Jodan Boys boekt belangrijke en verdiende overwinning op HHC Hardenberg

16-02-2013 21:13

Jodan Boys heeft vandaag een uitermate belangrijke overwinning in de Topklasse weten te behalen. Op eigen veld werd één van de topploegen, HHC Hardenberg, met 1-0 verslagen. Dankzij een doelpunt van Remco de Rijk, halverwege de tweede helft, en een redding van Marvin Straver op een onterechte penalty, mocht Jodan Boys weer drie punten bijschrijven.

Vandaag zat assistent trainer Frank den Oudsten namens Jodan Boys op de bank als trainer. Patrick Akerboom was afwezig aangezien hij ziek was. Den Oudsten begon net als afgelopen week tegen Zwaluwen met Osvaldo de Pina op de nummer 10 positie. Mede door het blessureleed van Kees Graafland en Thomas Verheijdt is het namelijk een beetje puzzelen voorin. De alternatieven van de afgelopen weken bleken niet goed genoeg aangezien Jodan Boys, op een goal van Tim Roggeveen na, niet wist te scoren. Mitchel Heerkens zat weer op de bank en Tim Roggeveen was geschorst. Ahmed Ali begon weer eens in de basis en Osvaldo de Pina startte weer met nummer 10.

1395607

Hier Osvaldo de Pina in actie, hij speelde net als afgelopen week met rugnummer 10..

 

Beide teams zochten in de openingsminuten direct elkaars doelgebied op. Tot echt grote kansen leed dit niet, maar na een minuut of vier krijgt HHC de eerste goede kans opgelegd. Een vrije trap, even buiten het strafschopgebied, ging gelukkig net over het doel van Marvin Straver. Ook Jodan Boys kreeg een mooie kans. Een voorzet van de Rijk op Mulder was echter doorzien door de Hardenbergse sluitpost en hij greep op tijd in. Na ruim tien minuten spelen kreeg Remco de Rijk een goede kans op de 1-0. Zijn inzet kon echter gestopt worden door de keeper.

Jodan Boys blijft de bovenliggende partij en de bezoekers spelen, tot berbazing van menig Jodan Boys supporter, zwak. Remco de Rijk krijgt na ruim een half uur spelen wederom een goede kans op de 1-0. Hij komt echter net te kort om de bal binnen te schieten. Even later is het Maarten Cieremans die de eerste gele kaart in ontvangst mag nemen namens Jodan Boys.

1395608

Volop inzet bij Jodan Boys. Hier Gino Mulder die weer eens een mooie passeerbeweging uitvoert.

 

Jodan Boys blijft de bovenliggende partij in de eerste helft. Gino Mulder krjgt op slag van rust nog een goede kans, maar zijn inzet gaat via een speler van HHC net naast het doel. Jodan Boys en HHC zoeken hierna met een 0-0 stand de kleedkamers op.

 

Na rust komt assistent trainer Frank den Oudsten met een ongewijzigd elftal binnen de lijnen. De bezoekers proberen direct vanaf de aftraf wat gevaar te stichten, maar behalve meer druk creeeren de bezoekers niet heel veel grote kansen.

Maar Jodan Boys bleef toch overeind en goed in de wedstrijd zitten. Na een kwartier spelen kreeg Osvaldo de Pina dé kans op de openingstreffer. Hij kan de bal echter niet goed raken waardoor ook deze kans verloren gaat. Maar ook de bezoekers krijgen nog een goede kans. Enkele minuten later gaat de bal net naast het doel van Marvin Straver.

1395613

Remco de Rijk werd flink op de huid gezeten. En terecht, hij was verantwoordelijk voor de enige treffer.

 

Toch krijgt Jodan Boys een minuut later wat het verdiende. Remco de Rijk zet Jodan Boys na goed voorbereidend werk van Mo Bellahcen en Osvaldo de PIna van dichtbij op 1-0 en de reacties van de supporters benadrukt de blijdschap van iedereen. Totale ontlading en de hoop dat er eindelijk weer eens punten in zicht waren.

