Jodan Boys blijft koploper na winst op Sportlust '46

31-03-2012 17:49

Jodan Boys heeft vandaag weer een belangrijke stap gezet richting een eventueel kampioenschap in de Hoofdklasse A. Jodan Boys won op eigen veld met 3-0 van Sportlust '46 dankzij doelpunten van Mulder, Brank en Schep.

Patrick Akerboom moest vandaag een beetje puzzelen wegens schorsingen van Sander van Gool, Maarten Cieremans en Ahmed Ali. Hierdoor speelden Michel Verkaik, Tim Roggeveen en Jan Willem Schep weer eens in de basis bij Jodan Boys.
Jodan Boys begon met aanvallend spel aan de wedstrijd. Met af en toe harde windvlagen, dreigende bewolking en zo nu en dan de zon probeerde Jodan Boys al snel Sportlust het zwijgen op te leggen.
Na vijf minuten spelen is het al raak als Gino Mulder vanuit de draai Jodan Boys op voorsprong brengt. Jodan Boys kreeg vlak hiervoor de eerste corner dankzij goed druk zetten op de Woerdense verdediging.
Ook Sportlust kreeg na de openingstreffer na 10 minuten een kans voor het doel van Michael de Leeuw. Uit de corner kwam echter weinig gevaar. Na ruim een kwartier spelen krijgt Jodan Boys wederom een mooie kans bij een razendsnelle aanval met Gino Mulder aan de basis. Mulder kan door de aanwezigheid van een aantal Sportlust verdedigers niet afleggen op de mee opgekomen Kees Graafland. Daarvoor in de plaats tikt hij terug op de inlopende de Pina. Hij schiet echter ruim over.
Enkele minuten later is ook Jan Willem Schep dicht bij een treffer. Zijn kopbal gaat echter net naast.
Na een behoorlijk harde tackle op Kees Graafland enkele minuten eerder, blijkt de wedstrijd er voor Kees dan toch op te zitten. Graafland gaat naar de kant en voor hem komt Remco de Rijk in het veld.
Sportlust maakt zo nu en dan aardig harde overtredingen en hierdoor krijgt de ploeg na bijna 30 minuten spelen dan eindelijk de eerste gele kaart van de wedstrijd.
Sportlust, dat tot dan toe weinig heeft laten zien, krijgt nog een kansje. De bal gaat uiteindelijk ruim over het doel van Michael de Leeuw.
Aan de andere kant kopt Bram van Loon net naast bij een goed aanval van Jodan Boys.
Tot aan de rust krijgt Jodan Boys nog een paar corners en is Mo Bellahcen nog dicht bij de 2-0. Echter een verdediger van Sportlust kon net iets eerder de bal voor de voeten van Bellahcen wegwerken.
Ook Sportlust kreeg nog een kansje. Het schot ging echter ruim langs het doel van de Leeuw.

Na rust begint Jodan Boys zonder verdere wissels aan het restant van de wedstrijd. Na enkele minuten krijgt Jan Willem Schep een mooie kans om Jodan Boys op 2-0 te zetten. Schep haalt verwoestend hard uit, maar zijn schot knalt op de bovenkant van de lat en gaat over het hek heen.
De beste kans voor Sportlust '46 in de wedstrijd is uiteindelijk na 7 minuten spelen in de tweede helft. Bij een afstandsschot gaat de bal zo'n 10 centimeter over het doel van Michael de Leeuw.
Uiteindelijk breekt er een matige fase in de wedstrijd aan. Remco de Rijk kopt na ruim een kwartier spelen nog zwak in op de keeper van Sportlust '46.
Met nog zo'n 20 minuten te spelen komt dan toch Leroy Brank het veld in. Osvaldo de Pina mag hierdoor het veld verlaten na een goede wedstrijd gespeeld te hebben. Leroy Brank staat nog maar twee minuten in het veld al hij met een snoeiharde kopstoot Jodan Boys op 2-0 weet te zetten. Op het terras achter het doel van Sportlust vliegt het bier met bekers en al de lucht in!
Iets meer dan vijf minuten later is het weer raak. Jan Willem Schep krijgt de bal op de rand van de zestien op zijn pantoffel en schiet hard binnen.
De zege is inmiddels veilig gesteld en ook Daniel da Cruz mag de laatste 10 minuten nog even mee doen. Veel veranderd er uiteindelijk niet. Jodan Boys houdt de voorsprong vast en blijft dankzij deze overwinning koploper in de Hoofdklasse A.

Huizen staat door de winst bij SDC Putten (1-3) weer op de tweede plaats. Zij haalden Quick Boys in, dat vandaag niet in actie hoefde te komen in verband met het wegvallen van Young Boys. Ter Leede blijft op de vierde plaats staan dankzij de overwinning in Volendam (0-2). Ook Bennekom draait weer goed mee en staat vijfde na de 1-2 winst bij ODIN '59.
Onderin won DOVO uiteindelijk van Zwaluwen '30 met 3-2 en ziet ODIN '59 de gevaarlijke elfde plaats weer iets dichter naderen. ODIN heeft nu 25 punten en DOVO en Sportlust volgen met 24 en 23. Sportlust staat hierdoor op de nacompetitieplaats om degradatie te voorkomen.
 

Volgende week staat er geen competitiewedstrijd op het programma. Jodan Boys gaat dinsdag in het kader van de RTV Rijnmond Cup nog wel op bezoek bij PFC in Geervliet. De volgende competitiewedstrijd voor Jodan Boys is op zaterdag 14 april. De Goudse ploeg gaat dan op bezoek bij Sparta Nijkerk. Thuis eindigde deze wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. Volgende week spelen Voorschoten '97 en ODIN '59 overigens als enige wel een wedstrijd in de Hoofdklasse A.
De wedstrijd Sparta Nijkerk - Jodan Boys op sportpark de Ebbenhorst in Nijkerk begint om 15:00.

 

 

Statistieken wedstrijd:
31-03-12: Jodan Boys           - Sportlust '46         3- 0  ( 1- 0)
Doelpunten:   6 Gino Mulder
             70 Leroy Brank
             76 Jan Willem Schep
Gele kaart:                                 ?
                                            ?
Rode kaart:  -
Toeschouw.:  750
Opstelling Jodan Boys: Michael de Leeuw, Michel Verkaik, Jesse Kok, Mark Veerman,
Tim Roggeveen, Osvaldo de Pina (69' Leroy Brank), Gino Mulder,
Bram van Loon, Jan Willem Schep, Kees Graafland (23' Remco de Rijk),
Mo Bellahcen (79' Daniel da Cruz).