Jodan Boys begint thuis met winst

09-09-2017 17:09

Jodan Boys heeft vandaag een 2-1 overwinning op het Zeeuwse Hoek geboekt. Na een niet zo hoogstaande eerste helft werd het in de tweede helft een stuk leuker. Niet voor de thuisploeg want Hoek kwam snel op voorsprong, maar Waandels kopte Jodan Boys al weer snel langszij. Waandels maakte een minuut of vijf voor tijd de 2-1 en leek zelfs de 3-1 te maken. Echter scheidsrechter Greveling keurde de goal na overleg af en zo bleef het 2-1.

 

Een uur voor aanvang van de wedstrijd barstte het noodweer los boven de stad. Ook in Oosterwei regende en onweerde het flink. Alle wedstrijden die bezig waren werden gestaakt of zelfs afgelast. Hoek had overigens wat oponthoud onderweg en mede door het slechte weer vlak voor de wedstrijd werd besloten een kwartier later te beginnen.

Bij Jodan Boys waren er nog steeds een paar wijzigingen binnen de basiself. Marvin Straver is nog steeds niet blessurevrij en ook Mo Bellahcen ontbrak nog. Verder was er een opvallende bankzitter bij Jodan Boys. Bram van Loon zat op de reservebank, ondanks het feit dat hij eind vorig seizoen afscheid genomen had van selectievoetbal.

In de openingsfase van de wedstrijd kregen beide ploegen kansen, maar Jodan Boys had de betere kansen. Na een kopbal van Hoek die net over het doel van Swaneveld ging, waren de kansen voor de thuisploeg. Na een snelle uitbraak van Jodan Boys volgen uiteindelijk twee corners. Uiteindelijk komt de bal een beetje onverwacht voor Huntink. Hij kan echter niet goed afwerken waardoor de keeper kan redden met de voet.

Vervolgens gaat Waandels flink door als de Jonghe de bal al bijna klemvast heeft. Een botsing is het gevolg en de Jonghe moet even verzorgd worden. Hoewel dit toch wel een overtreding leek, dacht scheidsrechter Greveling er anders over.

Even later is er een flinke charge op Romario dos Santos waarbij een kaart misschien wel terecht geweest was, maar ook nu laat Greveling doorgaan, ware het wel dat Jodan Boys een vrije trap mag nemen. Waandels kopt vervolgens nog net over de goal van Hoek, maar het blijft vooralsnog 0-0.

Fanny Waandels ziet hier zijn kans nog onbenut. Dit zal later in de wedstrijd anders zijn. (foto: Leo Radder)

 

Inmiddels staan er bijna twintig minuten op de klok als de eerste gele kaart van de wedstrijd een feit is. Na een lichte overtreding op Fonseca krijgt Zinho de eerste prent.

Jodan Boys blijft wel aanzetten en uit een vrije trap van Marengo had Waandels een goede kans kunnen krijgen, maar hij komt net niet goed uit.

Het restant van de eerste helft is wat minder boeiend. Het spel is soms een beetje rommelig en er zijn weinig grote kansen meer. Hoek komt nog even gevaarlijk voor de goal, maar de Zeeuwse aanval weet geen schot op doel te leveren. Ook volgt er nog een schot dat net naast gaat, maar het was overigens ook al buitenspel.

Kevin de Vries pakt namens Jodan Boys nog een gele kaart  en Leroy Brank had nog een aardige kans op de 1-0, ware het niet dat zijn inzet, na het goed voor zijn man komen,  net te hoog is. Faanny Waandels had ook nog een goede kans, maar zijn kopbal ging over de keeper, maar die is op tijd terug om in te grijpen. Zo gaan beide ploegen dus rusten met een gelijke stand.

Doelman de Jonghe met de vuisten omhoog in de hoop de kopbal van Waandels onschadelijk te maken. (foto: Leo Radder)

 

Na rust heeft alleen Hoek een wissel toegepast. Bij Jodan Boys staan nog steeds dezelfde elf als in minuut 1 in het veld. De bezoekers komen overigens wat frisser uit de kleedkamer dan Jodan Boys. Zo kan het gebeuren dat na nog geen twee minuten bij een snelle aanval de bal achter Swaneveld geschoten wordt. Niek van Sprundel is overigens de doelpuntenmaker namens de Zeeuwse club.

Maar lang kunnen de bezoekers niet genieten van de voorsprong. Vier minuten later een goede voorzet van Marengo op Waandels die vervolgens prachtig binnen kopt.

