Jodan Boys benut de kansen niet en verliest ruim op eigen veld

14-09-2013 16:22

Jodan Boys heeft vandaag de eerste thuiswedstrijd van het seizoen verloren. Op het eigen sportpark, waarop precies 50 jaar geleden de eerste competitiewedstrijd tegen RCL (1-4) ook al verloren ging, werd vandaag ruim verloren van Zwaluwen (0-3).

Patrick Akerboom wijzigde twee namen in zijn opstelling ten opzichte van vorige week tegen Smitshoek. Jeroen Borsboom en Jorn van Lunteren begonnen vandaag op de bank en Jan Willem Schep en Remco de Rijk begonnen in de basis.

Bij Zwaluwen begon oud Jodan Boys speler Osvaldo de Pina, net als vorige week in de gewonnen wedstrijd tegen RVVH, in de basis en begon Adil Akanaoui op de bank.

 

In de eerste minuten tikten beide partijen wat over en weer zonder echt kansen te creeeren. Pas na zeven minuten spelen was er een eerste kansje voor Jodan Boys. Nadat eerder Mo Bellahcen door Osvaldo de Pina was onderuit gewerkt, was het Jodan Boys dat de bal verloor en Zwaluwen nog bijna een kans gaf. Jesse Kok werkte gelukkig nog weg. Daarna werd een schot van Remco de Rijk geblocked.

1786417

Kees Graafland in duel met Frank Stienstra. Op de achtergrond Osvaldo de Pina.

 

Maar de grootste kansen van Jodan Boys zijn na bijna een kwartier spelen. Eerst komt een hoge bal die over de verdediging heen gaat bij Jan Willem Schep terecht. Hij schiet hard op doel, waarbij de keeper de bal net tot corner kan verwerken. Vanuit de hoekschop die hierop volgt kopt Leroy Brank uiteindelijk naast. Diezelfde Brank krijgt twee minuten later weer een kopkans. Ditmaal kan de Vlaardingse keeper de bal eenvoudig vangen. Maar ook Zwaluwen, dat zeker gelijkwaardig is aan Jodan Boys krijgt een kans. Een schot na ruim een kwartier spelen is echter niet gevaarlijk genoeg en een eenvoudige prooi voor Michael de Leeuw.

Beide ploegen hebben dus kansen gehad, waarbij de grootste in het eerste half uur toch voor Jodan Boys waren. Jan Willem Schep schoot namelijk ook nog eens naast.

Even later valt de eerste gele kaart in de wedstrijd. Marvin van der Pluijm gaat terecht op de bon na een overtreding op een Zwaluwen speler. Jodan Boys blijft het doel van Zwaluwen opzoeken en hierbij speelt zelfs de achterhoede een rol. Zeven minuten voor de thee krijgt Jesse Kok een kans als hij de bal vanuit een corner net over het doel werkt.

1786408

Remco de Rijk ziet hoe Mo Bellahcen ontsnapt aan Zwaluwen speler Jesper Gudde.

 

Verder zijn er voor rust nog kansen aan beide kanten. Zwaluwen schiet nog eens over het doel van de Leeuw en een vrije trap van Bellahcen beland in de handen van de keeper. Verder valt Bram van Loon geblesseerd uit. Twee minuten voor rust komt Mitchel Heerkens voor hem in het veld. Zo gaan beide teams dus met beginstand rusten.

 

Na rust krijgt Jodan Boys al snel een levensgrote kans. Leroy Brank mikt de bal op de paal waarna deze naast gaat. Drie minuten later is het Mitchel Heerkens met de kans op 1-0. Zijn schot van dichtbij wordt echter gepakt door de keeper. Jodan Boys blijft dus kansen krijgen op de openingstreffer, maar weet ze niet te verzilveren. Tot nu toe heeft Jodan Boys alleen nog maar gele kaarten ontvangen. Ook Mo Bellahcen kreeg namelijk geel na tien minuten spelen in de tweede helft. Toch krijgt ook Zwaluwen zo nu en dan kansen. Na bijna een kwartier spelen brengt Michael de Leeuw nog goed redding op een poging van de Vlaardingers, maar vier minuten later moet hij zich toch gewonnen geven. Bij een afstandsschot kan de Leeuw geen redding meer brengen en zo staat Zwaluwen, misschien toch wel een beetje onverwacht, voor.

Jodan Boys zal er nu tegenaan moeten om ook niet voor de tweede keer te verliezen aan het begin van de competitie. Jan Willem Schep krijgt één minuut na de openingstreffer een goede kans. Zijn schot wordt echter achter gewerkt door de keeper, waarna de Rijk uit de corner over werkt. Met nog twintig minuten op de klok krijgt Jodan Boys weer een goede kans op de gelijkmaker. Vanuit een vrije trap tikt Leroy Brank echter net naast. De bal lijkt er maar niet in te gaan voor de Boys. En het wordt nog erger als Zwaluwen zes minuten later de marge verdubbeld. Nu kijkt Jodan Boys tegen een 0-2 achterstand aan en moet het roer om. Patrick Akerboom brengt zijn tweede wissel binnen de lijnen. Jorn van Lunteren komt het veld in voor Marvin van der Pluijm. Niet veel later gaat ook Jesse Kok naar de kant. Jeroen Borsboom mag de laatste zeven minuten meespelen. Direct gaat Jodan Boys over op de aanval en al snel krijgt het een grote kans. Jorn van Lunteren schiet echter ruim over.

1786410

Ryan Santos in gevecht met Brank, die vandaag een paar grote kansen op een treffer had.

 

Vijf minuten voor tijd komt ook de tweede ex Jodan Boys speler in Vlaardingse dienst in het veld. Adil Akanaoui laat zich overigens al snel gelden door het incasseren van een gele kaart.

Jodan Boys lijkt in de resterende vijf minuten geen vuist meer te kunnen maken. Jan Willem Schep schiet nog naast in de 90e minuut, waarna de schade voor Jodan Boys enkele seconden later nog erger wordt. Zwaluwen maakt ook nog de 0-3 en er gaat nog een gele kaart naar de bank van Zwaluwen na commentaar op de leiding.

Jodan Boys verliest dus ook de tweede wedstrijd in de Hoofdklasse B en staat nu stijf onderaan met 0 punten. Het gat met de middenmoot is echter niet groot. Zo staan ASWH en RVVH, toch wel vooraf bestempeld als titelkandidaten, nog maar op 1 punt op plaats 10 en 8.

Volgende week speelt Jodan Boys een uitwedstrijd tegen de nummer 13 op de ranglijst. Dan reizen we af naar Deltasport, dat net als Jodan Boys twee keer verloor, maar een beter doelsaldo heeft.

 

Klik hier voor de uitslagen, het programma en de stand in de Hoofdklasse B.

 

Statistieken wedstrijd:

14-09-13: Jodan Boys           - Zwaluwen              0- 3  ( 0- 0)
Doelpunten:                                 63 Rashid el Khaliffi
                                            76 Adair Veiga Lopes
                                            90 Marlon Oranje
Gele kaart:  32' Marvin van der Pluijm      82' Jesper Gudde
             55' Mo Bellahcen               85' Adil Akanaoui
                                            91' Adrie Poldervaart (trainer)
Rode kaart:  -
Toeschouw.:  400
Opsteling Jodan Boys: Michael de Leeuw, Bram van Loon (43' Mitchel Heerkens),

                      Jesse Kok (83' Jeroen Borsboom), Mark Veerman, Tim Roggeveen,
                      Leroy Brank, Mo Bellahcen, Jan Willem Schep,
                      Remco de Rijk, Kees Graafland,
                      Marvin van der Pluijm (80' Jorn van Lunteren).