Jodan Boys start goed in districtsbeker met winst op vv Rijsoord

24-08-2013 18:16

Jodan Boys is de poulefase van de districtsbeker West II goed begonnen. Op eigen veld werd zaterdag eersteklasser vv Rijsoord met 3-1 verslagen. Vlak voor rust had Mo Bellahcen de stand op 1-0 gebracht, waarna Mike van Gool snel de 1-1 maakte. Uiteindelijk scoorden Jorn van Lunteren en Marvin van der Pluijm in de beginfase van de tweede helft en bezorgden Jodan Boys zo de overwinning.

 

Patrick Akerboom kon vandaag over de meeste selectiespelers beschikken. Alleen Marvin Straver (geblesseerd), Jan Willem Schep (schorsing) en Ahmed Ali (nog niet aangesloten bij de selectie), ontbraken. Leroy Brank en Diego Liefden begonnen vandaag in de basis. Zij vielen afgelopen week nog in tegen SJC.

De bezoekers begonnen niet slecht aan de wedstrijd. Al in de eerste minuut was er een misverstand achterin, waarna Rijsoord bijna profiteerde. Maar ook aan de andere kant was Jodan Boys gevaarlijk. De eerste kopkans ging echter naast. Leroy Brank, die voor deze aanval geblesseerd achter bleef, staat uiteindelijk weer op en kan gewoon verder.

Veel krachtsverschil is er in de openingsfase overigens niet. Jodan Boys is iets beter en krijgt de betere kansen. Na tien minuten spelen krijgt Jorn van Lunteren een kans. Hij komt echter net te kort om op doel te kunnen schieten. Even later is ook Kees Graafland dicht bij. Met een mooie slalom langs drie spelers stuit hij uiteindelijk op de keeper. Maar ook de bezoekers krijgen nog een levensgrote kans. Roggeveen is net iets later dan zijn tegenstander bij een goede uitbraak en krijgt in het strafschopgebied hulp van Michael de Leeuw die zijn doel uit komt. Gelukkig schiet de speler van Rijsoord zelf in plaats van af te leggen op zijn collega, waarna de bal naast gaat. Jodan Boys lijkt in de daarop volgende aanval op 1-0 te komen. Diego Liefden schiet vanaf de rechterkant op doel. Zijn schot wordt gekeerd door een Rijsoordse verdediger waardoor de bal omhoog schiet. De bal komt vlak voor het doel bij Leroy Brank, die met een beetje moeite binnen kan koppen. Brank stond echter buitenspel waardoor deze goal niet door ging.

Verder gaat het spel in de eerste helft een beetje op en neer zonder echt heel grote kansen. Na bijna een half uur spelen krijgt van Lunteren nog een kans, maar de Rijsoordse keeper kan redden. Pas vlak voor rust krijgt Jodan Boys eer naar werken. Na een voorzet van Diego Liefden kan Marvin van der Pluijm de openingstreffer achter zijn naam zetten. Direct na de aftrap van Rijsoord herovert Jodan Boys de bal en lijkt het op weg te gaan naar de 2-0. Remco de Rijk loopt zich echter vast in het strafschopgebied waardoor deze kans verloren gaat.

Rijsoord zet nog even aan, zo vlak voor rust. Na een goede aanval kan Mike van Gool uiteindelijk een schot op doel afvuren. Michael de Leeuw kan er met een mooie reflex echter net niet bij, 1-1.

Zo gaan beide ploegen met een gelijke stand de rust in.

 

Na rust komt er een ongewijzigd Jodan Boys binnen de lijnen. Patrick Akerboom zal ongetwijfeld in de rust wat gezegd hebben tegen de spelers. Ondanks het feit dat Jodan Boys een licht overwicht had, was het nog geen goede wedstrijd tot dan toe. Jorn van Lunteren lijkt goed geluisterd te hebben in de rust. Hij zet Jodan Boys, voordat de meeste toeschouwers goed en wel uit de kantine zijn op 2-1. Jodan Boys blijft aanvallen en ook Kees Graafland is nog eens dichtbij. Zijn schot gaat echter net over.

Mo Bellahcen, die een goede wedstrijd speelt, kan de marge na acht minuten in de tweede helft vergroten. Met een kapbeweging en uiteindelijk een schot in het strafschopgebied, zet hij Jodan Boys op 3-1.

Enkele minuten daarna voert Patrick Akerboom de eerste wissels door. Diego Liefden, die licht geblesseerd lijkt verlaat het veld. Voor hem in de plaats komt Bram van Loon. Verder krijgt Leroy Brank even later de eerste gele kaart en komen er nog twee wissels aan. Gino Mulder en Mitchel Heerkens komen het veld in. Remco de Rijk en Jorn van Lunteren verlaten het veld.

Vlak na deze wissel krijgt Rijsoord weer een kans. Het schot gaat echter naast het doel van Michael de Leeuw. Verder krijgt ook Jodan Boys nog een kleine kans via Mitchel Heerkens. Zijn vrije trap wordt echter makkelijk gepakt door de keeper, die toch even twijfelde. De bezoekers zijn inmiddels al lang niet meer bij machte om een vuist te maken tegen Jodan Boys. Een wartier voor tijd ontstaat er nog wel een paar keer een gevaarlijke situatie voor het doel van de Leeuw, maar een aantal kansen wordt door de spelers van Rijsoord zelf om zeep geholpen.

Jodan Boys gaat er in de slotfase nog even tegenaan. Vooral Gino Mulder is erg gretig in deze fase. Kees Graafland kopt tien minuten voor tijd nog naast en even later krijgt Mulder met enig vallen en opstaan een schotkans. Overigens krijgen ook de bezoekers nog een kans met een schot dat over gaat en ruim naast het doel. Vijf minuten voor tijd komt dan de grootste kans op de 4-1. Gino Mulder en Marvin van der Pluijm stormen op het doel van de bezoekers af. Mulder is niet egoistisch en legt af op van der Pluijm. Het schot is echter te scherp waardoor de kans verloren gaat.

Jodan Boys wint dus uiteindelijk met 3-1 en staat direct bovenaan in de poule. VELO won met met 2-3 bij Haaglandia en staat dus met evenveel punten tweede, achter Jodan Boys.

 

Klik hier voor de stand en de andere uitslagen in de poule.

 

Statistieken wedstrijd:

24-08-13: Jodan Boys           - vv Rijsoord           3- 1  ( 1- 1)
Doelpunten:  40 Marvin van der Pluijm       43 Mike van Gool
             46 Jorn van Lunteren
             53 Mo Bellahcen
Gele kaart:  Leroy Brank
Rode kaart:  -
Toeschouw.:  375
Opsteling Jodan Boys: Michael de Leeuw, Diego Liefden (56' Bram van Loon),

                      Jesse Kok, Mark Veerman, Tim Roggeveen,
                      Leroy Brank, Marvin van der Pluijm,
                      Jorn van Lunteren (66' Mitchel Heerkens),
                      Remco de Rijk (66' Gino Mulder), Kees Graafland,
                      Mo Bellahcen.