Jodan Boys door naar halve finale Voetbal Rijnmond Cup

14-05-2014 06:12

Jodan Boys heeft zich gisteren dankzij een 1-3 overwinning in Rotterdam Delfshaven weten te plaatsen voor de 1/2 finale van de Voetbal Rijnmond Cup. Jeroen Borsboom zette Jodan Boys twee keer op voorsprong, waarna Jorn van Lunteren in de slotfase de derde treffer voor Jodan Boys mocht aantekenen.

 

Trainer Dennis van den IJssel was gisteren afgereisd met een aantal aanpassingen in de selectie. Zo waren Bram van Loon en Kees Graafland afwezig wegens blessures. Ook Tim Roggeveen, Mark Veerman, Jesse Kok en de vertrekkende Marvin van der Pluijm, Jan Willem Schep en Michael de Leeuw waren afwezig.

Hierdoor speelden Daniel Stals en Bart Korpershoek in de basis. Revelino Janga en Marvin Glas nemen net als Diego Liefden op de bank plaats.

 

Jodan Boys trekt direct vanaf de aftrap op richting het doel van de tegenstander. Bij de eerste aanval geeft Heerkens een pass naar voren, die verlengt wordt richting Jeroen Borsboom. Borsboom twijfelt geen moment en lobt de bal over de keeper van GLZ heen. 0-1.

Zo heeft Jodan Boys al vroeg in de wedstrijd de voorsprong te pakken, iets wat natuurlijk erg prettig is. Jodan Boys zakt vervolgens een beetje in en er ontstaan verder in de eerste twintig minuten weinig kansen meer. Jodan Boys is de bovenliggende partij en speelt de bal, tot verveling van de meegereisde supporters, soms langzaam rond. Hierdoor moet GLZ veel moeite doen om de bal te veroveren, iets wat soms lukt. Jodan Boys krijgt af en toe nog een klein kansje en er gaat een schot van GLZ ruim naast.

Halverwege de eerste helft krijgt GLZ dan toch de eerste serieuze kans. De inzet kan echter gepakt worden door Michael van Bilsen. Enkele minuten later is er aan de andere kant een kansje voor Mitchel Heerkens. Zijn schot gaat echter net over. Maar een grotere kans ontstaat er een paar minuten na het schot van Heerkens. Als er aan de linkerkant een corner genomen wordt, zitten er een paar spelers van GLZ en Jodan Boys mis en valt de bal voor de voeten van Brank. Brank reageert echter niet snel genoeg, waardoor de kans verloren gaat.

Inmiddels komt GLZ, wat overigens steeds beter begint te spelen, meer in het spel voor. Zo nu en dan moet Jodan Boys waken voor de snelle uitbraak, waarbij vooral de nummer 9 van de thuisploeg gevaarlijk is. Na 32 minuten spelen gaat hij het duel aan met Daniel Stals in het straschopgebied en gaat daarbij gewillig naar de grond. GLZ krijgt een penalty en zo een eenvoudige kans om de gelijkmaker aan te tekenen. Fatmir Osmanoski kan uiteindelijk eenvoudig binnen schieten. Hij neemt de aanloop en houdt op het laatste moment even in en ziet Michael van Bilsen naar de linkerhoek duiken. Zo kan hij eenvoudig rechts binnen schieten.

Enkelel minuten voor rust krijgen beide ploegen nog een goede kans op een treffer. Een vrije trap van Jeroen Borsboom wordt nog met enige moeite gepakt door de keeper, die door de zon gehinderd wordt. Ook GLZ krijgt nog een goede kans. Het schot gaat echter voorlangs en vervolgens achter.

Zo gaan beide ploegen met een 1-1 stand rusten.

 

Na rust komt Jodan Boys beter uit de kleedkamer. Al vrij snel krijgt Mitchel Heerkens een goede kans op de 1-2. Zijn afstandsschot komt echter op de lat terecht. Twee minuten later is het wel raak. Jeroen Borsboom zet Jodan Boys kort na rust op 1-2, waardoor Jodan Boys de voorsprong weer pakt.

Kort daarna krijgt Borsboom weer een goede kans. Met een beetje geluk komt de bal na missers van twee verdedigers van GLZ via Jorn van Lunteren bij Jeroen Borsboom terecht. Hij schiet echter recht in de handen van de keeper. Vervolgens krijgt GLZ enkele minuten later nog een goede kans op de gelijkmaker. Na een snel genomen vrije trap gaat de spits van de Rotterdammers richting het doel van van Bilsen. Hij probeert het met een lob, maar die gaat ruim over.

Vervolgens brengt Dennis van Den IJssel de eerste wissel binnen de lijnen. De trainer van GLZ Delfshaven, Roel Liefden ziet zijn zoon, Diego, in het veld komen voor Yassire Hamdani.

Inmiddels heeft GLZ niet veel meer in te brengen. Nog een enkele keer komt de bal in de buurt van Michael van Bilsen, maar zonder groot gevaar. Jodan Boys krijgt meer kansen, maar af en toe worden deze niet goed benut. Jeroen Borsboom faalt een aantal keer en ook Leroy Brank krijgt nog een goede kopkans. Mitchel Heerkens moet overigens na een goede poging links en een schot op doel uiteindelijk het veld verlaten. Bij zijn schot raakt hij de tegenstander, die een block zet. Marvin Glas komt voor hem in de plaats en debuteert in Jodan Boys 1.

 

Jodan Boys blijft vervolgens kansen krijgen om de score verder uit te bouwen, maar de inzetten gaan naast of de keeper van GLZ staat een doelpunt in de weg. Toch kan Jodan Boys de voorsprong nog iets uitbreiden. Met nog iets minder dan tien minuten op de klok mag Jorn van Lunteren de derde treffer van de avond voor Jodan Boys maken. Jodan Boys wint zo met enige moeite van een stugge tegenstander, die zich zelf op mag gaan maken voor het toetje van het seizoen, de nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse.

 

Bekijk hier de uitslagen en het restantprogramma voor de 1/4 finale van de Voetbal Rijnmond Cup.

 

13-05-14: GLZ Delfshaven       - Jodan Boys            1- 3  ( 1- 1)
Doelpunten:  33 Fatmir Osmanoski (p)         1 Jeroen Borsboom
                                            49 Jeroen Borsboom
                                            83 Jorn van Lunteren
Gele kaart:  -
Rode kaart:  -
Toeschouw.:  100
Opstelling Jodan Boys: Michael van Bilsen, Yassire Hamdani (57' Diego Liefden),
                       Roald Heerkens, Daniel Stals, Bart Korpershoek,
                       Leroy Brank, Mitchel Heerkens (67' Marvin Glas),
                       Mo Bellahcen, Jeroen Borsboom, Remco de Rijk,
                       Jorn van Lunteren.