Jodan Boys eenvoudig langs Argon

16-09-2017 16:49

Jodan Boys heeft vanmiddag een eenvoudige overwinning op Argon geboekt. De bezoekers konden weinig kansen creeren, waar Jodan Boys dat wel deed. Toch wist Jodan Boys niet verder te komen dan een 2-0 overwinning. Nadat Marengo Jodan Boys na iets meer dan een kwartier via een penalty op 1-0 zette, verdubbelde Huntink nog voor rust de score. Na rust bleef Jodan Boys de bovenliggende partij en kreeg het een aantal 100% kansen, maar het bleef bij 2-0.

 

Trainer van den IJssel kon in de derde competitiewedstrijd nog steeds niet beschikken over doelman Straver. Hij kampt nog steeds met een blessure die hij vorig seizoen opliep. Mathijs Swaneveld mag daardoor wederom onder de lat plaatsnemen. Elliot Pattinama is ook onder de afwezigen, waar Mo Bellahcen gelukkig weer op de bank kan plaatsnemen.

Argon gaat in het begin van de wedstrijd snel van start en krijgt ook al vroeg in de wedstrijd de eerste corner. Toch levert dit nog niet echt gevaar op voor Jodan Boys, maar de thuisploeg lijkt gewaarschuwd. Maar al snel volgt voor Jodan Boys ook een kans, met in ieder geval een serieuze poging. Uit de vrij trap van Marengo tikt Brank de bal over.

Fanny Waandels krijgt een aantal minuten later de eerste gele kaart in de wedstrijd, waarna Jodan Boys het lichte overwicht dat het tot dan toe had begint uit te bouwen. Toch moet daar eerst nog een waarschuwing van de bezoekers aan vooraf gaan. Bij een vernuftig balletje van een Argon speler gaat Swaneveld de mist in. Hij beoordeeld verkeerd, houdt uiteindelijk in en de bal wordt over hem heen gewipt. Gelukkig is Michel Verkaik in de buurt om met een halve omhaal de bal van de doellijn te halen en zo Jodan Boys van een vroege achterstand te behoeden.

Aan de andere kant is het Fanny Waandels die met een kopbal net naast mikt, waarna al snel weer een goede aanval van Jodan Boys volgt. Ditmaal speelt Leona zich vrij en zet voor. Een Argon speler gaat echter erg opzichtig met zijn armen omhoog en raakt de bal. Scheidsrechter Vos is resoluut en wijst naar de stip. Levi Marengo mag vervolgens gaan aanleggen en laat dit buitenkansje niet onbenut. Zo staat Jodan Boys dus al snel op voorsprong.

Argon moet nu dus komen en lijkt al snel in het zadel geholpen door Roald Heerkens. Bij een foute pass geeft hij de bal zo aan een Argon speler, maar gelukkig is ook nu Verkaik zo attent om in te grijpen en een snelle doorstoot richting Swaneveld om zeep te helpen.

Aan de andere kant zet Jodan Boys druk op het doel van de bezoekers. Er vliegt nog een schot recht in de handen van de keeper en na een mooie actie met een hakballetje aan de zijlijn, had ook deze aanval misschien wel wat beter afgerond mogen worden.

Er volgt een klein kwartier waarin er vooral strijd geleverd wordt tussen de beide strafschopgebieden, maar zonder echt grote kansen. De verdediging van Jodan Boys kent nauwelijks problemen. Heerkens, Verkaik en Veerman houden de boel goed dicht achtering gesteund door de spelers in de linie daarvoor als het nodig is.

Bij Argon hebben ze al door dat het wel eens een lastige middag zou kunnen worden. Daardoor soms ook kleine irritaties waarbij Roald Heerkens door Lorenzo Zorn onderuit gebeukt wordt. Heerkens is geen kleine jongen die snel omvalt, dus het is aannemelijk dat daar toch wel een overtreding gemaakt werd. Scheidsrechter Vos beoordeeld het niet goed, maar als Zorn dat ook nog even flink protesteert, zou je toch een kaart verwachten. Echter Zorn komt er mee weg.

Het lijkt er op dan Jodan Boys met een 1-0 voorsprong de rust in gaat aangezien er weinige grote kansen meer zijn. Argon komt nog met een schot ruim over en een voorzet van Marengo is vervolgens wel erg hard voor Leona. Toch kan Jodan Boys een minuut of vijf voor rust de voorsprong verdubbelen. Fanny Waandels geeft af op Enzo Huntink, die vervolgens de tijd krijgt om aan te leggen voor een schot. Hij verschalkt keeper Antonioli en zo staat het dus 2-0.

Argon krijgt vlak voor rust nog wel drie corners te nemen, maar echt gevaarlijk zijn deze niet. Beide ploegen zoeken de kleedkamers vervolgens op voor de thee.

 

Na rust komt een ongewijzigd Jodan Boys binnen de lijnen. Beide ploegen beginnen de eerste tien minuten in de tweede helft met kleine kansen. Argon schiet ruim over en een listig kopballetje kan door Antonioli gepakt worden. Ook Argon krijgt een gele kaart. Deze is voor Bouabgha na een overtreding op Dos Santos.

