Jodan Boys doet wederom goede zaken. 4-0 winst op fc Breukelen

23-11-2014 11:47

Jodan Boys lijkt de stijgende lijn gevonden te hebben. Nadat er twee weken geleden in competitieverband met 1-4 bij DFS werd gewonnen, was Jodan Boys gisteren met 4-0 de baas over fc Breukelen. Hierdoor staat Jodan Boys nu op de negende plaats en gaat het na twee wedstrijden in de tweede periode aan kop met een doelsaldo van +7.

 

Trainer van den IJssel kon gisteren weer beschikken over Marvin Straver, maar kon niet beschikken over Leroy Brank (nog 3 wedstrijden geschorst) en Mo Bellahcen (blessure). Ook Bram van Loon is nog afwezig vanwege een blessure, maar hij is inmiddels weer op het trainingsveld gesignaleerd.

Zo begon Jodan Boys weer met de vaste achterhoede van Mimpen, Roald Heerkens en Veerman en Emiel Buntsma kreeg ook weer een basisplaats. Op de bank namen een aantal spelers plaats die afgelopen dinsdag in de Regio Rijnmond Cup speelden en met 9-0 wonnen van zaterdag derdeklasser Leonidas. Rik Begeer, Yassire Hamdani en Jaouad el Yaagoubi waren onder de bankzitters.

Jodan Boys begon de wedstrijd voortvarend. Na vijf minuten spelen was er al een treffer van competitietopscorer Jeroen Borsboom, die zijn zesde maakte namens Jodan Boys. Jorn van Lunteren leverde de assist voor de goal.

Ondanks de snelle voorsprong is fc Breukelen in het eerste deel van de eerste helft de bovenliggende partij. Maar de bezoekers weten dit overwicht niet uit te drukken in doelpunten, iets wat Jodan Boys beter af lijkt te gaan. Zeker als er in de 26e minuut een penalty komt voor Jodan Boys. De inzet van Borsboom wordt echter door keeper Balk gestopt. Zo ziet Jodan Boys een uitgelezen kans op 2-0 tegen, een op dat moment, beter spelende tegenstander als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Maar de snelle voorsprong en de penalty lijken Jodan Boys toch meer goed te doen dan het niet benutte overwicht van de bezoekers. Nadat Don Mimpen een gele kaart moet incasseren is het vier minuten later dan toch weer raak. Jorn van Lunteren, die eerder al de assist leverde op Borsboom, krult nu zelf de bal prachtig in de bovenhoek.

Na de 2-0 gaat Jodan Boys direct door met druk zetten, wat twee minuten na de goal van van Lunteren een goede kans oplevert voor Achmed el Azzouti. Hij werkt de bal echter op de paal. Maar niet veel later met nog iets meer dan vijf minuten tot de rust is el Azzouti belangrijk. Hij levert de assist voor Jeroen Borsboom die de 3-0 mag maken.

Even lijkt Breukelen terug te komen vlak voor rust, maar de inzet gaat op de paal. Ook el Azzouti krijgt nog een kans, maar stuit op keeper Balk. Zo gaat Jodan Boys met een comfortabele 3-0 voorsprong rusten en lijkt er geen vuiltje aan de lucht.

 

Na rust mag Emiel Buntsma in de kleedkamer achter blijven. Voor hem in de plaats komt Yassire Hamdani.

Jodan Boys gaat in de tweede helft rustig verder, maar lijkt het ook wel een beetje te geloven. Er komen nog wel een paar aardige kansen, maar de keeper van fc Breukelen zorgt ervoor dat de score nog niet groter wordt. Jeroen Borsboom krijgt nog een gele kaart.

Mitchel Heerkens probeert overigens halverwege de tweede helft uit een vrije trap nog te scoren. Zijn inzet wordt gepakt door de keeper. Jorn van Lunteren maakt dan een kwartier voor tijd de 4-0, waarna de wedstrijd helemaal gespeeld is. Dan gaat Jeroen Borsboom naar de kant. Voor hem in de plaats kom Jaouad el Yaagoubi, die afgelopen dinsdag goed was voor 3 treffers. Maar scoren zal el Yaagoubi vandaag niet. Het zal uiteindelijk 4-0 blijven. Met de ingevallen Rik Begeer, die komt voor Mitchel Heerkens zijn de wissels op, waarna zes minuten later het eindsignaal klinkt.

 

Jodan Boys boekt een zeer verdiende overwinning en gaat in de tweede periode aan kop, samen met VVA '71 dat vandaag ook won en de koppositie over nam van ODIN '59. Jodan Boys heeft in die tweede periode een iets beter doelsaldo (+7 tegen +5) en zal nu dus nog een reeks van 7 goede wedstrijden neer moeten zetten om alvast een toetje in de wacht te slepen. Dan zal er volgende week in ieder geval gewonnen moeten worden in Heemskerk bij de nummer 2, ODIN '59. ODIN verloor de afgelopen twee wedstrijden, waar het eerder al de eerste periodetitel in beslag nam.

Komende dinsdag staat er voor Jodan Boys overigens ook een leuke ontmoeting op het programma. Dan gaat de ploeg op bezoek in Rotterdam Delfshaven bij GLZ Delfshaven. Dit is inmiddels de derde keer dat Jodan Boys deze ploeg tegen komt in een tijdsbestek van drie en een half jaar, in de vijfde editie van de Rijnmond Cup waaraan Jodan Boys deelneemt. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op 6 december. Dan komt SteDoCo op bezoek in Gouda.