Jodan Boys buigt achterstand om en wint met 3-1 van Deltasport

01-02-2014 19:49

Jodan Boys heeft vanmiddag goede zaken gedaan tegen degradatiekandidaat Deltasport. Op het eigen sportpark Oosterwei trok de ploeg van trainer van den IJssel uiteindelijk aan het langste eind (3-1). Jodan Boys won hierdoor voor het eerst in twee en een halve maand weer eens een competitiewedstrijd. De laatste overwinning dateerde namelijk al weer van 16 november 2013 tegen Koetinge (2-0).

 

Trainer van den IJssel kon vandaag weer beschikken over Mo Bellahcen, maar moest Jan Willem Schep missen. Schep is geblesseerd aan het gezicht en is vermoedelijk een maand uitgeschakeld.

Jodan Boys begon aardig aan de wedstrijd met aanvallend voetbal. Al na een paar minuten was er twee keer dreiging voor het doel van Deltasport geweest, maar kon de keeper telkens op tijd ingrijpen. Toch moet Jodan Boys al snel met de bal richting de middenstip om opnieuw af te trappen. Na een snelle counter van de bezoekers, weet Pattinama Mark Veerman en Marvin Straver te omzeilen en zo de 0-1 te maken. Jodan Boys lijkt even van de wereld na deze snelle achterstand en Deltasport probeert direct door te pakken. De bezoekers lijken vijf minuten later zelfs op 0-2 te komen, maar gelukkig voor Jodan Boys wordt dit doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Zo ontloopt de ploeg het Smitshoek scenario van twee weken geleden, toen het ook al na tien minuten op een  0-2 achterstand stond.

Na een kwartier spelen is de goede fase voor de bezoekers wel afgelopen. Jodan Boys neemt weer wat meer het initiatief en krijgt weer wat kansen. Zo ook na bijna een kwartier spelen als er na een goede aanval een hard schot van rechts ternauwernood door de keeper gepakt kan worden voordat een andere Jodan Boys speler kan profiteren.

Jodan Boys blijft het proberen en zo ook de sterk spelende Mo Bellahcen. Na 25 minuten ziet hij een goed schot verwerkt worden tot corner. Vanuit de corner die volgt wordt het uiteindelijk gelijk, Tim Roggeveen weet te profiteren en zet Jodan Boys op de verdiende 1-1. Na de 1-1 krijgen de bezoekers nog wel een goede kans op een treffer. Na iets meer dan een half uur spelen wordt er een schot afgevuurd op het doel van Marvin Straver, maar de inzet gaat gelukkig naast. De bezoekers krijgen verder geen noemenswaardige kansen meer tot de rust. Jodan Boys probeert het nog wel een paar keer, maar meer dan een schot dat naast gaat en een schot van Jeroen Borsboom (over) komt er niet.

 

Na rust komt een ongewijzigd Jodan Boys binnen de lijnen. Inmiddels heeft het al weer even kort geregend en ook gehageld als beide teams aftrappen. De eerste kans van de tweede helft valt te noteren voor Jodan Boys. Bij een goede actie van Jorn van Lunteren wordt zijn schot uiteindelijk tot corner verwerkt. Daarna breekt er een mattere fase in de wedstrijd aan zonder echt noemenswaardige kansen. Na een kwartier spelen komt Remco de Rijk in het veld voor Kees Graafland en heeft ook de eerste speler van Deltasport een gele kaart ontvangen. In de 66e minuut is er een goede kans voor Jodan Boys bij een scrimmage voor het doel. Bram van Loon wordt in het gezicht geraakt en gaat naar de grond, maar Leroy Brank krijgt de bal aangespeeld. Hij kan de ietswat lastige voorzet niet onder controle houden, waardoor deze kans uiteindelijk verloren gaat.

Jodan Boys probeert het dus wel, maar de vraag is maar of het de ploeg lukt om nog een treffer te maken. Met het vervangen van Mitchel Heerkens voor Yassire Hamdani komt er toch wat meer dreiging voorin. Hamdani, die erom bekend staat veel mee op te komen naar voren, pakt al direct uit met een aantal fraaie acties. Jesse Kok krijgt overigens ook nog een onterechte gele kaart bij een sliding waarbij de verdediger gewoon de bal raakt.

Toch komt Jodan Boys nog op voorsprong. Negen minuten voor tijd kan Bram van Loon fraai inkoppen uit een fraai geplaatste vrije trap van Mo Bellahcen. Zo lijkt Jodan Boys op weg naar de eerste zege in twee en een halve maand.

Nu lijkt Jodan Boys bloed te ruiken en rukt het veelvuldig op naar voren in plaats van de 2-1 veilig te stellen met een verdedigende instelling. Vlak voor het verstrijken van de officiele speeltijd krijgt Jeroen Borsboom een goede kans op de 3-1. Zijn schot lijkt nog even onder de Vlaardigse keeper door te gaan, maar hij valt toch nog half op de bal en weet erger te voorkomen.

Toch komt Jodan Boys nog op 3-1. Jeroen Borsboom is de doelpuntenmaker. Hij zorgt ervoor dat het doelsaldo van Jodan Boys nu op -4 staat. Vlak voor het einde is er overigens nog een opstootje waarbij geen kaarten vallen. Een wisselspeler van Deltasport komt het veld opgestormd, maar besluit uiteindelijk wijzelijk terug te keren naar de bank.

 

Jodan Boys wint zo weer eens een competitiewedstrijd en kan met een vrij weekend met vertrouwen uitkijken naar de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Oranje Wit over twee weken. Mede dankzij het verlies van Kloetinge bij Achilles Veen stijgt Jodan Boys ook nog eens een plaats op de ranglijst en bedraagd de voorsprong op de directe degradatieplaatsen inmiddels 11 punten.

 

Uitslagen zaterdag 1 februari 2014:

Achilles Veen        - Kloetinge             2- 1

ASWH                 - Smitshoek             2- 1

fc 's-Gravenzande    - XerxesDZB             afg

Hoek                 - SteDoCo               afg

RVVH                 - Heinenoord            afg

Zwaluwen             - Oranje Wit            afg

 

Statistieken wedstrijd:

01-02-14: Jodan Boys           - Deltasport            3- 1  ( 1- 1)
Doelpunten:  27 Tim Roggeveen                6 Jordao Pattinama
             81 Bram van Loon
             92 Jeroen Borsboom
Gele kaart:  14 Bram van Loon                65 ?
             78 Jesse Kok

Rode kaart:  -
Toeschouw.:  475
Opstelling Jodan Boys: Marvin Straver, Bram van Loon, Jesse Kok,

                       Mark Veerman, Tim Roggeveen, Leroy Brank,
                       Mo Bellahcen, Jorn van Lunteren,
                       Jeroen Borsboom, Kees Graafland (61' Remco de Rijk),
                       Mitchel Heerkens (75' Yassire Hamdani).