Jodan Boys eenvoudig door naar tweede ronde Voetbal Rijnmond Cup

15-10-2013 23:59

Jodan Boys heeft vandaag eenvoudig gewonnen van CVC Reeuwijk in de eerste ronde van de Voetbal Rijnmond Cup (3-0). De zaterdag Hoofdklasser won zonder heel groots te spelen van de zaterdag derdeklasser. Patrick Akerboom stelde vandaag vooral spelers uit het tweede elftal op en spelers die de laatste tijd om diverse redenen niet veeld speelminuten maakten.

 

Met Michael van Bilsen op doel en Daniel Stals, Revelino Janga en Jesse Branderhorst in de basis, begint Jodan Boys aan de wedstrijd. Ondanks het weinige publiek wat op de wedstrijd is afgekomen, slechts 60 toeschouwers, zorgen een aantal trouwe supporters voor sfeer op de kleine tribune.

In de eerste tien minuten van de wedstrijd valt er weinig te beleven. Beide teams komen niet met kansen, waarbij Jodan Boys wel de bovenliggende partij is. Alles oogt nogal rommelig in de openingsfase, waarin pas na tien minuten spelen de eerste kans voor Jodan Boys ontstaat. Jesse Branderhorst schiet de bal ruim over het doel van de Reeuwijkers vanuit een vrije trap. Vijf minuten later is het Mitchel Heerkens die voor het nodige gevaar zorgt. Zijn schot kan nog tot een corner verwerkt worden door de verdediging van CVC. Vanuit de corner schiet Jesse Branderhorst uiteindelijk naast.

Inmiddels is wel duidelijk dat het spel nog niet is wat het moet zijn en vooral het aantal gecreerde kansen aan Jodan Boys zijde is nog laag. Pas in de 21e minuut breekt Jodan Boys de ban als Jorn van Lunteren de bal binnen kan koppen.

CVC Reeuwijk heeft in deze fase van de wedstrijd weinig in te brengen en weet nauwelijks de middenlijn te passeren. Michael van Bilsen besluit daarop maar een warming-up uit te voeren. Toch blijven de kansen aan Jodan Boys zijde nog spaarzaam. De ploeg van trainer Akerboom komt er maar moeilijk door bij de elf Reeuwijkers die op de eigen helft blijven. Marvin van der Pluijm is overigens nog dicht bij de 2-0, als hij na bijna een half uur spelen de bal in de korte hoek probeert binnen te tikken. De Reeuwijkse sluitpost laat zich echter niet verrassen en weet de voet nog tegen de bal te zetten waardoor het een corner wordt. Jesse Branderhorst krijgt tien minuten later nog een kansje. Zijn schot is echter niet krachtig genoeg waardoor de bal eenvoudig gepakt kan worden. Veel noemenswaardige momenten zijn er verder niet in de eerste helft. Jodan Boys heeft het achterin en op het middenveld goed voor elkaar, maar het aantal uitgespeelde kansen valt nog wat tegen.

 

In de tweede helft brengt Patrick Akerboom zijn enige wisselspeler binnen de lijnen die op de bank plaats had genomen. Kees Graafland lost Gino Mulder af. Mulder, die enige tijd geblesseerd was, mag dus alvast gaan douchen.

CVC trainer Omar Khan heeft zijn jongens vermoedelijk duidelijk gemaakt in de rust dat CVC wel eens zou kunnen verrassen. Jodan Boys speelt, ondanks dat het controle heeft over de wedstrijd, niet groots. Met slechts een 1-0 achterstand is er dus best iets mogelijk. Zo begint CVC dan ook aan de tweede helft met een counter die direct wat gevaar kan opleveren. Het schot gaat echter voor het doel van Michael van Bilsen langs.

Maar direct is er aan de andere kant ook het nodige gevaar. Bij een mooie aanval van Jodan Boys, krijgt Marvin van der Pluijm de bal voor zijn voeten. Hij zou van dichtbij kunnen schieten, ware het niet dat de Reeuwijkse sluitpost eerder bij de bal was. Een minuut later is er weer een goede aanval. Kees Graafland legt af op Mitchel Heerkens, die van links een voorzet kan geven. Deze is echter te hoog en te hard, waardoor niemand bij de bal kan.

Van de tribune klinkt er inmiddels al 55 minuten tromgeroffel en wordt er luidkeels gezongen. De jongens kregen al even een flesje drinken van Joop Kempers, die daarop luid en duidelijk bedankt werd. De spelers van CVC lijken echter niet onder de indruk van dit kabaal en als Michael van Bilsen na tien minuten spelen in de tweede helft iets te ver voor zijn doel staat probeert CVC hem te verschalken met een lob. De bal is echter net te hoog en van Bilsen was vermoelijk op tijd geweest om de bal over te tikken.

