komt de volgende wissel bij de thuisploeg als Remco de Rijk voortijdig naar de kant mag. Voor hem komt Erwin van der Klis in de plaats.

In de laatste tien minuten krijgt Jodan Boys nog een tweetal grote kansen om de 3-1 te maken. Sven Taberima brengt echter telkens redding waardoor het 2-1 blijft. Inmiddels is de eerste van drie minuten blessuretijd ingegaan als Thomas Verheijdt nog in het veld komt. Doelpuntenmaker Kees Graafland mag het veld voor hem verlaten. In de laatst minuut wordt het nog even billenknijpen als Spakenburg nog een grote kans krijgt. Michael de Leeuw zorgt er voor dat de overwinning terecht naar Jodan Boys gaat.

1190702

Trainer Peter Wesselink van Spakenburg geeft zijn ploeg aanwijzigen.

 

Jodan Boys klimt door deze overwinning twee plaatsen op de ranglijst en staat nu achtste. Bij de tegenstander van vandaag, Spakenburg, zijn de problemen alleen maar groter geworden. Zij hebben na tien wedstrijden nog maar acht punten verzameld.

Barendrecht is na de overwinning bij Noordwijk (0-1) weer koploper omdat HHC Hardenberg op eigen veld verloor van GVVV (1-3). GVVV heeft een wedstrijd minder gespeeld en kan volgende week koploper worden en de eerste periode binnenslepen. Wel moeten de Veenendalers dan de inhaalwedstrijd tegen DETO Twenterand winnen met minimaal 0-1. Katwijk staat nog steeds tweede na de 0-6 overwinning op Excelsior '31. Ook fc Lisse draait goed mee. Zij wisten op eigen veld Capelle (4-3) aan de zegekar te binden. Verder blijven sc Genemuiden, Spakeburg, Excelsior '31 en DETO Twenterand onderin bivakkeren na de verliespartijen van vandaag.

Klik hier voor alle uitslagen en de stand in de Topklasse.

 

13-10-12: Jodan Boys           - Spakenburg            2- 1  ( 2- 1)  TV
Doelpunten:   9 Gino Mulder                  2 Ahmed Ali (ed)
             22 Kees Graafland
Gele kaart:  Jesse Kok
Rode kaart:  -
Toeschouw.:  1075
Opstelling Jodan Boys: Michael de Leeuw, Maarten Cieremans, Jesse Kok,
                       Ahmed Ali, Mark Veerman, Osvaldo de Pina,
                       Gino Mulder (70' Mitchel Heerkens), Leroy Brank,
                       Remco de Rijk (79' Erwin van der Klis),
                       Kees Graafland (90+1' Thomas Verheijdt), Mo Bellahcen.