Jodan Boys voert de druk vervolgens op en twee minuten na de goal is Leroy Brank dichtbij een goal, maar zijn inzet gaat recht in de handen van de keeper. Fanny Waandels schiet een minuut later ook nog op goal, maar de bal gaat in het zijnet. Waandels krijgt even later ook nog een kansje, maar hij de de bal niet goed tegen het hoofd krijgen uit een voorzet van Leona.

Het zal zo'n beetje de laatste actie zijn van de snelle buitenspeler aangezien hij even later vervangen wordt door Bradley el Idrissi. De bezoekers krijgen dan vervolgens een aardige kans op een treffer, maar op de inzet van een Hoek speler wet Swaneveld een beetje grabbelend te redden. Overigens was er al gefloten wegens buitenspel, waardoor een doelpunt toch niet doorgegaan was.

Aan de andere kant was Kevin de Vries dicht bij een doelpunt, maar hij wordt goed dwars gezeten door een Hoekse verdediger waardoor hij niet tot een serieuze poging kan komen. De tijd tikt inmiddels weg en er staat nog minder dan een kwartier op de klok als Hoek nog eens net naast schiet. Jodan Boys wisselt vervolgens nog een keer en Nadir Mohandis is de vervanger van Enzo Huntink.

Mohandis begint goed en stuurt el Idrissi weg. Het harde schot van el Idrissi gaat echter net over de goal. Maar het is uitstel van executie, zo blijkt even later. Fanny Waandels kan wederom het hoofd tegen de bal zetten en mag zo de 2-1 maken.

Jodan Boys blijft aanzetten aangezien de marge nog maar minimaal is. Zeker met de wedstrijd van afgelopen weekend in het achterhoofd, waarbij Swift in blessuretijd gelijk wist te maken. Zo volgt er op goed doorgaan van el Idrissi een mooi hakje van Mohandis in het strafschopgebied, maar de speler naast hem was al verder gelopen en zo was deze kans weer voorbij.

Na wederom een goede aanval van Jodan Boys moet de keeper uitkomen en uiteindelijk komt de bal via de kluts bij Waandels die binnen kan schieten. De goal wordt gevierd, maar de grensrechter geeft aan bij scheidsrechter Greveling dat er iets voorgevallen is. Wat precies is niet helemaal duidelijk, maar de treffer gaa dus niet door. Even leek Waandels dus met een hattrick van het veld te gaan, maar ook de twee goals waren genoeg voor de overwinning.

Scheidrechter Greveling loopt weg na overleg met zijn assistent en geeft aan dat de goal niet doorgaat. (foto: Leo Radder)

 

Jodan Boys wint dus en stijgt op de ranglijst naar plaats vier. Met de thuiswedstrijd van aankomende week op het programma tegen Argon, kan Jodan Boys dus een goede start maken.

SteDoCo, Noordwijk en ook Rijsoord winnen weer en staan met zes uit twee boven Jodan Boys. Zwaluwen heeft net als Jodan Boys vier punten en de andere ploegen volgen met drie of minder punten. Meest verrassende onderin zijn toch wel RVVH (0 punten) en Achilles Veen (1 punt).


Volgende week staat er dus wederom een thuiswedstrijd op het programma. Argon komt dan op bezoek op sportpark Oosterwei.

 

Statistieken wedstrijd:

09-09-17: Jodan Boys           - Hoek                  2- 1  ( 0- 0)

Doelpunten: 47' Niek van Sprundel, 51' Fanny Waandels, 84' Fanny Waandels.

Gele kaart: 19' Chergui Zinho, 41' Kevin de Vries.

Rode kaart: -

Toeschouwers: 350

Scheidsrechter: A. S. Greveling

Opstelling Jodan Boys: Mathijs Swaneveld, Kevin de Vries, Roald Heerkens, Mark Veerman, Patrick Fonseca, Leroy Brank, Gilliomar Leona (63' Bradley el Idrissi), Romario dos Santos, Fanny Waandels, Enzo Huntink (75' Nadir Mohandis), Levi Marengo.

09-09-17: Jodan Boys           - Hoek                  2- 1  ( 0- 0)
Doelpunten: 47' Niek van Sprundel, 51' Fanny Waandels, 84' Fanny Waandels.
Gele kaart: 19' Chergui Zinho
Rode kaart: -
Toeschouwers: 350
Scheidsrechter: A. S. Greveling
Opstelling Jodan Boys: Mathijs Swaneveld, Kevin de Vries, Roald Heerkens, Mark Veerman, Patrick Fonseca, Leroy Brank, Gilliomar Leona (63' Bradley el Idrissi), Romario dos Santos, Fanny Waandels, Enzo Huntink (75' Nadir Mohandis), Levi Marengo.