Maar Jodan Boys komt een kwartier na rust dan toch op 2-0. Nadat eerder Kees Graafland vanuit de corner de bal nog over het doel werkte, is het Marvin van der Pluijm die de 2-0 binnen schiet. CVC lijkt nu te beseffen dat er vanavond niks meer te halen valt en Jodan Boys probeert direct door te drukken. Zo krijgt diezelfde van der Pluijm een minuut later weer een goede kans. De snelle speler van Jodan Boys wordt op de huid gezeten door een verdediger van CVC, waardoor hij de bal iets te gehaast naast schiet. Twee minuten later is het definitief gedaan als Kees Graafland de 3-0 op het scorebord zet.

Daarna krijgt CVC nog een klein kansje als de verdediging van Jodan Boys in de fout gaat. De bal wordt slecht weggewerkt en valt tussen de verdediging en van Bilsen in. Er staat echter niemand van CVC die kan profiteren waardoor deze kans verloren gaat.

Daarna krijgt Jodan Boys aan de andere kant zomaar een kansje. Bij een terugspeelbal van de Reeuwijkse defensie, moet de keeper wegschieten. Met Kees Graafland die komt opstormen richting het doel, moet hij dit heel snel doen en schiet vervolgens hard tegen Graafland aan. De bal schiet vervolgens richting het lege doel, maar CVC heeft geluk dat de bal een metertje naast gaat.

Een kwartier voor tijd krijgt ook Diego Liefden nog een kans. Vanaf de rechterkant haalt hij van ongeveer 18 meter uit. Zijn harde schot op doel wordt gestop door de keeper, die vervolgens de bal niet klemvast kan houden. Gelukkig voor CVC schiet een verdediger hem te hulp en wordt de bal opgeruimd. Ook Mitchel Heerkens krijgt een kans om van afstand te schieten. Ook zijn schot treft geen doel. Deze bal wordt door de keeper tot corner verwerkt.

Inmiddels begint de mist in te vallen op sportpark Oosterwei, iets wat het spel al helemaal niet ten goede komt. Het zicht wordt duidelijk minder, waardoor ook enkele passes, niet goed aankomen. Verder zijn er zo'n vijf minuten voor tijd nog wel een aantal kansen voor Jodan Boys, als het zich dan maar door het midden een weg door te verdediging werkt. Kees Graafland (naast), Heerkens (over) en van der Pluijm (van dichtbij naast) krijgen nog kans op de 4-0 alvorens CVC weer voor gevaar gaat zorgen. Als Diego Liefden achterin moet ingrijpen, moet Jodan Boys dit bekopen met een vrije trap enkele meters buiten het strafschopgebied. Met een listig schot probeert CVC Michael van Bilsen nog te verrassen, maar hij duikt precies goed naar de bal en pakt hem klemvast. Maar even later ontstaat er wederom gevaar voor het doel van van Bilsen. Het lijkt haast wel of Jodan Boys een eretreffer gunt aan CVC gezien hoe makkelijk de bezoekers in de buurt van de goal kunnen komen. Jodan Boys ruimt echter op en krijgt zelf nog een goede kans op een treffer. Vlak voor het eindsignaal kan Roald Heerkens, die zich een langs enkele verdedigers het strafschopgebied in werkt, uithalen. Zijn schot kan echter gepakt worden door de keeper. Niet veel later fluit scheidsrechter van der Kraan, die overigens een goede wedstrijd floot af. Jodan Boys is dus door naar de tweede ronde van de Voetbal Rijnmond Cup.

 

Overigens waren er een aantal verrassende uitstlagen vanavond. Smitshoek verloor na penalty's van SHO, Deltasport verloor met 0-3 van BVCB en sv Gouda verloor met 1-2 van Hargasport. Competitiegenoten Heinenoord, Zwaluwen en XerxesDZB wonnen ook. Xerxes deed dit tegen zaterdag vierdeklasser SDV uit Rotterdam met maarliefst 0-18!

De komende weken worden de overige wedstrijden in de eerste ronde afgewerkt. Voorlopig staat de laatste wedstrijden gepland voor 5 november. Op 19 november is de vaste speeldag voor de tweede ronde. De loting volgt binnenkort.

Klik hier voor de uitslagen van regio 1 in de Voetbal Rijnmond Cup.

 

Statistieken wedstrijd:

15-10-13: Jodan Boys           - CVC Reeuwijk          3- 0  ( 1- 0)
Doelpunten:  21 Jorn van Lunteren
             61 Marvin van der Plijm
             64 Kees Graafland
Gele kaart:  -

Rode kaart:  -
Toeschouw.:  60
Opsteling Jodan Boys: Michael van Bilsen, Diego Liefden, Roald Heerkens,

                      Daniel Stals, Revelino Janga, Bram van Loon,
                      Jorn van Lunteren, Mitchel Heerkens, Marvin van der Pluijm,
                      Gino Mulder (46' Kees Graafland), Jesse Branderhorst.