Jodan Boys begint competitie met winst!

03-09-2011 19:42

Jodan Boys is de competitie vandaag begonnen met een 1-0 overwinning op Voorschoten '97. Op een heet sportpark Oosterwei wist Jodan Boys voor het eerst in zeven jaar de openingswedstrijd van het seizoen te winnen. De laatste keer dat dit gebreurde was in het seizoen 2004/2005 toen Jodan Boys in de tweede klasse met 3-6 uit won bij Overbos uit Hoofddorp.
Patrick Akerboom koos in de basisopstelling terecht voor Remco de Rijk boven Kees Graafland. Graafland liet tot nu toe niet veel zien in de oefen- en bekerwedstrijden, terwijl de Rijk vorige week voor het eerst in actie kwam en gelijk drie maal trefzeker was. Gino Mulder, Mark Veerman en Norbert van Keulen zaten vandaag niet op de bank.
Wel kon er met zekerheid gezegd worden dat Jodan Boys momenteel een sterke selectie heeft. Met spelers als Kees Graafland, Daniel da Cruz, Bram van Loon en Michael de Leeuw op de bank kan Patrick Akerboom beschikken over een brede selectie.

In het begin van de wedstrijd was het Jodan Boys dat beter van start ging. Na een fase waarin voornamelijk Jodan Boys naar voren speelde en een aantal keer in de buurt van het strafschopgebied kwam, was het Voorschoten '97 dan na 10 minuten spelen een aantal kansen kreeg. Gelukkig maait een aanvaller van Voorschoten over de bal in het strafschopgebied en kan de verdediging de bal wegwerken. Uiteindelijk komt er nog een schot op doel van Voorschoten, Marvin Straver duikt richting de bal maar kan hem naast laten gaan.
Misschien wel een beetje verassend dat niet veel later Sander van Gool de openingstreffer mag maken.
Een aantal minuten later probeert Jan Willem Schep het nog van afstand, hij schiet echter over.
Na een korte drinkpauze verlaat Schep geblesseerd het veld, voor hem in de plaats komt Daniel da Cruz.
Een rustige fase breekt aan met een aantal kleine kansen aan beide kanten, maar zo'n 8 minuten voor tijd komen er weer een aantal goede kansen aan beide kanten. Sander van Gool krijgt een goede kans, hij staat echter buitenspel. Ook Ahmed Ali krijgt nog een kans, zijn inzet is echter te zwak waardoor het een makkelijke prooi voor de keeper van Voorschoten werd. Ook Voorschoten krijgt nog een aantal kansen vlak voor rust, waarbij men voornamelijk vanuit de corners gevaar weet te stichten.
En dan is daar de welverdiende rust om even af te koelen!

Na rust blijft Ahmed Ali in de kleedkamer achter, zijn vervanger is Tim Roggeveen. Voorschoten start de tweede helft fel. Dit resulteert binnen enkele minuten al in een grote kans. Marvin Straver kan wederom redding brengen.
Ook Sander van Gool krijgt hierna nog een aantal kansen.
Jodan Boys heeft duidelijk een mindere fase. Vooral achterin vallen meer gaten. Het zou dus prettig zijn als Jodan Boys de voorsprong weet uit te breiden voordat de gelijkmaker valt.
Na een kwartier spelen krijgt Remco de Rijk de 2-0 op een presenteerblaadje. De keeper van Voorschoten ligt echter in de weg. Hierna krijgt da Cruz nog een kans, zijn schot is echter niet hard genoeg.
Een kwartier voor tijd mag Kees Graafland dan toch nog in het veld komen. Remco de Rijk verlaat het veld onder applaus. Ondanks dat hij vandaag niet succesvol in de afronding was, was zijn inzet te prijzen.
In de laatste tien minuten lijkt het dan toch nog billenknijpen voor de 600 toeschouwers op sportpark Oosterwei. Echter Jodan Boys zet in de laatste minuten aan en krijgt kans op kans. Daniel da Cruz ziet zijn omhaal op de lat belanden en ook Mo Bellahcen krijgt nog een klein kansje. Maar het beste van de wedstrijd zat toch wel in de extra tijd. Sander van Gool, Daniel da Cruz en Kees Graafland zien hun inzet net over het doel gaan.

Komende week gaat Jodan Boys op bezoek bij DOVO, dat vandaag verloor van Huizen met 4-1. De week daarop volgt weer een uitwedstrijd in Putten. Op 24 september speel Jodan Boys weer thuis, dan komt ODIN '59 op bezoek.

Statistieken wedstrijd:

03-09-11: Jodan Boys           - Voorschoten '97       1- 0  ( 1- 0)
Doelpunten:  14 Sander van Gool
Geel:        Maarten Cieremans              Raymond Baten
             Sander van Gool                Remy Constancia
                                            Jordy Groot
                                            Tim Kluivers
Toeschouw.:  600
Opstelling Jodan Boys: Marvin Straver, Michel Verkaik, Jesse Kok, Maarten Cieremans,
Ahmed Ali (46' Tim Roggeveen), Osvaldo de Pina, Jan Willem Schep (21' Daniel da Cruz),
Leroy Brank, Sander van Gool, Remco de Rijk (74' Kees Graafland), Mo Bellahcen.