Jodan Boys dankzij tien minuten durende 'windhoos' langs Be Fair

13-11-2014 22:39

Jodan Boys heeft vanavond met 4-0 gewonnen van zaterdag tweedeklasser Be Fair uit Waddinxveen. Alle doelpunten vielen in de tweede helft in een tijdsbestek van tien minuten. Achmed el Azzouti, Jeroen Borsboom (2x) en Roald Heerkens scoorden namens Jodan Boys.

 

Jodan Boys begon vanavond met slechts een aantal basisspelers. Roald Heerkens, Leroy Brank, Achmed el Azzouti en Remco de Rijk stonden vanaf de eerste minuut in het veld. Ook Emiel Buntsma, die de afgelopen weken een basisplaats had en Christian Bahlmann, die de geblesseerde keepers Marvin Straver en Michael van Bilsen vervangt, stonden in de basis.

De bezoekers begonnen onder leiding van oud Jodan Boys speler Jesse Kok overtuigend aan de wedstrijd. Be Fair was de bovenliggende partij en kreeg een aantal goede kansen. Gelukkig faalden de bezoekers in de afronding en was stand-in Bahlmann goed op zijn hoede. Na een half uur spelen waren de verhoudingen weer gelijk. Ook Jodan Boys had toen een aantal goede kansen gehad, maar de Waddinxveense goalie stond een treffer in de weg. Achmed el Azzouti (vorige seizoen nog Be Fair) had een goede kans op de 1-0.

Daarna was Be Fair overigens dicht bij een treffer. Twee keer achter elkaar werd het doel van Bahlmann onder vuur genomen, maar de bal ging net naast.

Verder zijn er tot de rust weer weinig grote kansen, waardoor beide ploegen met een 0-0 stand aan de thee gaan.

 

Na rust komt Jodan Boys duidelijk beter uit de startblokken. Na drie minuten spelen brengt oud Be Fair speler Achmed el Azzouti Jodan Boys op 1-0. Daarna gaat het snel. Nadat Jeroen Borsboom in het veld komt voor Emiel Buntsma, maakt hij na een paar minuten al de 2-0 op aangeven van Remco de Rijk. Twee minuten later wordt het zelfs 3-0. We zijn nog geen 10 minuten onderweg als Roald Heerkens een voorzetje van Jeroen Borsboom binnen kan tikken. Vier minuten later velt Jeroen Borsboom definitief het oordeel over Be Fair en zet de 4-0 op het bord.

Even lijkt het er op dat er een hoge uitslag op het bord gaat komen, maar niets is minder waar. Er is nog even een scrimage voor het doel waarbij twee spelers van Jodan Boys elkaar in de weg lopen en een vrije trap van Borsboom die nog over gaat.

Daarna wordt er flink gewisseld. Camfferman, Hamdani, Branderhorst en Chinkham komen in het veld voor de Jong, de Rijk, el Azzouti en Yaagoubi. Later komt de Rijk overigens weer terug binnen de lijnen voor Joep van Keulen.

Er zijn dan nog tien minuten te spelen en er zijn aan beide katen nog een paar kleine kansjes. Gescoord wordt er niet meer, waardoor de eindstand 4-0 wordt.

 

Komende dinsdag speelt Jodan Boys in de eerste ronde van de Regio Rijnmond Cup een thuiswedstrijd tegen zaterdag derdeklasser Leonidas. Volgende week zaterdag speelt Jodan Boys weer voor de competitie. Dan komt fc Breukelen op bezoek in Gouda.