Jodan Boys dieper in de zorgen na gelijkspel tegen hekkensluiter DETO

21-04-2013 10:10

Jodan Boys heeft gisteren in Vriezenveen niet weten te winnen van DETO Twenterand. Jodan Boys speelde met 1-1 gelijk bij de hekkensluiter, een stand die al bij rust op het scorebord stond. Na een snelle openingstreffer van DETO, wist Thomas Verheijdt de Gouwenaren vlak voor rust op gelijke hoogte te brengen. Op het einde miste Kees Graafland nog dé uitgelezen kans op 1-2.

 

Patrick Akerboom startte gisteren met nagenoeg dezelfde opstelling als vorige week in de wedstrijd tegen sc Genemuiden. Zo stond Mitchel Heerkens weer in de basis, evenals Ahmed Ali. Tim Roggeveen speelde wederom niet mee wegens een blessure aan de lies. Bram van Loon speelde vandaag niet wegens een lichte blessure. Zijn invaller van vorige week, Maarten Cieremans stond in de basis. Gino Mulder was toch volledig fit en stond in de basis. Hierdoor bleef Remco de Rijk aan de kant.

In Vriezenveen begon de thuisploeg fel. Met lange ballen op onder andere de snelle Ferry ter Avest poogden zij snel het doel te vinden. Verassend genoeg lukte dit de ploeg van Michel Oostrom nog ook. Al na iets meer dan drie minuten spelen kreeg ter Avest de bal, ging Cieremans in de fout en schoot de snelle aanvaller de bal in de verre hoek en liet Marvin Straver kansloos.

1506217

Ahmed Ali grijpt op tijd in voordat DETO wederom gevaarlijk kan worden uit de counter.

 

Jodan Boys probeerde direct druk te zetten in de wetendheid dat directe concurrent sc Genemuiden na drie minuten ook al op voorsprong gekomen was tegen fc Lisse. Gino Mulder raakt na bijna tien minuten spelen geblesseerd, maar kan na de verzorging vak Mees van de Lagemaat gewoon door.

In de beginfase van de wedstrijd probeert Jodan Boys de thuisploeg terug te dwingen op eigen helft, iets wat goed lukt. Helaas stuit Jodan Boys hierdoor op een muur van Vriezenveense spelers en komt het haast niet in de buurt van Patrick Jansen. DETO is echter gevaarlijk in de omschakeling. Zodra Jodan Boys balverlies lijdt, gaat de bal met een lange haal naar voren richting één van de snelle vleugelspelers.

Toch weet Jodan Boys af en toe een gaatje te vinden in de verdediging. Na twintig minuten spelen krijgt Thomas Verheijdt een goede kans op de gelijkmaker. Na goed aangeven van Gino Mulder kan hij twee verdedigers omspelen, maar Verheijdt schiet uiteindelijk naast het doel van Jansen. Inmiddels is het voor Jodan Boys duidelijk geworden dat winnen bittere noodzaak is geworden. Inmiddels is het bij sc Genemuiden - fc Lisse al 3-0 en met deze stand zal sc Genemuiden Jodan Boys passeren op de ranglijst.

Inmiddels is het bijna rust als Jodan Boys toch langszij komt. Uit een vrije trap van Osvaldo de Pina kan Thomas Verheijdt de bal achter Patrick Jansen werken. Zo komt Jodan Boys terecht op gelijke hoogte en gaan beide ploegen even later de kleedkamer opzoeken met een 1-1 stand op het scorebord.

1506216

Maarten Cieremans ziet hoe Thomas Verheijdt op de huid gezeten wordt door twee DETO spelers.

 

Na rust komt een ongewijzigd Jodan Boys binnen de lijnen, dat op zoek moet gaan naar de winnende treffer. Inmiddels is Barendrecht op 1-0 gekomen tegen Excelsior '31 en heeft fc Lisse zich terug geknokt tot 3-2 tegen sc Genemuiden. Verder staan Scheveningen en IJsselmeervogels tegen respectievelijk HHC Hardenberg en Rijnsburgse Boys nog op 0-0.

