Jodan Boys blijf in the winning mood en wint bij ODIN '59

30-11-2014 10:16

Jodan Boys heeft gisteren de lastige uitwedstrijd in Heemskerk bij ODIN '59 met 1-2 gewonnen. Voor Jodan Boys was Achmed el Azzouti twee keer trefzeker, waarna Milo Cremeers een klein kwartier voor tijd de aansluitingstreffer, maar verder dan dat kwam de Heemskerkse ploeg gelukkig niet.

 

Trainer van den IJssel begon met de vertrouwde achterhoede en had verder weinig wijzigingen in het team. Alleen Emiel Buntsma nam plaats op de bank en Yassire Hamdani had weer een basisplaats, net als Remco de Rijk. Leroy Brank zit nog een schorsing uit en Mo Bellahcen nam na een aantal weken afwezigheid weer plaats op de bank. Op diezelfde bank nam ook Jeroen Camfferman plaats. Hij scoorde in de tweede ronde van de Voetbal Rijnmond Cup, afgelopen dinsdag tegen GLZ Delfshaven twee keer.

 

De wedstrijd leverde in het eerste deel van de eerste helft weinig noemenswaardige feiten op. Beide ploegen waren in evenwicht, hoewel Jodan Boys misschien iets vaker in de buurt kwam van ODIN dan andersom. Toch konden beide ploegen niet echt uitgespeelde kansen produceren. Na iets meer dan een half uur spelen diende zich de eerste wissel reeds aan bij Jodan Boys. Tim Roggeveen ging naar de kant en Mo Bellahcen kwam voor hem binnen de lijnen.

Inmiddels stond er nog iets meer dan vijf minuten op de klok voor het rustsignaal zou klinken en het leek er op dat beide ploegen met een 0-0 stand zouden gaan rusten. Maar dan komt Jodan Boys toch op voorsprong via een intikkertje van Achmed el Azzouti, 0-1. De 0-1 wordt tevens de ruststand en zo kan Jodan Boys in de tweede helft een voorsprong gaan verdedigen of zelfs nog uitbouwen.

 

Na rust komen dezelfde elf spelers het veld op die ook voor rust het veld af liepen bij Jodan Boys. ODIN '59 komt feller uit de kleedkamer dan Jodan Boys. De Heemskerkers lijken zich te beseffen dat er iets te halen valt aangezien de marge minimaal is en Jodan Boys geen groot overwicht heeft. Zo is de thuisploeg nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en die lijkt er bijna te komen. Na iets meer van vijf minuten spelen wordt de inzet van Greuter door Jodan Boys van de lijn gehaald en een minuut later gaat een treffer van Bas Ent niet door wegens buitenspel van een collega speler die de voorzet geeft.

Jeffrey Tol van ODIN ontvangt een kleine tien minuten na rust de eerste gele prent, waarna trainer Mark Evers na een kwartier spelen in de tweede helft snel na elkaar twee wissels doorvoert.

Zeven minuten na die laatste wissel komt Jodan Boys op een ruimere voorsprong. Keeper Barry van Dijk kan eerst nog redding brengen op een doelpoging, maar uiteindelijk kopt el Azzouti de 0-2 binnen. Zo lijkt Jodan Boys af te stevenen op een eenvoudige overwinning in Heemskerk, maar niets blijkt minder waar. ODIN had de druk al aardig opgevoerd, maar toch scoorde Jodan Boys. Die druk werd er na de goal overigens niet minder op en na wederom een gele kaart voor de thuisploeg, ditmaal van Ron Scheffer, krijgt ook Jodan Boys de eerste prent. Remco de Rijk krijgt deze wegens commentaar op de leiding.

Bij ODIN komt dan de laatste wissel binnen de lijnen, waarna het slotoffensief zijn vervolg gaat vinden. Jodan Boys probeert met man en macht de spelers van de thuisploeg uit de buurt van het eigen doel te houden, maar iets minder dan een kwartier voor tijd gaat het toch mis. Milo Cremers, die nog maar iets langer dan een kwartier in het veld staat, maakt de aansluitingstreffer voor ODIN '59.

Vervolgens krijgt Mo Bellahcen na een overtreding rood en moet Jodan Boys de aanvallen van ODIN met een man minder gaat afstoppen. Maar ook Dennis Greuter gaat op de bon. Hij krijgt ook een gele kaart wegens 'babbelen'.

Remco de Rijk mag de laatste tien minuten vanaf de bank gaan toekijken. Voor hem in de plaatst komt Daniel Stals waarmee Jodan Boys wat defensiever gaat voetballen.

ODIN '59 gaat in de laatste minuten met man en macht op zoek naar de gelijkmaker, maar Jodan Boys doet er alles aan om het spel van de thuisploeg te ontregelen en met succes. Jodan Boys blijft tot het eindsignaal de voorsprong vasthouden en wint zo met 1-2 bij ODIN '59.

 

Jodan Boys doet dus goede zaken en zag allen achtervolger fc Breukelen ook winnen van Huizen (3-1). DFS en Volendam hielden het op 1-1. Montfoort verloor bij Bennekom (1-0) en NSC speelde met 3-3 gelijk tegen VVA '71, dat tot deze speelronde samen met Jodan Boys aan kop ging in de tweede periode. Jodan Boys gaat nu dus aan kop in de tweede periode met 9 punten uit 3 wedstrijden en een doelsaldo van 10-2 (+8)!

Volgende week speelt Jodan Boys tegen SteDoCo, dat na vandaag de 2e plaats bezet in de Hoofdklasse A. Mocht Jodan Boys daarvan winnen, dan doet het goede zaken en bij verlies van DOVO bij Huizen en gunstige uitslagen bij Bennekom - ODIN '59 en VVA '71 - Montfoort kan Jodan Boys de voorsprong in de tweede periode vergroten en ook goede zaken doen op de ranglijst. Laten we hopen dat Jodan Boys de stijgende lijn in ieder geval vast kan houden, de rest is dan mooi meegenomen.

 

Overigens was het gisteren ook een goede dag voor de andere Jodan Boys teams. Behalve het eerste, wist ook het tweede elftal te winnen. In de reserve Hoofdklasse (het hoogste niveau) werd met maarliefst 1-5 van fc 's-Gravenzande 2 gewonnen, waardoor Jodan Boys op de zesde plaats blijft staan. Alle teams direct onder en boven Jodan Boys 2 wonnen namelijk. De achterstand op koploper Quick Boys bedraagt nu nog maar 4 punten.

Jodan Boys A1 won in de landelijke derde divisie met 6-4 van XerxesDZB A1 en stijgt een plaatsje op de ranglijst en staat nu vijfde. Jodan Boys B1 won knap van koploper DHC (2-1) en staat nu tiende in de derde divisie. Verder wonnen ook C1, D1, E1 en F1 hun wedstrijden. Kortom een heerlijke zaterdag voor Jodan Boys!