Jodan Boys bewijst weer een cupfighter te zijn

15-06-2015 20:38

Jodan Boys heeft afgelopen zaterdag wederom bewezen een ware cupfighter te zijn. Nadat in de voorbije jaren al vier de edities van de AD Groene Hart Cup gewonnen werden door Jodan Boys, won het in 2011 ook bij de eerste deelname de Voetbal Rijnmond Cup. Na de verloren finale vorig jaar tegen RVVH, stond de ploeg dit jaar wederom in de finale. Wederom was Barendrecht (net als in 2011) de tegenstander. Ook dit keer won Jodan Boys, maar nu met klinkende cijfers (1-4) i.p.v. na verlenging en penalties.

 

Op een goed gevuld sportpark aan de Oldegaarde in Rotterdam zuid, trad Jodan Boys op het complex van sv Charlois aan tegen Topklasser Barendrecht. Dennis van den IJssel kon vandaag niet beschikken over Tim Roggeveen en Mark Veerman. Hierdoor begonnen Dirk Pieter Rietveld en Yassire Hamdani in de basis. Verder waren er geen verrassingen. Jeroen Borsboom en Michael van Bilsen namen op de bank plaats.

 

Een goed gevulde tribune op het complex van sv Charlois in Rotterdam.

 

Barendrecht begon goed aan de wedstrijd. Al na vijf minuten spelen ontstond de eerste grote kans. Winterberg knikkert de bal echter op de paal, waardoor Jodan Boys niet tegen een vroege achterstand aankijkt. Vlak daarna denkt Barendrecht ook nog even aan een penalty als er een speler van Barendrecht onderuit gaat in het strafschopgebied. Scheidsrechter Wiemer ziet er echter niets in waardoor het spel verder mag gaan.

Jodan Boys lijkt wakker geschud te zijn en gaat op zoek naar een goede mogelijkheid. Wanneer Jodan Boys de tweede corner in de wedstrijd mag gaan nemen is Mo Bellahcen in de buurt om de bal prachtig in het doel te schieten. De Barendrechtse sluitpost stompt de bal nog weg, maar Bellahcen schiet de bal in de touwen.

Zo staat Jodan Boys al vroeg op voorsprong en kan deze nu gaan verdedigen en misschien nog wel gaan uitbouwen. Toch zet Barendrecht direct aan en dit levert gelijk weer een goede kans op. Eerst is Straver erg attent en daarna werkt de verdediging een tweede poging weg. Ook Roal Heerkens haalde eerder nog een bal van de lijn.

 

Achmed el Azzouti schermt de bal af. Hij mocht twee treffers maken.

 

Maar dan zien de 1300 toeschouwers een beetje hoe de rest van de eerste helft zal gaan verlopen. Eerst gaat Achmed el Azzouti samen met de Rijk op pad. Azzouti wurmt zich met kunst en vliegwerk door de verdediging, maar zijn schot gaat via de keeper naast. Uit de corner direct hierna is het wel raak. Een schot van Mitchel Heerkens spat op de lat uiteen, maar El Azzouti is er als de kippen bij om de bal achter keeper van Tienen te schieten. Zo staat het na 25 minuten 0-2.

Maar ook Barendrecht krijgt nog een goede kans. De bal gaat echter net naast de goal van Marvin Straver. Jodan Boys lijkt even later op 0-3 te komen, maar de goal van Brank wordt afgekeurd wegens buitenspel. Maar het is de inleiding voor de derde treffer. Als een verdediger van Barendrecht in de opbouw een fout maakt, ontfutselt el Azzouti hem de bal en gaat op de goal af. El Azzouti twijfelt geen moment en schiet binnen.

 

Leroy Brank (aanvoerder) aan de bal. Hij ziet zijn goal afekeurd worden.

 

Drie minuten na de 0-3 werkt Jorn van Lunteren de bal al weer achter van Tienen. Hij wreekt daarme zijn gele kaart die hij vlak daarvoor kreeg van scheidsrechter Wiemer kregen wegens praten. Remco de Rijk gaf de voorzet op van Lunteren in zijn laatste officiele wedstrijd voor Jodan Boys.

Zo gaat Jodan Boys met een comfortabele 0-4 stand de rust in en lijkt de overwinning veilig.

 

Na rust komt een ongewijzigd Jodan Boys binnen de lijnen. Behalve gele kaarten voor Hamdani en Dirk Pieter Rietveld gebeurt er verder niet veel. Jodan Boys krijgt minder grote kansen en na 25 minuten spelen in de tweede helft krijgt Barendrecht een goede kans op de 1-4. De bal gaat er echter niet in en Jodan Boys kan opgelucht adem halen. Na de eerste wissel aan Jodan Boys zijde (Yaagoubi voor Mitchel Heerkens), is het dan wel raak. Jongman mag de aansluitings- of misschien eretreffer maken.

In het restant van de eerste helft zijn er aan Jodan Boys zijde nog twee wissels. Borsboom en de Jong komen voor de Rijk en Bellahcen. Ook zijn er nog een paar gele kaarten voor Jodan Boys. Jaouad el Yaagoubi en Marvin Straver gaan nog op de bon.

Barendrecht speel de wedstrijd, na drie wissels en het uitvallen van Bas Mourits (botkneuzing), met 10 man uit. De stand op het bord wijzigt niet meer en de Cup gaat dus mee naar Gouda.

 

DSC01587

De selectie van Jodan Boys poseert trots voor de camera. Voor de tweede keer gaat de cup naar Gouda!

 

Volgend seizoen zal Jodan Boys de titel dus wederom gaan verdedigen. Het zou mooi zijn als Jodan Boys dan ook weer ver komt in het toernooi en misschien de titel weet te prolongeren.

 

Kijk hier de samenvatting van de wedstrijd.

 

Statistieken wedstrijd: