Jodan Boys eenvoudig langs Alexandria '66

28-03-2014 09:12

Jodan Boys heeft gisteren op eigen sportpark Oosterwei eenvoudig gewonnen van eersteklasser Alexandria '66. Na een bliksemstart, waarbij Borsboom en de Rijk (2x), Jodan Boys al binnen 14 minuten op 3-0 gezet hadden, werd het uiteindelijk 6-1 voor de thuisploeg. Voor rust scoorde Alexandria '66 nog, waarna Mitchel Heerkens en Jorn van Lunteren de ruststand op 5-1 zetten. Vlak voor tijd maakte Yassire Hamdani de 6-1.

 

Trainer Dennis van den IJssel liet om diverse redenen een aantal spelers langs de kant. Zo namen Tim Roggeveen en Mo Bellahcen plaats op de tribune. Ook Diego Liefden, Gino Mulder, Jesse Branderhorst en Kees Graafland waren niet aanwezig bij Jodan Boys 1. Verder namen Michael de Leeuw, Jesse Kok, Bram van Loon, Jan Willem Schep, Marvin van der Pluijm en nieuweling Bart Korpershoek plaats op de bank. Verder waren er basisplaatsen voor Jeroen Kamp (viel ook in tegen SteDoCo), Joep van Keulen en Yassire Hamdani.

 

Jodan Boys begon fel aan de wedstijd en dat resulteerde al snel in een goede aanval. Jeroen Borsboom kon uit een voorzet van Remco de Rijk al na twee minuten spelen de 1-0 op het scorebord zetten. De bezoekers waren overrompeld door het spel van Jodan Boys en wisten geen antwoord te geven op de snelle combinaties en vlotte aanvallen. Toch ontstond er na vijf minuten spelen een hachelijke situatie achterin, toen Mark Veerman een bal probeerde weg te werken, maar deze in de voeten van de tegenstander schoot. Gelukkig was het schot niet al te moeilijk, maar de bal werd toch met enige moeite gestopt door Marvin Straver.

Direct daarna schoot Jodan Boys in de aanval en dat leverde een mooi doelpunt van Remco de Rijk op. De Rijk passeerde de Rotterdamse sluitpost met een mooi diagonaal schot vanaf rechts, zo in de linkerhoek.

Jodan Boys heeft dus al snel een comfortabele voorsprong en lijkt zo rustig verder te kunnen spelen. Toch moet de ploeg oppassen achterin, zeker wanneer er zelf rommelig gespeeld wordt in de achterste linie. Dit gebeurt ook na iets meer dan tien minuten spelen. Gelukkig kunnen de bezoekers er niet van profiteren en weet de verdediging de bal af te schermen, waardoor Straver kan oppikken. Direct na dit gevaar is er weer een mooie aanval van Jodan Boys. Remco de Rijk stormt aan de linkerkant op en gaat om twee verdedigers heen naar het midden, waar hij mag uithalen voor een schot. Iets wat de verdediging van Alexandria nooit had mogen toestaan aangezien de Rijk de bal prachtig binnen kan schieten, 3-0. Zo staat Jodan Boys binnen het kwartier al ruimschoots voor en is er niks te zien wat er op zou duiden dat de ploeg afgelopen weekend nog met 7-1 klop kreeg.

Toch doet Alexandria '66 even later iets terug. De nummer 9 van de bezoekers mag de 3-1 aantekenen als er achterin niet goed opgelet wordt. Vanaf rechts wordt er diagonaal op doel geschoten. Straver zit er nog aan met de vingertoppen, maar kan er slechts voor zorgen dat de bal nog iets verder richting de hoek gaat, in plaats van naast het doel. We zijn nog geen 17 minuten onderweg en er is inmiddels vier keer gescoord. Zeker een aantrekkelijk eerste deel van de eerste helft.

 

Na de goal van Alexandria '66 blijft Jodan Boys de bovenliggende partij en krijgt het ook nog steeds de meeste echte kansen. Zo kopt Jeroen Borsboom twee keer, waarvan 1 keer op doel. Vlak daarna is Borsboom nog eens dicht bij een treffer. Deze inzet gaat net naast. Toch kan een treffer niet lang uitblijven en dat blijkt ook wel als even later Mitchel Heerkens de 4-1 maakt. Ook hij draait net als de Rijk van links iets naar binnen en legt aan voor een schot. Ook deze is onhoudbaar voor de Rotterdamse keeper.

Een minuut of vijf later krijgt Alexandria nog een goede kans om iets terug te doen. Een speler ziet dat Marvin Straver wel iets ver voor zijn doel staat en besluit een poging te wagen. De bal, waar Straver overigens nog wel bij kon, ging echter net over het doel. Ondanks de paar kansen die Alexandria krijgt, is het overwicht van Jodan Boys op de ploeg best groot. En Jorn van Lunteren wil de juiste verhoudingen nog wel even laten zien. Als hij 7 minuten voor rust samen met Jeroen Borsboom richting het doel stormt, krijgt hij uiteindelijk op aangeven van Borsboom een niet te missen kans. Van Lunteren doet wat ie moet doen en zet de stand op 5-1, wat tevens de ruststand zal zijn.

