Jodan Boys door naar 1/8 finale Voetbal Rijnmond Cup

26-02-2014 19:18

Jodan Boys heeft zich gisteren weten te plaatsen voor de 1/8 finales van de Voetbal Rijnmond Cup. In Rotterdam werd zaterdag tweedeklasser sv Lombardijen met 0-2 verslagen. Deze stand was reeds bij rust al bereikt. Het slechte veld en de slechte weersomstandigheden waren daaran voornamelijk debet.

 

Dennis van den IJssel had vandaag Michael van Bilsen op doel gezet. De derde keeper mocht speelminuten maken in deze wedstrijd. Ook Yassire Hamdani, Roald Heerkens, Marvin van der Pluijm en Jan Willem Schep begonnen in de basis. Leroy Brank (lichte blessure) en Tim Roggeveen (ziek) waren onder de afwezigen.

Lombardijen begon redelijk voortvarend en dat resulteerde in een schotje op doel in de derde minuut. Vier minuten later kwam het eerste wapenfeit van Jodan Boys zijde. Mark Veerman loopt mee op de vleugel en zag kans om op doel te schieten, echter zonder resultaat.

Na iets meer dan tien minuten kreeg de thuisploeg weer een kansje. Het schot op doel kon echter eenvoudig gepakt worden door Michael van Bilsen. Direct na deze kans ontstond er een countermogelijkheid voor Jodan Boys, maar dit leverde uiteindelijk niets op.

Enkele minuten later kwam Jeroen Borsboom bij een counter aan de bal en hij ging recht op het doel af. De poging werd echter tot corner verwerkt, welke niets opleverde.

Halverwegde de eerste helft ontstond er een klein opstootje na een lichte overtreding van Jodan Boys zijde. Na enig duw en trekwerk van beide zijden en wat vermanende woorden van de scheidsrechter werd er weer verder gespeeld.

Jodan Boys zoch weer direct de aanval en een schot van Veerman werd via de keeper en de paal gekeerd. Jodan Boys is op dat moment de bovenliggende partij, maar door een slecht en nat veld zijn de omstandigheden niet ideaal.

Uiteindelijk werd Jodan Boys beloond met een strafschop, nadat er terecht was gefloten voor een overterding in het strafschopgebeid. Jeroen Borsboom ging net als afgelopen zaterdag tegen ASWH weer achter de bal staan, en wederom met succes, 0-1!

Vlak voor rust liep Jodan Boys nog verder uit dankzij een treffer van Jorn van Lunteren en zo leek de wedstrijd gespeeld.

 

Na rust werd de eerste wissel aan Jodan Boys zijde gebracht. Doelpuntenmaker Jeroen Borsboom bleef achter in de kleedkamer en voor hem in de plaats kwam Remco de Rijk.

Jodan Boys bleef in de tweede helft de bovenliggende partij, maar door de aanhoudende regen werd het spel er niet beter op. Trainer van den IJssel wisselde na bijna een kwartier spelen Yassire Hamdani en Mo Bellahcen voor Diego Liefden en Mitchel Heerkens. Tien minuten daarna kreeg Marvin van der Pluijm nog wel een kans, maar zijn schotje leverde niet meer op dan een corner. Inmiddels leek de fut er bij de thuisploeg ook wel uit en was het geloof op een goede afloop voor hen wel verdwenen. Ook de spelers van Jodan Boys hadden dit door en leken het ook wel best te vinden onder deze condities. Op slag van het eindsignaal had Mitchel Heerkens nog een goede kans op een prachtige goal. Met een prachtige omhaal probeert hij het, maar de bal gaat net naast.

 

Jodan Boys is zo dankzij een 0-2 overwinning door naar de 1/8 finales van de Voetbal Rijnmond Cup. Direct aansluitend was bij vv Nieuwerkerk de loting voor de 1/8 finales. Hierin werd Jodan Boys gekoppeld aan de Rotterdamse zondag Hoofdklasser VOC. Laat VOC nou net de vereniging zijn, waar Patrick Akerboom volgend seizoen trainer wordt...

De wedstrijd is voorlopig vastgesteld voor dinsdag 15 april. Dan gaat Jodan Boys op bezoek in Rotterdam 

 

VOC ging door naar de 1/8 finales door een 2-5 overwinning bij zaterdag eersteklasser Pelikaan. XerxesDZB won na penalty's (2-2) bij PFC, WCR (zo) wist Nieuwenhoorn (zo) te verslaan na een 3-3 stand en strafschoppen en ook Alexandria '66 (0-1 winst bij Nieuwerkerk) en RVVH (0-5 bij LMO) zijn door naar de 1/8 finales. Topklassers Capelle, Excelsior Maassluis en Barendrecht komen de komende weken in actie. Ook zij weten inmiddels wie de tegenstanders zullen zijn, mochten ze doorgaan naar de 1/8 finales.

 

Klik hier voor het programma in de 1/8 finales.

 

25-02-14: sv Lombardijen       - Jodan Boys            0- 2  ( 0- 2)
Doelpunten:                                 36 Jeroen Borsboom (p)
                                            44 Jorn van Lunteren
Gele kaart:  -
Rode kaart:  -
Toeschouw.:  ?
Opstelling Jodan Boys: Michael van Bilsen, Yassire Hamdani (58' Diego Liefden),
                       Roald Heerkens, Jesse Kok, Mark Veerman,
                       Bram van Loon, Jan Willem Schep, Jorn van Lunteren,
                       Jeroen Borsboom (46' Remco de Rijk), Marvin van der Pluijm,
                       Mo Bellahcen (58' Mitchel Heerkens).