Jodan Boys moet oppassen in deze fase van de wedstrijd. De voorsprong is minimaal en in de uitwedstrijd tegen HHC Hardenberg kwam Jodan Boys ook al na ruim een uur spelen op voorsprong. Toen verloor Jodan Boys na een snelle gelijkmaker uiteindelijk met 3-1. Marvin Straver lijkt dit nog goed te weten en zorgt er ruim twintig minuten voor tijd voor dat Jodan Boys in de wedstrijd bleef met een mooie redding. Ook Leroy Brank zorgt een minuut later voor redding. Hij kan de bal net naast het eigen doel werken nadat Marvin Straver inmiddels omspeeld is.

Met nog minder dan tien minuten op de klok krijgt Thijs Houwing namens HHC de derde gele kaart van de wedstrijd. Uiteindelijk vallen er in een tumulteuze eindfase nog een aantal gele kaarten, waaronder één voor Bram van Loon en Osvaldo de Pina.

1395615

Leroy Brank zorgt ervoor dat aanvoerder Lars Offringa niet aan de bal kan komen.

 

Vlak voor tijd lijkt het dan toch slecht af te lopen voor Jodan Boys. Na een afstandsschot, dat tegen Mark Veerman aanknalt, krijgt hij de bal ongelukkig en zeker onbedoeld tegen de hand. De jonge scheidsrechter van Oostrom wees resoluut naar de stip, waarbij menig toeschouwer de onschuld in deze actie van Veerman inzag. Siekman neemt de penalty namens HHC, maar Marvin Straver gaat bij de zwak ingeschoten trap naar de juiste hoek en tikt de bal weg. Bij de tweede poging van HHC heeft Straver de bal klemvast en het gevaar is geweken.

Direct na de gestopte penalty maakt Osvaldo de Pina, buiten zicht van camera en arbitrage een slaande beweging naar Kobussen van HHC. Kobussen moet uiteindelijk met een bloedneus het veld verlaten en moet naar het ziekenhuis voor onderzoek. Kobussen doet overigens na het voorval ook nog aangifte tegen de Pina. Dit mag toch wel een smetje genoemd worden op een dag die in het teken stond van 'de Jodan Boys rules', die staan voor respect en sportiviteit.

1395600

Na de wedstrijd tegen HHC was de kick-off voor 'the Jodan Boys rules'.

 

Jodan Boys weet met nog twee wissels, Borsboom voor de Pina en Liefden voor Bellahcen. Diego Liefden maakte overigens namens Jodan Boys zijn debuut in de Topklasse. De van ADO Den Haag overgekomen verdediger kampte al vanaf het begin van het seizoen met een knieblessure, waarvan hij succesvol hersteld lijkt te zijn. Jodan Boys bleef uiteindelijk overeind en zegevierde met 1-0. De overwinning werd zichtbaar gevierd door supporters en spelers in de kantine.

 

Jodan Boys won dus weer eens, na twee zware nederlagen en steeg zelfs een plaatsje op de ranglijst doordat Noordwijk thuis verloor van Capelle (1-3). Verder verloren ook Spakenburg, sc Genemuiden en DETO Twenterand. En Scheveningen en IJsselmeervogels, die beide boven Jodan Boys staan, verloren ook.

Volgende week komt Jodan Boys twee keer in actie. Dinsdag voor de Voetbal Rotterdam Cup op eigen veld tegen XerxesDZB en zaterdag in de Topklasse tegen fc Lisse. Kan Jodan Boys ook komende week voortborduren op de overwinning van vandaag?

 

Klik hier voor alle uitslagen en de stand in de Topklasse.

 

Statistieken wedstrijd:

16-02-13: Jodan Boys           - HHC Hardenberg        1- 0  ( 0- 0)  TV
Doelpunten:  65 Remco de Rijk
Gele kaart:  Maarten Cieremans              Thomas Bakker
             Bram van Loon                  Thijs Houwing
             Osvaldo de Pina                Bjorn Zwikker

                                            Sander Danes
Rode kaart:  -
Toeschouw.:  800
Opsteling Jodan Boys: Marvin Straver, Maarten Cieremans, Jesse Kok, Mark Veerman,

                      Ahmed Ali, Bram van Loon, Gino Mulder, Leroy Brank,
                      Remco de Rijk, Osvaldo de Pina (90' Jeroen Borsboom),
                      Mo Bellahcen (90+2' Diego Liefden).