Jodan Boys begint competitie met gelijkspel

06-09-2014 17:15

Jodan Boys heeft vandaag een verdienstelijk gelijspel over gehouden aan de ontmoeting met VVA '71. De fel spelende bezoekers kwamen al binnen een minuut op voorsprong, maar Jeroen Borsboom zette al binnen vijf minuten alles recht. Voor rust werd het nog 1-2, maar in de tweede helft maakte Jodan Boys de gelijkmaker. Jodan Boys speelde lange tijd met elf tegen tien, nadat Bonevacia rood kreeg na een harde overtreding op Mark Veerman.

 

Trainer Dennis van den IJssel startte vandaag met een weinig verrassende opstelling tegen VVA. Straver stond uiteraard op doel en de achterhoede werd gevormd door Mimpen, Roald Heerkens en Mark Veerman. Verder stonden Mike Slottje, Jorn van Lunteren en Remco de RIjk in de basis. Tim Roggeveen begon, net als Achmed el Azzouti op de bank.

De bezoekers begonnen direct fel aan de wedstrijd, iets wat Jodan Boys schijnbaar niet verwacht had en waar het zeker niet op kon anticiperen. Denny van Loen zet de ploeg uit Achterberg al snel op 0-1.

Jodan Boys probeert direct iets terug te doen, maar moet daarbij oppassen voor VVA, wat in de omschakeling weer direct gevaarlijk is. Toch komt Jodan Boys snel op gelijke hoogte als Jeroen Borsboom in de vierde minuut zijn hoofd goed tegen de bal weet te zetten. Zo staan beide ploegen al weer snel op gelijke hoogte en kunnen we weer opnieuw beginnen.

VVA speelt sterk in de openingsfase. Snelle combinaties en sterke aanvallen zorgen ervoor dat Jodan Boys constant op haar hoede moest blijven. Zo moet Marvin Straver al snel weer ingrijpen voor een speler van VVA vrij op doel kan doorlopen. Even lijkt Straver geblesseerd te raken, maar hij kan gewoon verder. Vervolgens gaat aan de andere kant een kopbal van Leroy Brank recht in de handen van de keeper.

Inmiddels zijn we in de tiende minuut beland als er enig tumult ontstaat. Mark Veerman moet achterin ingrijpen en doet dit met een ietswat felle charge. Er wordt gefloten voor een overtreding, maar Bonevacia van VVA gaat daarna wel heel erg fel door op Veerman, waarna hij terecht een rode kaart krijgt. Zeker omdat er inmiddels gefloten was! Na de protesten die daarop volgden, viel er nog een gele kaart voor Ruben Rip.

Jodan Boys heeft vanaf nu dus een numeriek overwicht, maar VVA blijft aanvallend spelen. Acht minuten na het tumult krijgt Remco de RIjk nog een kans, maar zijn schot gaat naast. Verder zijn er in dit deel van de wedstrijd weinig grote kansen. Beide ploegen vallen aan, maar zijn niet de afronding niet gevaarlijk.

Inmiddels zijn we zo'n dertig minuten onderweg als Jeroen Borsboom een voorzet van Mitchel Heerkens inkopt. Deze poging kan maar ternauwernood door de keeper over getikt worden. Even later is Borsboom wederom gevaarlijk in de buurt van het doel. Bij beide pogingen raakt hij de bal echter niet goed, waardoor de bal over de achterlijn gaat. Rogier Gerritsen zet de bezoekers op 1-2.

Verder zijn er tot de rust weining noemenswaardigheden meer te vermelden. Allen een schotje van de Rijk en de scheidsrechter die de zwaar overspannen bank van VVA nog even vermanend toesprak.

Zo gaat Jodan Boys met een 1-2 achterstand rusten, maar zit er zeker nog wat in voor de thuisploeg.

 

Na rust brengt Dennis van den IJssel zijn eerste wissel binnen de lijnen. Mark Veerman blijft achter in de kleedkamer en Tim Roggeveen mag invallen. De bezoekers krijgen de eerste grote kans van de tweede helft. Het schot van VVA gaat gelukkig voorlangs.

In de eerste tien minuten zijn er nog weinig kansen te noteren. Achmed el Azzouti komt na tien minten spelen binnen de lijnen voor Remco de Rijk. Vlak daarna gaat een poging van Jeroen Borsboom uit een vrije trap over. Vervolgens krijgt ook Rogier Gerritsen nog een gele kaart en komt Emiel Buntsma een paar minuten later in het veld voor Mike Slottje.

Jodan Boys probeert vanaf dat moment nadrukkelijk de gelijkmaker te zoeken en dat lukt al snel. Als Achmed el Azzouti bij een goede aanval netjes afgeeft op Buntsma, kan hij de gelijkmaker binnen schieten.

Vervolgens kan Brank bijna de 3-2 maken als hij een pogint waagt. Zijn schot wordt echter tot corner verwerkt. Ook daarna zijn er nog diverse kleine kansen voor Jodan Boys. Brank komt nog een keer net te kort en twee pogingen van Jorn van Lunteren worden onschadelijk gemaakt.

Jodan Boys had uiteindelijk nog een paar goede kansen op de 3-2, maar het mocht niet.

 

Na vandaag bezet Jodan Boys een plek in de middenmoot. Achilles Veen en SteDoCo voeren de ranglijst aan na beide met 2-0 gewonnen te hebben. Ook DOVO en ODIN wonnen hun eerste wedstrijd. Bennekom en SDC Putten speelden met 3-3 gelijk en Huizen en Montfoort deelden de punten (2-2).

Volgende week gaat Jodan Boys op bezoek bij debutant NSC uit Nijkerk. Zij verloren met 2-0 van Achilles Veen en staan samen met Volendam onderaan.