Direct daarna een goede kans voor Leona met een geplaatst schot. Antonioli komt als winnaar uit de bus bij deze actie waardoor het vooralsnog 2-0 blijft. Ook Marengo is vlak daarna in kansrijke positie. Bij een snelle aanval schiet hij samen met Waandels naar voren Marengo kan het afmaken of afleggen op Waandels. Hij kiest voor de eerste optie maar shiet recht op de benen van de Mijdrechtse keeper. Misschien was het toch handiger om af te leggen, maar dat wordt natuurlijk nooit besproken als de bal er gewoon in zit.

Inmiddels heeft Argon twee wissels gebracht, waarna het een keer met een schot voorlangs de goal van Swaneveld komt. Vervolgens is het aan de andere kant weer een goede aanval van Jodan Boys. Waandels probeert de Mijdrechtse verdediging te passeren en wordt daarbij gehinderd. Uiteindelijk gaat Waandels daarna half vallend onderuit in het strafschopgebied. Scheidsrechter Vos ziet in beide gevallen geen overtreding, waarbij de eerste actie wellicht toch minimaal een vrije trap vlak buiten het strafschopgebied had moeten opleveren.

Vervolgens is ook Leona nog dicht bij een goede kans, maar de keeper is eerde bij de bal. Trainer van den IJssel besluit vervolgens een dubbele wissel toe te passen. Fanny Waandels en Enzo Huntink mogen naar de kant. Zij worden onder luid applaus gewisseld voor Mo Bellahcen en Mohamed Faouzi.

Jodan Boys zet vervolgens nog aan, maar krijgt vooralsnog geen nieuwe beloning voor de inspanning. Vervolgens komt er bij Jodan Boys ook nog een debutant binnen de lijnen. Yusuf Kama mag zijn competitiedebuut maken voor Jodan Boys 1 en vervangt Michel Verkaik.

In de slotfase nog kanen aan beide kanten. Eerst Marengo die recht in de handen van de keeper schiet en even later een schot van Argon dat net naast gaat. Zo kan Argon geen late aansluitingstreffer meer maken en komt Jodan Boys niet meer in de problemen. Er valt nog een gele kaart voor Argon waarna scheidsrechter Vos snel affluit.

 

Door de winst van vandaag stijgt Jodan Boys twee plaatsen op de ranglijst. Het staat nu tweede met zeven uit drie, net achter Noordwijk dat met negen punten de lijst aanvoert. Noordwijk haalde vandaag uit tegen debutant Nootdorp (6-0) en is daarmee ongeslagen en zonder tegengoals. Verder won Ter Leede bij Hoek (1-2), Achilles Veen won van RVVH (2-1) en bij Rijsoord - AFC (0-0) en Swift - fc Rijnvogels (2-2) werden de punten gedeeld. Verder werden de wedstrijden 's-Gravenzande - Smitshoek en Zwaluwen - SteDoCo afgelast. Hierdoor verrassend veel mensen uit Barendrecht aanwezig in Gouda die vermoedelijk even kwamen kijken naar de tegenstander van volgende week. Jodan Boys kan dan de goede lijn doorzetten tegen het nog puntloze Smitshoek.

Laten we hopen dat het spel van Jodan Boys ook volgende week zo goed is en dat de ploeg dit weet vast te houden. We gaan nog niet zeggen dat we kampioen kunnen worden, maar een plaats in de top moet toch mogelijk zijn als deze lijn doorgetrokken wordt.

 

Statistieken wedstrijd:

16-09-17: Jodan Boys           - Argon                 2- 0  ( 0- 0)

Doelpunten: 16' Levi Marengo, 39' Enzo Huntink.

Gele kaart: 12' Fanny Waandels, 58' Mohamed Bouabgha, 93' Onbekende speler Argon.

Rode kaart: -

Toeschouwers: 375

Scheidsrechter: M. Vos

Opstelling Jodan Boys: Mathijs Swaneveld, Michel Verkiak (80' Yusuf Kama), Roald Heerkens, Mark Veerman, Patrick Fonseca, Leroy Brank, Gilliomar Leona, Romario Dos Santos, Fanny Waandels (70' Mo Bellahcen), Enzo Huntink (70' Mohamed Faouzi), Levi Marengo.

16-09-17: Jodan Boys           - Argon                 2- 0  ( 0- 0)
Doelpunten: 16' Levi Marengo, 39' Enzo Huntink.
Gele kaart: 12' Fanny Waandels, 58' Mohamed Bouabgha, 93' Onbekende speler Argon.
Rode kaart: -
Toeschouwers: 375
Scheidsrechter: M. Vos
Opstelling Jodan Boys: Mathijs Swaneveld, Michel Verkiak (80' Yusuf Kama), Roald Heerkens, Mark Veerman, Patrick Fonseca, Leroy Brank, Gilliomar Leona, Romario Dos Santos, Fanny Waandels (70' Mo Bellahcen), Enzo Huntink (70' Mohamed Faouzi), Levi Marengo.