Jodan Boys dankzij 2-0 winst op Capelle door naar finale Rijnmond Cup

27-05-2014 23:39

Jodan Boys heeft vanavond met 2-0 gewonnen van Topklasser Capelle. Jodan Boys bereikte de finale van de Voetbal Rijnmond Cup dankzij treffers van Jorn van Lunteren en Remco de Rijk.

 

Trainer van den IJssel begon vandaag wederom met een nieuwe naam in de basis. Wim de Jong, A-junior mocht zijn debuut maken. Verder stond Daniel Stals in de basis. Marwin Glas en Lieuwe van Slooten zaten op de bank. Verder kreeg Jan Willem Schep een basisplaats.

Jodan Boys begon direct goed aan de wedstrijd. Met aanvallend spel werd al na enkele minuten de eerste grote kans voor Jodan Boys een feit. Een afstandsschot van Mitchel Heerkens werd door de keeper net over getikt. Daarna volgden twee corners, maar zonder groot gevaar. Verder waren er in het eerste kwartier een paar kleine kansen voor Capelle, maar zonder echt groot gevaar. Jodan Boys kreeg ook een aantal kansen en was zeker de betere ploeg in deze fase.

Capelle was in de (nagenoeg) sterkste opstelling naar Gouda gekomen en Leen van Steensel had al aangegeven zeker voor de winst en de finale van de Rijnmond Cup te gaan. Jodan Boys stelde daartegenover niet de sterkst mogelijke opstelling. Toch deden de jonge spelers het uitermate goed, mede door het goede spel van van Lunteren, Schep en Bellahcen.

Jodan Boys kreeg uiteindelijk eer naar werken. Jorn van Lunteren kreeg de bal op aangeven van Mo Bellahcen nadat een aantal spelers een voorzet van de Jong lieten lopen. Van Lunteren schiet de 1-0 binnen, waarna Capelle direct na de aftrap fel van leer trekt. Al snel gaat een bal naast en uit de corner kop van Steensel naast. Enkele minuten later pakt Straver ook nog een listig balletje.

In het restant van de eerste helft krijgen beide ploegen nog een aantal kleine kansen, waarvan Jodan Boys de meeste. Capelle had vlak voor rust nog een afstandsschot, wat net naast ging en daarna pakte hij nog een gevaarlijke vrije trap. Hierna snel gefloten werd voor de thee.

 

Na rust kwamen dezelfde elf Jodan Boys spelers binnen de lijnen. Capelle was in de beginfase van de tweede helft gevaarlijker dan Jodan Boys. De ploeg ging nadrukkelijk op zoek naar het doel van Straver, maar werd veelal voor het strafschopgebied al gestopt. Toch kwamen de bezoekers er af en toe gevaarlijk door, maar verzuimden de kansen te benutten. Na een minuut of zes spelen kreeg Jodan Boys de eerste grote kans. Remco de Rijk schiet echter in de handen van de keeper. Vervolgens gaat er ook nog een bal voorlangs.

Maar Jodan Boys moet achterin oppassen. Als Capelle wil schieten op doel van Straver probeert Daniel Stals weg te werken. Via via gaat de bal dan uiteindelijk in het zijnet. Inmiddels is de eerste gele kaart voor Capelle een feit. Ook Mitchel Heerkens gaat even later op de bon. Onterecht overigens. Overigens zijn de kaarten ook deels te verwijten door het wazig fluiten van de scheidsrechter. Hierdoor ontstaat soms frustratie aan beide kanten en wordt er over een weer wel eens wat geroepen.

Halverwege de eerste helft komt de eerste wissel aan Jodan Boys binnen de lijnen. Marwin Glas vervangt Jeroen Borsboom. Niet veel later krijgt Capelle overigens een buitenkansje als Mitchel Heerkens denkt dat er gefloten gaat worden voor een overtreding op een medespeler. Dit gebeurt echter niet en Heerkens verspeelt de bal. Capelle gaat echter slecht om met dit buitenkansje, waarna Jodan Boys de draad weer kan oppakken.

En dit doet Jodan Boys ook direct goed. Met een mooi schot langs de Cappelse keeper mag Remco de Rijk de 2-0 aantekenen. Capelle probeert nog iets te forceren, maar de verdediging en Marvin Straver houden Jodan Boys op de been. Diego Liefden komt een kwartier voor tijd nog in het veld voor Mitchel Heerkens, waarna van Lunteren nog een keer naast schiet. Vervolgens kan Mo Bellahcen een paar minuten later doorbreken en probeert de keeper met een stiffie te verschalken, De bal is echter niet hoog genoeg, waardoor hij de bal kan weggrissen. Aan de andere kant probeert Capelle dit kunstje ook eens. Deze poging en een afstandsschot kunnen echter gekeerd worden.

In de slotfase krijgt Leroy Brank nog een kans. Een mooie poging wordt echter gepakt door de keeper, waarna de slotminuten nog voor wat tumult zorgen. Bij een snelle uitbraak zet Diego Liefden zijn tegenstander opzij en gaat zelf naar de grond. De scheidsrechter lijkt een doeltrap te geven, maar wordt door zijn assistent geroepen. Hierna krijgt Mark Veerman de rode kaart voorgehouden, waarna Jodan Boys de 7 minuten blessuretijd moet uitspelen met 10 man. Capelle probeert nog met man en macht de aansluitingstreffer te maken, maar krijgt daardoor nog een paar tegenstootjes terug. Uiteindelijk komt de overwinning niet meer in gevaar en mag Jodan Boys zich voor de tweede keer melden in de finale van de Rijnmond Cup!

 

De tegenstander voor de wedstrijd op zaterdag 14 juni is pas komende zaterdag bekend. Dan bepalen Barendrecht en RVVH wie er naar de finale op sportpark de Bongerd gaat, thuishaven van Topklasser Barendrecht.

 

27-05-14: Jodan Boys           - Capelle               2- 0  ( 1- 0)
Doelpunten:  20 Jorn van Lunteren
             70 Remco de Rijk
Gele kaart:  72 Mitchel Heerkens            55 ?
                                            81 ?
Rode kaart:  89 Mark Veerman
Toeschouw.:  250
Opstelling Jodan Boys: Marvin Straver, Wim de Jong, Daniel Stals,
                       Mark Veerman, Mitchel Heerkens (76' Diego Liefden),
                       Leroy Brank, Jan Willem Schep, Mo Bellahcen,
                       Jeroen Borsboom (68' Marwin Glas), Remco de Rijk,
                       Jorn van Lunteren.