Jodan Boys 2 wint van Olympia 1

06-02-2013 06:24

2 -

Doordat gisteren de wedstrijd Zwaluwen - Jodan Boys in de tweede ronde van de Voetbal Rotterdam Cup op het laatste moment was afgelast, zijn we gisteren op het eigen sportpark Oosterwei de prestaties van Jodan Boys 2 maar eens gaan bewonderen.
Jodan Boys 2 nam het gisteren op tegen het eerste elftal van stadgenoot Olympia. Deze ploeg komt uit in de zondag tweede klasse en bezet daar een vierde plaats.

Jodan Boys 2 begon met onder andere Ahmed Ali, Erwin van der Klis en Adil Akanaoui in de basis. In de openigsfase was het vooral aftasten en waren er weinig grote mogelijkheden. Toch waren het de bezoekers die in het eerste kwartier twee keer op het doel van Michael van Bilsen mochten schieten, iets wat Jodan Boys in deze fase van de wedstrijd nog niet had gedaan. Het was dus misschien wel een verrassing dat Erwin van der Klis Jodan Boys op voorsprong zette na bijna 20 minuten spelen.
Direct na de openingstreffer waren er nog een tweetal kansen voor Olympia. Bij de eerste poging kreeg van Bilsen de bal niet klemvast, waarna het nog even gevaarlijk werd. Jodan Boys trok het initiatief naar zich toe en vijf minuten later leek Roald Heerkens de 2-0 op het scorebord te zetten. Hij zag zijn goal echter afgekeurd worden wegens buitenspel. Maar binnen een minuut was het toch raak. Erwin van der Klis maakte zijn tweede treffer namens Jodan Boys.
Inmiddels begonnen de Olympianen een beetje op elkaar te mopperen, want in de openingsfase van de wedstrijd zag het er toch niet uit dat het zo eenvoudig zou worden voor Jodan Boys. En het wordt nog wat erger als Kostas Tilliopoulos een half uur de 3-0 op het scorebord kan zetten.
Toch moet Jodan Boys oppassen voor de tegenaanval. De Olympianen zijn snel een kunnen goede aanvallen via de zijkanten opzetten. Zo lijkt Olympia al snel na de 3-0 terug te komen als Yael Zoutewelle omspeelt wordt en Michael van Bilsen mis lijkt te zitten. De bal gaat echter voor het doel langs. Aan de andere kant kan Jesse Branderhorst even later aanleggen voor een schot op doel. Zijn inzet kan echter met een beetje moeite gepakt worden door de keeper. Even later wordt de eerste wissel doorgevoerd. Yael Zoutewelle mag naar de kant en Robert Dongelmans komt het veld in.
Jodan Boys blijft aanvallen en krijgt snel achter elkaar nog een paar grote kansen. Zo schiet Erwin van der Klis nog eens op doel, maar zijn inzet wordt gekeerd door de voeten van de Olympia keeper. Een schot van Jesse Branderhorst gaat even later net naast. Toch kan Jodan Boys voor rust nog scoren, en hoe... Robert Dongelmans schiet van afstand met een klein boogje bovenin de kruising. Of het nu een mislukte voorzet of een serieuze poging was? Mooi was ie in ieder geval wel.

 

Jodan Boys gaat met 4-0 rusten en na rust worden er nog twee wissels doorgevoerd in het elftal. Peter Graafland is de vervanger van Jesse Branderhorst en Tim Muijderwijk komt in de plaats van Erwin van der Klis.
De beginfase van de tweede helft is zeker voor de thuisploeg, hoewel er na vier minuten spelen nog een doelpunt van Olympia wordt afgekeurd wegens buitenspel. Na bijna een kwartier spelen krijgt Jodan Boys een vrije trap, zo'n 20 meter voor het doel van Olympia. Ahmed Ali geeft een mooie steekpass op Adil Akanaoui, die vervolgens op doel schiet. Zijn inzet is niet raak, maar Kostas Tilliopoulos kan in tweede instantie binnenschieten, 5-0!
Na de vijfde treffer komt er een wat mindere fase van Jodan Boys. Twee minuten na de treffer van Tilliopoulos heeft Olympia de eer al gered. Adil Akanaoui kopt de 6-1 nog binnen, maar hier was sprake van buitenspel. Olympia zet twee minuten later de tweede treffer achter haar naam. Veel verder komen ze uiteindelijk niet meer. Na matige laatste twintig minuten, waarin Jodan Boys nog wel een opleving heeft, kunnen de gasten niet profiteren van een penalty die wordt gegeven in de 87e minuut. Nadat er vanuit een vrije trap hands gemaakt zou zijn door Terry de Mello, ging de bal op de stip. Michael van Bilsen gaat echter naar de goede hoek en verwerkt de inzet tot corner. Toch krijgt hij in het tumult, wat overigens voor de penalty al onstond, na deze redding een gele kaart. Direct na de corner besloot de scheidsrechter al af te fluiten.

 

Zo wint Jodan Boys 2 uiteindelijk met 5-2 van stadsgenoot Olympia.

 

Statistieken wedstrijd:
05-02-12: Jodan Boys 2         - Olympia               5- 2  ( 4- 0)
Doelpunten:  19 Erwin van der Klis          60 ?
             25 Erwin van der Klis          70 ?
             31 Kostas Tilliopoulos
             41 Robert Dongelmans
             58 Kostas Tilliopoulos
Gele kaart:  Michael van Bilsen
Rode kaart:  -
Toeschouw.:  40
Opstelling Jodan Boys: Michael van Bilsen, Otman Benjafaar, Terry de Mello,
                       
Yael Zoutewelle (36' Robert Dongelmans), Jeroen Kamp,
                       Ahmed Ali, Erwin van der Klis (46' Tim Muijderwijk),
                       Jesse Branderhorst (46' Peter Graafland), Roald Heerkens,
                       Kostas Tilliopoulos, Adil Akanaoui.