Toch lijkt het niet zo'n eenvoudige klus te worden voor 'de Boys'. DETO laat zich inzakken, iets waar Jodan Boys blijkbaar niet al te best mee om weet te gaan. Net als in de eerste helft probeert de thuisploeg gevaar te stichten met de lange ballen op de snelle aanvallers, die zo nu en dan gevaarlijk snel opkomen. Gelukkig worden deze aanvallen veelvuldig gestopt. Zo heeft onder andere Marvin Straver al eens goed ingegrepen door hoog boven een aanvaller uit te komen en de bal weg te grissen. Na zo'n tien minuten spelen in de tweede helft krijgt Maarten Cieremans een goede kans op een treffer. Na de belangrijke gelijkmaker vorige week tegen sc Genemuiden in blessuretijd, hoopt hij wederom de keeper met het hoofd te kunnen verschalken. Ditmaal gaat de bal echter over de lat. Een klein kwartier later mag Cieremans overigens de kleedkamers gaan opzoeken als hij gewisseld wordt. Diego Liefden komt voor hem in het veld.

1506213

Drukte voor het doel van Patrick Jansen (DETO) die boven vijf spelers uit de bal pakt.

 

In het restant van de tweede helft zijn er weinig grote kansen meer te noteren. Tien minuten voor tijd gaat Jodan Boys nog voor een slotoffensief. Patrick Akerboom besluit Osvaldo de Pina en Mitchel Heerkens naar de kant te halen. Voor hen in de plaats komen Kees Graafland en Adil Akanaoui in het veld. Akanaoui was vorige week nog belangrijk met de assist op Maarten Cieremans die de 2-2 tegen sc Genemuiden betekende en Kees Graafland maakte na drie en een halve maand zijn rentree in de Topklasse.

Beide invallers zijn dicht bij een treffer. Adil Akanaoui schiet na een minuut spelen al net naast het doel en Kees Graafland krijgt één minuut voor het verstrijken van de officiele speeltijd dé kans op de 1-2. Als er voor het doel van Patrick Jansen een hachelijke situatie ontstaat, waarbij vier Jodan Boys spelers betrokken zijn, kan hij eerst nog mooi redden. Uiteindelijk krijgt Kees Graafland de bal voor zijn voeten en kan hij van dichtbij proberen de bal in het doel te werken. Zijn inzet gaat echter aan de verkeerde kant van de paal over de lijn, waardoor de grote en uiteindelijk ook laatste kans verloren gaat. In de vier minuten extra tijd kan Jodan Boys geen grote kansen meer creeeren en moet het dus genoegen nemen met een gelijkspel.

DETO heeft hiermee het eerste punt op eigen veld behaald dit seizoen en heeft nu 7 punten. Klein detail; 4 van de 7 punten werden behaald tegen Jodan Boys!

1506226

Teleurstelling bij onder andere Kees Graafland na het eindsignaal.

 

Met de winst van sc Genemuiden op fc Lisse, de winst van Scheveningen op HHC Hardenberg en het gelijke spel van IJsselmeervogels tegen Rijnsburgse Boys is Jodan Boys met dit gelijke spel dus niks opgeschoten. Het zakt zelfs weer een plaats op de ranglijst en staat nu 14e. Met de wedstrijden tegen Rijsnburgse Boys en GVVV lijkt handhaving nu wel heel ver weg, maar... je weet maar nooit. Een kat in het nauw maakt rare sprongen!

Klik hier voor de uitslagen en de stand in de Topklasse, alsmede het restantprogramma en de eerdere uitslagen van Jodan Boys dit seizoen.

 

Volgende week staat er voor Jodan Boys geen wedstrijd op het programma. Er staat alleen op donderdag en zaterdag een inhaalwedstrijd gepland. Verder worden de laatste twee competitieronden op 4 en 11 mei afgewerkt. Jodan Boys neemt het op 4 mei op tegen Rijnsburgse Boys op sportpark Oosterwei.

 

Statistieken wedstrijd: