Jodan Boys door naar volgende ronde Regio Rijnmond Cup

17-02-2015 22:25

Jodan Boys heeft vanavond een nette, ruime overwinning geboekt op Topklasser Capelle. Beide ploegen speelden (net als Jodan Boys in de eerste ronde tegen Leonidas zaterdag) niet met een standaard eerste elftal. Zo waren bij Jodan Boys Don Mimpen en Jorn van Lunteren aanwezig als basisspelers van Jodan Boys 1, maar ook Daniel Stals die regelmatig op de bank zit bij wedstrijden van het eerste. Stals was vanavond de gevierde man. Hij wist twee keer te scoren vanuit een vrije trap en had zo een groot aandeel in de 4-1 overwinning.

 

Jodan Boys begon in de achterhoede met Hamdani, Stals en Mimpen. Verder was er weer plaats voor Wismans, Begeer en mocht ook Dimitri Mom in de basis starten. Jorn van Lunteren en Jaouad el Yaagoubi begonnen ook vanaf de aftrap, evenals Mickey Chinckham en met nummer 9 Mirnes (waarvan de achternaam nogal moeilijk schijnt te zijn).

Jodan Boys begon goed aan de wedstrijd en had al snel een aantal goede kansen. via onder andere Chinckham. Ook werd er nog een bal door Capelle van de lijn gehaald. Ook Capelle had een kans in de eerste tien minuten.

Gelukkig wist Jodan Boys het overwicht in kansen ook om te zetten in een doelpunt. Na 11 minuten spelen kreeg Jaouad el Yaagoubi de bal in het strafschopgebied aangespeeld en hij kon eenvoudig uithalen voor de 1-0.

Na iets meer dan een kwartier spelen kreeg Capelle weer iets meer grip op de wedstrijd en Jodan Boys was even wat minder. Hier putten de Cappellenaren energie uit en na een vloeiende aanval kwam er een mooie lob, die zo over Lieuwe van Slooten heen boog.

Na de 1-1 waren er minder kansen. Jodan Boys kwam nog wel een enkele keer voor de goal, net als Capelle, maar de meeste duels werden tussen beide strafschopgebieden uitgevochten. Overigens was de eerste helft een aantrekkelijke om naar te kijken.

Toen na ruim een half uur spelen een overtreding gemaakt werd, mocht Daniel Stals de vrije trap nemen. Stals krulde de bal prachtig over de muur, onhoudbaar voor de Capelse sluitpost. De 2-1 was tevens de ruststand.

 

Na rust kwam de eerste wissel aan Jodan Boys zijde binnen de lijnen. Dimitri Mom mocht in de kleedkamer achter blijven en George Petridis kwam voor hem in het veld. Petridis was al binnen tien minuten belangrijk voor Jodan Boys. Hij maakte de 3-1 en liet daarmee zien dat hij niet voor niets tot de A-selectie behoort.

Jodan Boys gaat op dezelfde voet verder als in de eerste helft en Capelle komt nog minder voor in het spel. Bij vlagen is het wel een beetje rommelig aan Jodan Boys kant, maar gelukkig lijden de bezoekers ook al weer snel balverlies. Rick Begeer mag na een kwartier spelen in de tweede helft gaan douchen en voor hem in de plaats komt Wim de Jong.

Na een vrije trap van Daniel Stals op het randje van het strafschopgebied volgt er in de rebound nog een schot (vermoedelijk van Petridis), maar deze wordt prachtig door de keeper tot corner verwerkt. En als Petridis vier minuten later tegen de grond gaat, volgt er weer een vrije trap. Ook ditmaal legt Stals aan en de bal gaat er weer in, 4-1.

Jodan Boys probeert de voorsprong in het restant nog uit te bouwen, maar met de ingekomen Romari Roggeveen (als vervanger van Chinckham) blijft het uiteindelijk 4-1. De overwinning komt in ieder geval geen moment meer in gevaar. Scheidsrechter A. Wiemer voegde geen extra tijd meer toe en beide ploegen konden de warme kleedkamer op gaan zoeken.

 

Jodan Boys is zo eenvoudig door naar de volgende ronde van de Regio Rijnmond Cup. De wedstrijden in de 1/8 finale staan vooralsnog gepland voor dinsdag 17 maart.