Jodan Boys door naar 1/4 finale Voetbal Rijnmond Cup

08-04-2015 06:21

Jodan Boys heeft gisteren redelijk eenvoudig de 1/4 finale van de Voetbal Rijnmond Cup weten te bereiken. In Brielle, of eigenlijk Vierpolders, won Jodan Boys van zaterdag eersteklasser vv Brielle (1-4). Na 25 minuten stond het al 0-3 door doelpunten van Jorn van Lunteren, Leroy Brank en Achmed el Azzouti. Brielle deed in de eerste helft nog wat terug, maar de lat, paal en Michael van Bilsen zorgden ervoor dat het verschil twee doelpunten bleef. Invaller Jaouad el Yaagoubi maakte uiteindelijk het verschil weer op 3 goals.

 

Jodan Boys begon gisteren in een redelijk vertrouwde opstelling. Jeroen Borsboom begon op de bank en Luuk Wismans mocht de plaats innemen van de zieke Tim Roggeveen. Wismans speelde al een aantal keren eerder met Jodan Boys mee in de Regio Rijnmond Cup, maar deze wedstrijd lijkt toch iets mee op een officieus debuut voor de A1 speler aangezien Jodan Boys in dit toernooi voor eerste elftallen met spelers onder 23 speelde. Wismans speelde overigens geen onaardiged wedstrijd, waarmee we kunnen concluderen dat er in de jeugd toch genoeg rondloopt op sportpark Oosterwei.

Onder het genot van een klein zonnetje trappen beide teams dan af. Het eerste wapenfeitje in de wedstrijd is van Remco de Rijk. Na zeven minuten spelen is zijn schot echter niet hard genoeg. Aan de andere kant zou Brielle kunnen profiteren van een slippertje van Hamdani, maar gelukkig voor Jodan Boys doen zij dat niet. We zijn dan inmiddels bijna een kwartier onderweg als Jorn van Lunteren de score kan openen. Hij werkt de voorzet van Remco de Rijk binnen. Na dit doelpunt pakt Jodan Boys direct door en zet de tegenstander onder druk. Dit resulteert al weer snel in een corner, waaruit Roald Heerkens de bal doorkopt. Deze komt voor de voeten van Brank, die vervolgens binnen schiet.

Ook Brielle probeert terug te komen in de wedstrijd, maar de aanvallen strandden nog ruim voor het strafschopgebied. Jodan Boys is wat gevaarlijker en vooral Achmed el Azzouti zit overal bovenop en rent de benen uit zijn lijf. Het zal daarom ook niemand verbazen dat Azzouti na twintig minuten spelen Jodan Boys bijna op 0-3 zet. Zijn schot gaat echter op de paal, waar de keeper kansloos was. Het blijkt uitstel van executie, want vier minuten later schiet el Azzouti wel raak. Zo staat Jodan Boys al vroeg op een ruime voorsprong.

Vlak daarna komt Brielle wederom in de problemen. Fel jagen van el Azzouti zorgt ervoor dat een verdediger van Brielle bijna zijn eigen keeper passeert. De keeper kan nog ternauwernood zijn voet tegen de bal krijgen en zo uitverdedigen.

Maar ook Brielle wordt iets gevaarlijker. Zeker door de vele pogingen van Jodan Boys om het vijandige doel op te zoeken valt er wat ruimte achterin. Daardoor kan Brielle uiteindelijk na 30 minuten spelen iets terug doen. Bij een vloeiende aanval is het Steven Pieternella die Brielle weer iets terug brengt in de wedstrijd.

Jodan Boys leunt gelukkig niet achterover en er ontstaan al weer snel kansen aan de andere kant. De keeper van Brielle blijkt echter nu een grote sta in de weg. Eerst een prachtige redding op een kopbal van el Azzouti uit een voorzet van de Rijk. Daarna ligt hij in de weg als el Azzouti zich een weg door de verdediging probeert te moffelen.

Maar ook Brielle zorgt nog voor enig gevaar. Met nog een kleine tien minuten tot de rust ziet een speler van Brielle dat Michael van Bilsen ver voor zijn doel staat. Met een mooie boog probeert hij hem te verschalken maar de bal gaat op de lat. Vijf minuten later volgt nog een goede poging van de gastheren. Een afstandsschot spat uiteen op de lat.

Vervolgens is er nog een kleine kans voor Jodan Boys, maar de kopbal van Jorn van Lunteren mist richting en gaat naast.

 

Na rust komt een ongewijzigd Jodan Boys binnen de lijnen en daarmee wordt ook het spelbeeld van vlak voor rust doorgezet. Brielle probeert met man en macht de aansluitingstreffer te maken en Jodan Boys lijkt de club daarbij bijna te gaan helpen. Gelukkig kan Yassire Hamdani na enig gerommel achter de bal wegwerken.

Na bijna tien minuten spelen lijkt Brielle dan toch de 2-3 te kunnen gaan maken. Brielle krijgt een penalty, maar Joel da Veiga Martins schiet niet goed in waardoor van Bilsen het schot kan keren en de verdediging de bal kan wegwerken.

Nog geen minuut later volgt wederom een kans voor de thuisploeg. De bal gaat echter op de paal.

Trainer van den IJssel besluit dan zijn eerste wissel binnen de lijnen te brengen. Achmed el Azzouti mag naar de kant en Jeroen Borsboom komt binnen de lijnen. Het is niet de wissel die uiteindelijk veel op zal leveren voor Jodan Boys. Het restant van de tweede helft is matig en beide ploegen krijgen weinig grote kansen meer. Pas na de wissel van Mitchel Heerkens, die zijn plaats afstaat aan Jaouad el Yaagoubi, komt Jodan Boys weer iets meer aan aanvallen toe. Het duurt even voordat Yaagoubi tot een goede kans komt, maar in de slotfase gaat het dan toch gebeuren. Eerst een goed schot dat door de keeper naast getikt kan worden en vervolgens nog een iets minder goede poging die naast gaat.

Een minuut voor tijd is het dan wel raak en brengt Jaouad el Yaagoubi Jodan Boys tot 1-4. Zo is Jodan Boys door naar de 1/4 finale van het toernooi, waarin het vermoedelijk op dinsdag 28 april op sportpark Oosterwei zal spelen tegen de winnaar van de wedstrijd IFC (zo) - Portugaal (zo). Deze wedstrijd wordt volgende week dinsdag gespeeld. Leuk detail; Bij winst van Portugaal, zal oud Jodan Boys speler Sander van Gool weer eens te bewonderen zijn op sportpark Oosterwei. Hij is momenteel bezig aan zijn laatste seizoen als actief voetballer op niveau en sluit bij Portugaal zijn carriere af.

 

Overige wedstrijden in de 1/4 finale van de Voetbal Rijnmond Cup:

fc Vlotbrug - Barendrecht

DCV / Deltasport - Excelsior Maassluis

Spijkenisse - Groote Lindt / RVVH

 

Statistieken wedstrijd: