Jodan Boys door naar 1/8 finales Voetbal Rijnmond Cup.

25-03-2015 06:23

Jodan Boys heeft gisteren een relatief eenvoudige overwinning behaald op zaterdag vierdeklasser Lekkerkerk. Aan de Tiendweg West werd het na een 0-2 ruststand (beide goals door el Azzouti) uiteindelijk 0-6. Jeroen Borsboom scoorde 3 keer en ook Roald Heerkens mocht een treffer achter zijn naam schrijven.

Toch had Jodan Boys het in het begin niet makkelijk tegen de sterk startende vierdeklasser. Met een bijna basisopstelling (van Bilsen voor Straver en Borsboom op de bank) begon Jodan Boys wat aarzelend. Er werd gespeeld op gras en misschien moest Jodan Boys hier ook wat aan wennen. Al snel kwamen de gastheren gevaarlijk voor het doel van van Bilsen, maar dit leverde niks op. Toch had Lekkerkerk een goede kans om op voorsprong te komen. De wedstrijd was nog geen 5 minuten oud toen er door een Jodan Boys speler hands gemaakt werd en scheidsrechter Lingen wees resoluut naar de stip. Michael van Bilsen dook echter naar de goede hoek en maakte er een corner van.
Verder krijgt Lekkerkerk in het eerste kwartier de betere kansen. Hoewel de pogingen eenvoudig verijdeld worden door van Bilsen, lijken de meegereisde supporters er niet gerust op.
Jodan Boys creeert nog weinig in het eerste kwartier en zelfs een schot op doel is er nog niet echt geweest.
In de 18e minuut lijkt Jodan Boys plot op voorsprong te komen. Als Mitchel Heerkens vanaf links een voorzet wil geven, krijgt de bal een verrassende draai. Ook de keeper heeft dit in de gaten, maar kan er ondanks een mooie duik niet bij. De bal gaat echter op de paal!
Nu begint het dan eindelijk te draaien bij Jodan Boys en de aanvallen beginnen nu ook soepeler te lopen. Eerst is er nog even een hachelijke situatie voor het Lekkerkerkse doel, maar meerdere schoten smoren in de verdediging.
Jodan Boys blijft aanzetten en na een half uur spelen is daar dan eindelijk de 0-1. Achmed el Azzouti krijgt een niet te missen kans als de keeper al een poging heeft ondernomen om te redden. El Azzouti hoeft alleen maar de voet tegen de bal te zetten voor open doel.
Een minuut later had het al 0-2 kunnen zijn, ware het niet dat Mitchel Heerkens de voorzet van el Azzouti helemaal niet goed raakt waardoor de bal naast gaat.
Direct is er aan de andere kant ook nog gevaar. Een goed schot wordt door van Bilsen uit de kruising getikt, waardoor Lekkerkerk niet gelijk maakt.
Gelukkig zet Jodan Boys vlak voor rust door. Na ruim 38 minuten spelen mag el Azzouti zijn tweede maken. Hij scoort uit de vrije trap van Mitchel Heerkens nadat een speler van Lekkerkerk hands maakte nabij de achterlijn.
Het laatste wapenfeit van Jodan Boys, zo vlak voor rust, is van Remco de Rijk. Hij krijgt een harde voorzet, maar weet deze van dichtbij niet aan de juiste kant van de paal te schieten. Zo gaan we rusten met een 0-2 tussenstand.

Na rust komt Lekkerkerk er nauwelijks meer aan te pas. Een enkele keer hebben een aantal spelers zelfs wat woorden en de nummer 7 van Lekkerkerk lijkt er soms geen zin meer in te hebben. Aan de kant van Jodan Boys is er 1 wissel. Jeroen Borsboom is in het veld gekomen voor Achmed el Azzouti.
De eerste goede kans voor Jodan Boys is van Remco de Rijk. Hij knikt een kopbal net naast na een minuut of 6 spelen.
Maar het duurt niet lang voordat de 0-3 een feit is. Mitchel Heerkens geeft een voorzet af op Borsboom, die eenvoudig de goal kan maken.
Vervolgens worden de laatste 2 wissels aan Jodan Boys zijde ingebracht. Remco de Rijk en Jorn van Lunteren verlaten het veld en voor hen in de plaats komen Roald Heerkens en Jaouad el Yaagoubi binnen de lijnen.
Jodan Boys gaat ondertussen rustig door met aanvallen en als Hamdani zich losmaakt van zijn directe tegenstander, sprint Borsboom mee naar voren. Vlak voor de achterlijn geeft Hamdani voor, waarop Borsboom hard binnenkopt, 0-4.
Drie minuten later had Borsboom zijn hattrick kunnen maken, ware het niet dat hij die kans gaf aan Mitchel Heerkens. Borsboom had beter zelf kunnen schieten want door de voorzet kon de tegenstander de kans onschadelijk maken.
De vijfde treffer zit in de lucht en als, met nog iets meer dan 20 minuten op de klok, Roald Heerkens naar voren spurt is dat de aanzet tot de 0-5. Roald Heerkens maakt 'm zelf met een behendige schuiver langs de keeper.
Drie minuten later is Roald Heerkens ook bij de volgende goal betrokken. Hij geeft af op Borsboom, die zijn hattrick voor deze avond maakt.
Met nog ruim tien minuten op de klok is er een blessurebehandeling in het strafschopgebied van Jodan Boys nodig. Ook Mo Bellahcen is wat aangeslagen van een eerdere tik en Jeroen Borsboom geeft vervolgens ook aan dat hij gewisseld moet worden.
Zo moet Jodan Boys met het uitvallen van Borsboom de wedstrijd noodgedwongen afmaken met 10 man.
Lekkerkerk ziet een sprankje hoop om nog een eretreffer te maken. Met een goede kans in de 81e minuut proberen zij dit, maar van Bilsen weet zijn doel schoon te houden.
Beide ploegen zetten nog aan in de slotfase, maar tot doelpunten komt het niet meer. Mede door het feit dat de wedstrijd van de 87e minuut stil ligt wegens een blessure bij Mitchel Heerkens en scheidsrechter Lingen vervolgens een halve minuut voor het verstrijken van de officiele speeltijde maar affluit.
Jodan Boys wint dus uiteindelijk eenvoudig met 0-6 en is door naar de 1/8 finales. In deze 1/8 finale zal Jodan Boys het op dinsdag 7 april opnemen tegen zaterdag eersteklasser vv Brielle uit het gelijknamige plaatsje onder de rook van de Rotterdamse havens.

 

Statistieken wedstrijd
Lekkerkerk - Jodan Boys 0-6 (0-2)
Doelpunten: 32' Achmed el Azzouti, 39' Achmed el Azzouit, 54' Jeroen Borsboom, 62' Jeroen Borsboom, 69' Roald Heerkens, 72' Jeroen Borsboom.
Gele kaart: -
Rode kaart: -
Toeschouwers: 55
Opstelling Jodan Boys: Michael van Bilsen, Yassire Hamdani, Don Mimpen, Mark Veerman, Tim Roggeveen, Leroy Brank, Remco de Rijk (58' Jaouad el Yaagoubi), Mo Bellahcen, Achmed el Azzouti (46' Jeroen Borsboom), Jorn van Lunteren (58' Roald Heerkens), Mitchel Heerkens.