Jodan Boys door naar kwartfinale Rijnmond Cup!

22-04-2014 22:44

Jodan Boys heeft vanavond dankzij een 2-3 overwinning bij zondag Hoofdklasser VOC de 1/4 finale van de Voetbal Rijnmond Cup behaald. Jodan Boys kwam eerst nog op achterstand, maar na de 1-1 van Marvin van der Pluijm, maakte Borsboom er in de tweede helft 1-2 van. VOC kwam nog terug maar van der Pluijm zette Jodan Boys vijf minuten voor tijd op 2-3, tevens de eindstand.

 

Trainer Dennis van den IJssel had zijn team vandaag op een aantal plaatsen gewijzigd. Zo speelden Bram van Loon, Roald Heerkens, Jesse Kok en Mark Veerman achterin en kregen Marvin van der Pluijm en Remco de Rijk weer een basisplaats.

Beide ploegen beginnen direct met aanvallen. Yassire Hamdani krijgt de eerste kans, maar zijn hoge kopbal wordt eenvoudig gepakt door de keeper. Vervolgens is de eerste kans voor VOC aan de andere kant. Het schot gaat echter over. Vervolgens neemt de thuisploeg het initiatief en probeert het met een lobje. Deze inzet gaat over en even later brengt van Bilsen goed redding op een afstandsschot.

Inmiddels staan er bijna 13 minuten op de klok als Jodan Boys weer eens een goede kans krijgt. Bellahcen schiet met scherp, maar de keeper kan een goal voorkomen, ten koste van een corner. Uiteindelijk schiet de Rijk daarna net over het doel.

Even breekt er een fase aan waarin beide ploegen voornamelijk het gevecht aangaan rond het middenveld. Maar dan ineens ontstaan er twee kleine mogelijkheden voor Jodan Boys, zonder veel gevaar. Direct daarna schiet VOC naar voren en kan Thomas Verhaar (volgend jaar speler van Sparta Rotterdam) de bal in de rechterhoek via de paal binnen schieten.

Jodan Boys zakt even in en VOC heeft het betere van het spel. Van Bilsen brengt nog eens goed redding, maar ook Jodan Boys krijgt nog kansen. Zo gaat een lob van van der Pluijm uit een lange voorzet van Bram van Loon net over het doel. Daarna proberen Bellahcen (hoog over) en van der Pluijm (naast) het nog eens, maar zonder resultaat. Toch kan Jodan Boys het goede spel van de laatste tien minuten in de eerste helft belonen met een goal. Ruim twee minuten voor het fluitsignaal kop Leroy Brank de bal door op van der Pluijm, die van dichtbij binnen kan koppen.

Zo gaan beide ploegen met een 1-1 stand rusten en kan het nog alle kanten op.

 

Na rust brengt Dennis van den IJssel direct twee wissels binnen de lijnen. Yassire Hamdani en Mo Bellahcen blijven in de kleedkamer achter en Mitchel Heerkens en Jeroen Borsboom komen in het veld. Jodan Boys begint de tweede helft goed en aanvallend. Na vijf minuten spelen ontstaat er een goede kans als Jorn van Lunteren goed doorzet en de bal voorgeeft. Uiteindelijk komt de bal buiten het strafschopgebied bij Leroy Brank, die hoog over schiet. VIer minuten later is het dan wel raak. Als Jodan Boys zo'n tien meter van het strafschopgebied een vrije trap mag nemen aan de linker kans, legt Jeroen Borsboom aan. Hij schiet met een prachtige trap de bal in de kruising en zet Jodan Boys op voorsprong, 1-2!

 

Toch kan Jodan Boys niet heel lang genieten van de voorsprong. Acht minuten later is het al weer gelijk door Wessel Verhaar. Daarvoor waren er overigens ook nog kansen voor Jodan Boys. Borsboom speelde de bal te ver voor zich uit waardoor de keeper kon ingrijpen en Bram van Loon kwam een paar centimeter te kort om binnen te koppen. Overigens had VOC daarvoor nog een goede kans. De bal was voor het inkoppen, maar de speler van VOC kopte voorlangs.

Even lijkt het er op dat het 2-2 zal blijven. Er volgt een periode met weinig grote kansen, zeker voor Jodan Boys. Ruim tien minuten voor tijd is Roals Heerkens nog met een kleine kans gevaarlijk voor Jodan Boys, maar zijn inzet gaat over.

Toch zet Jodan Boys nog aan in de slotfase en daarin kan Marvin van der Pluijm uiteindelijk de winnende maken. Met een schot wat nog half geraakt wordt, is het een zacht rollertje waar Jeroen Borsboom de voet niet meer tegenaan hoeft te zetten. Met de 2-3 voorsprong probeert Jodan Boys op balbezit te spelen en valt het ook nog af en toe aan. Als Jodan Boys na de 90 minuten aanvalt en van Lunteren over schiet, besluit de wazig leidende scheidsrechter af te fluiten. Overigens gaf hij slechts 1 gele kaart aan Roald Heerkens, vier minuten voor het einde van de wedstrijd.

 

Jodan Boys wint dus bij VOC en is door naar de 1/4 finaler, waar het door trainer Dennis van den IJssel gekoppeld is aan GLZ/Delfshaven in een uitwedstrijd. Jodan Boys zal vermoedelijk op dinsdag 13 mei afreizen naar Rotterdam Delfshaven op het op te nemen tegen de zondag derdeklasser. Overigens is dit de tweede keer dan beide ploegen elkaar treffen in de Rijnmond Cup. In mei 2011 troffen de beide ploegen elkaar ook in de 1/4 finale van de RTV Rijnmond Cup, maar toen op sportpark Oosterwei. Jodan Boys won toen met 5-0 dankzij treffers van Daniel da Cruz (2x), Kees Graafland (2x) en Mo Bellahcen.

 

Bekijk hier het programma voor de 1/4 finale van de Voetbal Rijnmond Cup.

 

22-04-14: VOC                  - Jodan Boys            2- 3  ( 1- 1)
Doelpunten:  26 Thomas Verhaar              43 Marvin van der Pluijm
             63 Wessel Verhaar              56 Jeroen Borsboom
                                            85 Marvin van der Pluijm
Gele kaart:                                 86 Roald Heerkens
Rode kaart:  -
Toeschouw.:  140
Opstelling Jodan Boys: Michael van Bilsen, Bram van Loon, Roald Heerkens,
                       Jesse Kok, Mark Veerman, Leroy Brank
                       Yassire Hamdani (46' Mitchel Heerkens), Jorn van Lunteren,
                       Marvin van der Pluijm, Remco de Rijk,
                       Mo Bellahcen (46' Jeroen Borsboom).