 

Na rust brengt trainer van den IJssel vijf wissels binnen de lijnen. Joep van Keulen, Mark Veerman, Leroy Brank, Jorn van Lunteren en Jeroen Borsboom blijven achter in de kleedkamer. Jesse Kok, Bart Korpershoek, Bram van Loon, Jan Willem Schep en Marvin van der Pluijm komen voor hen in het veld. Bart Korpershoek maakt hierdoor zijn debuut in Jodan Boys 1.

In de tweede helft zijn de verhoudingen duidelijk anders dan in de eerste helft. Het spel van Alexandria is niet veel anders. Rommelig, slordig en een paar kleine kansjes. Echter dit is ook een beetje hoe Jodan Boys de tweede helft speelt. Minder vlotte combinaties en aanvallen, maar soms ook slordig balverlies, maakt er af en toe een rommelig geheel van.

Zo krijgen de bezoekers de eerste kansjes in de tweede helft, maar kan Straver eenvoudig redding brengen. Pas na ruim een kwartier spelen lijkt Jodan Boys een serieuze kans te krijgen als Jan Willem Schep doorbreekt en op de keeper kan afgaan. Met twee verdedigers in zijn nek tikt hij echter zachtjes tegen de bal, waardoor de keeper kan wegwerken. Vlak daarna is er gevaar bij het doel van Straver. Als er een overtreding begaan wordt op een speler van Alexandria, blijkt al snel dat de bal niet op de stip gaat, maar er een vrije trap op de rand van het straschopgebied wordt gegeven. De vrije trap van rechts wordt echter direct weggekopt en daardoor is de kans verkeken. Toch is er tien minuten later weer een goede kans voor de bezoekers. Ditmaal staat een verdediger van Jodan Boys in de weg als er geschoten wordt.

Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd krijgen de bezoekers de laatste en misschien wel beste kans van de tweede helft. Bij een goede aanval kan er worden geschoten op het doel van Straver. De bal gaat echter net naast het doel.

Met nog drie minuten op de klok is er weer eens een gevaarlijke uitbraak van Jodan Boys. Marvin van der Pluijm wordt gelanceerd, maar is alleen en moet wachten op hulp. Jan Willem Schep legt dan aan voor een schot, maar dat wordt gekeerd door een verdediger.

Toch weet Jodan Boys nog te scoren. Yassire Hamdani zet Jodan Boys met een mooi schot op 6-1. Even is het de vraag of het doelpunt doorgaat aangezien er ook een verdediger van Alexandria geblesseerd blijft liggen. Scheidsrechter Gerrits fluit dan maar direct af, zodat de speler verzorging kan krijgen.

 

Zo wint Jodan Boys na de blammage van afgelopen weekend. Deze blammage was ook bekend bij de trainer van Alexandria, die hier nog even aan refereerde bij een twijfelachtige beslissing van grensrechter Kama. De trainer ging door het lint nadat Kama de vlag omhoog stak voor een ingooi, terwijl hij van mening was dat de bal nog binnen was. Overigens moet gezegd worden dat de arbitrage juist een prima wedstrijd leidde en er misschien nog wel meer twijfelachtige beslissingen in het nadeel van Jodan Boys uitvielen. Gelukkig was het maar een oefenwedstrijd....

 

Toch zal deze oefenwedstrijd ongetwijfeld aanknopingspunten geboden hebben voor het komende treffen met Achilles Veen. Zij komen volgende week zaterdag op bezoek in Gouda. De vraag is dan of van den IJssel enkele spelers van vanavond toe zal voegen aan de selectie. In ieder geval zullen Jeroen Kamp en Yassire Hamdani hier voor in aanmerking kunnen komen.

 

27-03-14: Jodan Boys           - Alexandria '66        6- 1  ( 5- 1)
Doelpunten:   3 Jeroen Borsboom             17 Onbekende speler
              7 Remco de Rijk
             14 Remco de Rijk
             28 Mitchel Heerkens
             38 Jorn van Lunteren

             89 Yassire Hamdani
Gele kaart:  -

Rode kaart:  -
Toeschouw.:  40
Opstelling Jodan Boys: Marvin Straver, Joep van Keuelen (46' Jesse Kok),
                       Roald Heerkens, Mark Veerman (46' Bart Korpershoek),
                       Jeroen Kamp, Leroy Brank (46' Bram van Loon),
                       Yassire Hamdani, Jorn van Lunteren (46' Jan Willem Schep),
                       Jereon Borsboom (46' Marvin van der Pluijm),

                       Remco de Rijk, Mitchel Heerkens.