Jodan Boys boekt belangrijke overwinning bij VVA '71

25-04-2015 20:27

Jodan Boys heeft vandaag een belangrijke overwinning geboekt bij de voormalig nummer 3 op de ranglijkst, VVA '71 (1-2). VVA kwam eerst nog op voorsprong uit een penalty, maar Leroy Brank zette Jodan Boys met goalds vlak voor en vlak na rust op 1-2. Dit bleef uiteindelijk de stand die op het bord bleef staan.

 

Trainer Dennis van den IJssel kon vandaag niet beschikken over Jorn van Lunteren. Hij kreeg vorige week in de wedstrijd tegen Montfoort een gele kaart. Dit zelfde lot was Jeroen Borsboom beschoren. Ook hij was niet inzetbaar. Hierdoor stond Jesse Branderhorst in de basis.

De wedstrijd begon zonder grote kansen. Vooral de eerste twintig minuten waren niet heel erg boeiend en met het druilelrige weer was het al helemaal afzien voor de supporters van beide zijden.

Permalink voor ingesloten afbeelding

Donkere wolken op sportpark de Meent in Achterberg.

 

Toch lijkt Jodan Boys na iets meer dan twintig minuten spelen op voorsprong te komen. Scheidsrechter Dijkstra keurt de goal echter af. Een kleine tien minuten later krijgt VVA aan de andere kant wel een penalty. Rogier Gerritsen gaat achter de bal staan en schiet binnen.

Jodan Boys probeert direct op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar Heerkens kopt de bal net over. Toch komt Jodan Boys nog vlak voor rust langszij. Leroy Brank schiet de bal binnen en daarmee gaat Jodan Boys met een beter gevoel de rust in.

 

Na rust komt een ongewijzigd Jodan Boys binnen de lijnen. Jodan Boys gaat direct op zoek naar de volgende goal. Na iets meer dan drie minuten spelen krijgt Jodan Boys een corner en Mitchel Heerkens gaat achter de bal staan. Leroy Brank doet vervolgens waar hij goed in is. Brank kopt de corner van Heerkens achter keeper Schaap. Nog geen minuut later is Jodan Boys zelfs dichtbij een 1-3, maar het schot van Mitchel Heerkens spat uiteen op de lat.

Met nog twintig minuten spelen krijgt Leroy Brank overigens een gele kaart. Vervelend want hierdoor is hierdoor geschorst voor de wedstrijd van volgende week bij SteDoCo.

Jodan Boys zet nog even aan en weer is er een treffer van Brank, maar ook dit keer gaat het feest niet door en nu lopen de gemoederen even een beetje op. Na de afgekeurde goal wegens vermeend buitenspel wordt trainer van den IJssel met rood naar de tribune gestuurd. Scheidsrechter Dijkstra was de opmerkingen van de oefenmeester zat.

Permalink voor ingesloten afbeelding

Ondanks de afgekeurde goal vlak voor deze foto, trekt Jodan Boys de zege over de streep.

 

In het laatse kwartier van de wedstrijd is Straver nog een aantal keer attent en komt Hamdani in het veld voor Mitchel Heerkens. Jodan Boys blijft de voorsprong vasthouden in de laatste tien minuten, maar moet dat uiteindelijk nog wel bekopen met een gele kaart voor Mark Veerman, die ook volgende week daardoor niet inzetbaar is.

Jodan Boys wint dus wederom en passeert NSC op de ranglijst doordat zij gelijk speelden en een minder doelsaldo hebben. Jodan Boys kan inmiddels niet meer direct degraderen. Montfoort en Volendam verloren beide en de voorsprong van Jodan Boys op deze ploegen is nu opgelopen tot 10 punten.

Permalink voor ingesloten afbeelding

De spelers van Jodan Boys feliciteren elkaar na de overwinning bij VVA '71.

 

Jodan Boys kan zich volgende week definitief veilig spelen. Bij winst op SteDoCo maakt het niet meer uit wat Bennekom (27 punten) en DFS (26 punten) doen. Mocht Jodan Boys verliezen, dan is een gelijkspel van Bennekom bij ODIN '59 en verlies van DFS tegen Achilles Veen ook al voldoende voor directe handhaving. Maar ook plaats vijf is nog in zicht, maar dat is dan ook het hoogst haalbare voor Jodan Boys dit seizoen.

 

Klik hier voor de stand, statistieken en het restantprogramma in de Hoofdklasse A.