Jodan Boys begint competitie met nederlaag bij Smitshoek

08-09-2013 11:55

Jodan Boys is gisteren de competitie gestart met een nederlaag tegen Smitshoek. De ploeg van Patrick Akerboom keek bij rust tegen een 2-0 achterstand aan door onder andere een doelpunt van oud Jodan Boys speler Daniel da Cruz. Kees Graafland bracht zeven minuten de tijd de spanning nog enigszins terug door de 2-1 aan te tekenen, maar Jodan Boys wist uiteindelijk geen punt mee naar huis te nemen.

 

Patrick Akerboom begon met onder andere Bram van Loon, Tim Roggeveen, Jorn van Lunteren, Marvin van der Pluijm en Jeroen Borsboom in de basis. Op de bank namen daardoor Diego Liefden, Mitchel Heerkens, Remco de Rijk en Jan Willem Schep plaats.

1776863

Jereon Borsboom in duel met Vincent Monster. Borsboom, al goed voor 7 treffers dit

seizoen, wist vandaag niet te scoren.

 

In de openingsfase van de wedstrijd waren beide teams aan elkaar gewaagd. Bram van Loon had na een kwartier spelen de grootste kans op de openingstreffer. Hij kopte van dichtbij echter in de handen van Marvin van Tienen. Even later probeerde Mo Bellahcen het nog eens van afstand, maar de Smithoekse goalie kon deze poging onschadelijk maken. Jodan Boys speelde goed voetbal in de openingsfase van de wedstrijd, iets waar de thuisploeg toch enige moeite mee leek te hebben. Maar na vijfentwintig minuten spelen kreeg de thuisploeg weer wat meer grip op het spel en kwamen de eerste grote kansen voor de thuisploeg. Uit een vrije trap schiet uiteindelijk Achterberg op de lat en even later moet Michael de Leeuw nog ingrijpen bij een afstandsschot. Niet veel later was het dan toch raak. Uitgerekend oud Jodan Boys speler Daniel da Cruz zet de 1-0 op het scorebord. De eerste poging van Cruz mislukte nog, maar in tweede instantie was het dan toch raak.

 

1776831

Smitshoek viert een doelpunt. Bram van Loon en Jeroen Borsboom balen.

 

Jodan Boys was even van slag en bleef Smitshoek gevaarlijk doordat Jodan Boys het veld breed hield. Uiteindelijk wist de thuisploeg de score nog uit te bouwen binnen tien minuten en zich zo van een comfortabele 2-0 ruststand te voorzien. Uit een corner van John de Ronde viel de 2-0. De Ronde schoot de indraaiende corner in éé'n keer achter Michael de Leeuw, die kansloos was in deze situatie. Leona had Smithoek zelfs voor rust nog op 3-0 kunnen zetten, maar hij kwam net te kort.

 

1776819

Leroy Brank en John de Ronde (maker van de 2-0) in gevecht om de bal.

 

Na rust kwamen dezelfde elf Jodan Boys spelers binnen de lijnen. Smitshoek bleeft direct vanaf de aftrap druk zetten en dit resulteerde al snel in een grote kans voor Merrelaar. Hij schoot echter net naast. Verder waren er in de eerste twintig minuten na rust weinig grote kansen. De aanvallen van Jodan Boys werden eenvoudig in de kiem gesmoord door de Smitshoekse verdediging. Pas na het inkomen van Jan Willem Schep voor Jorn van Lunteren kwam er weer wat meer actie van de kant van Jodan Boys. Eerst kreeg Schep overigens nog geel na een charge op zijn oud Jodan Boys collega, da Cruz, maar even later was het Schep die met een afstandsschot voor het eerste gevaar zorgde. Zijn schot ging echter over het doel van van Tienen. Inmiddels waren Remco de Rijk en Diego Liefden al in het veld gekomen voor Marvin van der Pluijm en Jesse Kok. Ook Michael de Leeuw had nog eens handelend opgetreden, voordat Jodan Boys de spanning toch weer even terug bracht. Zeven minuten voor het einde lost Jan Willem Schep een schot op doel, wat niet gecontroleerd kan worden door van Tienen. Uit de rebound kan Kees Graafland dat dankbaar binnen tikken. Met nog zeven minuten op de klok was er nog een kans op een gelijkspel, maar in de resterende tijd waren er weinig grote kansen meer. Jodan Boys verloor dus uiteindelijke de openingswedstrijd nipt met 2-1 van een goed en opportunistisch spelend Smitshoek.

 

Komende zaterdag zal Jodan Boys het op eigen veld opnemen tegen Zwaluwen. Zwaluwen won in de openingswedstrijd verrassend van RVVH met 1-0. In deze wedstrijd speelde Osvaldo de Pina namens Zwaluwen de hele wedstrijd en maakte Adil Akanaoui het laatste kwartier vol als invaller.

 

Statistieken wedstrijd:

31-08-13: Smitshoek            - Jodan Boys            2- 1  ( 2- 0)
Doelpunten:  30 Daniel da Cruz              83 Kees Graafland
             39 John de Ronde
Gele kaart:                                 69 Jan Willem Schep
Rode kaart:  -
Toeschouw.:  300
Opsteling Jodan Boys: Michael de Leeuw, Bram van Loon,

                      Jesse Kok (81' Diego Liefden), Mark Veerman, Tim Roggeveen,
                      Leroy Brank, Jorn van Lunteren (65' Jan Willem Schep),
                      Marvin van de Pluijm (70' Remco de Rijk), Jeroen Borsboom,
                      Kees Graafland, Mo Bellahcen.