Jodan Boys eenvoudig langs Deltasport

23-04-2016 20:30

Jodan Boys heeft vandaag de uitwedstrijd bij Deltasport in Vlaardingen eenvoudig gewonnen. Jodan Boys zegevierde uiteindelijk met 1-4 nadat Jorn van Lunteren zijn ploeg in de eerste helft een 0-1 voorsprong bezorgde. Na rust waren Marwin Glas, Ahmed el Azzouti en Fanny Waandels nog succesvol. Deltasport kon uit een penalty nog iets terug doen nadat er achterin hands gemaakt was. Jodan Boys is nu definitief veilig in de Hoofdklasse. XerxesDZB verloor en kan als nummer elf met twaalf punten achterstand het puntenaantal van Jodan Boys met nog drie wedstrijden te gaan nooit meer inhalen.

 

Trainer Dennis van den IJssel moest zijn opstelling op een aantal plaatsen wijzigen. Zo waren Leroy Brank en Mo Bellahcen niet inzetbaar. Hierdoor hadden Fanny Waandels en Marwin Glas een basisplaats. Glas had deze duidelijk verdient na zijn optreden vorige week tegen Argon. Daar wist Glas twee keer te scoren en had daarmee een groot aandeel in de 1-4 overwinning die avond.

Jodan Boys laat al direct vanaf het begin merken dat het deze wedstrijd wil winnen. Al na twee minuten is er gevaar voor het Vlaardingse doel. De corner van Mitchel Heerkens draait goed in, maar keeper Cheuk-A-Lam kan de bal nog net uit de goal tikken. Na bijna een kwartier spelen volgt er weer een goede kans voor Jodan Boys en een redding van Cheuk-A-Lam. Na een goede aanval kan Jorn van Lunteren tot een afstandsschot komen, maar zien zijn poging geen doel treffen. Jodan Boys blijft aanzetten en als er na ruim een kwartier spelen een overtreding op Ahmed el Azzouti gemaakt wordt, kan Jorn van Lunteren op een mooie plek net buiten het strafschopgebied gaan aanleggen voor een vrije trap. Van Lunteren schiet de bal vervolgens laag in de hoek en laat keeper Cheuk-A-Lam kansloos, 0-1.

Jodan Boys kan nu op zoek naar een volgende treffer, maar dit zal nog even duren. In het restant van de eerste helft zijn er behalve een hagelbui weinig te vermelden. Wel krijgt Jodan Boys op slag van rust nog een goede kans op de 0-2. Eerst wordt een goed afstandsschot van Ahmed el Azzouti ternauwernood gekeerd door keepr Cheuk-A-Lam. De terug springende bal kan nog gevaar opleveren voor de Vlaardingers, maar in de rebound komt Fanny Waandels net te kort om te profiteren.

Zo gaat Jodan Boys met een 0-1 voorsprong rusten en zal het in de tweede helft tegen de wind in moeten spelen.

 

Na rust heeft Jodan Boys dus de wind tegen, maar tegen zal het de ploeg zeker niet zitten. Na iets meer dan tien minuten spelen verdubbeld Marwin Glas namelijk de score. Zo staat Jodan Boys met nog iets meer dan een half uur te spelen op een comfortabele 0-2 voorsprong. Deltasport kan niet profiteren van de wind mee en Jodan Boys kan proberen te score uit te breiden. Als Ahmed el Azzouti onderuit geharkt wordt door Tiemen Noordam, gaat hij als eerste speler op de bon. Sportieve revanche op deze actie volgt een kleine tien minuten later. Als er een goede voorzet van Enzo Huntink bij el Azzouti terecht komt aarzelt hij geen moment. Hij haalt hard uit en verschalk zo Cheuk-A-Lam die voor de derde keer moet vissen.

Dennis van den IJssel besluit vervolgens dat ook Tom van Hoogstraten na zijn goede beurt vorige week tegen Argon speelminuten krijgt. Hij vervangMarwin Glas, die zijn eerste competitiegoal mocht maken. We zijn dan inmiddels 82 minuten onderweg als er weer een aanval van Jodan Boys gaat komen. Uiteindelijk volgt er een vrije trap van Mitchel Heerkens, die hoog voor het doel komt. En als iemand daar wel raad mee weet het Fanny Waandels wel. Hij springt hoog op en kopt de bal gericht in de touwen. Zo staat Jodan Boys nu op een comfortabele voorsprong die het onmogelijk meer uit handen kan geven. Toch komt Deltasport nog een beetje terug, maar de 1-4 die uit een panalty gemaakt wordt door Levi Marengo, komt echt veel te laat. Niet veel later fluit scheidsrechter Elissen af.

 

Jodan Boys wint dus ruim van de nieuwe hekkensluiter Deltasport. Zij werden vanmiddag op de ranglijst gepasseerd door Sportlust '46. Daar maakte Maarten Cieremans (oud Jodan Boys) zijn rentree na lang blessureleed in de wedstrijd tegen Zwaluwen (1-1). Koploper Quick Boys kwam tegen Hoek niet verder dan 0-0 en daarvan profiteerde Noordwijk, dat met 3-0 van fc Rijnvogels won. Rijnvogels werd door dit verlies op de ranglijst gepasseerd door ASWH (won met 0-1 bij XerxesDZB) en Spijkenisse (won met 3-0 van Heinenoord). Ter Leede verslikte zich in Haaglandia en verloor met 3-0. Hierdoor heeft Jodan Boys nu een voorsprong van vijf punten op Ter Leede, dat zevende staat.

Volgende week kan Jodan Boys het kampioensfeest van Quick Boys verstoren door thuis een goed resultaat neer te zetten tegen de huidige koploper in de Hoofdklasse B. Noordwijk kan op haar beurt Jodan Boys een beetje helpen door Spijkenisse te verslaan, maar de vraag is maar of Jodan Boys met drie wedstrijden een verschil van zes punten met ASWH en Spijkenisse goed kan maken. De kans op promotie lijkt echt wel verkeken, maar een hogere eindklassering dan plaats zes nog niet.

 

Statistieken wedstrijd

23-04-16: Deltasport           - Jodan Boys         1- 4  ( 0- 1)
Doelpunten:  90 Levi Marengo (p)           20 Jorn van Lunteren
                                           57 Marwin Glas
                                           77 Ahmed el Azzouti
                                           83 Fanny Waandels
Gele kaart:  68 Tiemen Noordam
Rode kaart:  -
Toeschouw.:  50
Scheidsrechter:        B.L.J.M.M. Elissen
Opstelling Jodan Boys: Marvin Straver Don Mimpen, Roald Heerkens,
                       Bram van Loon, Yassire Hamdani,
                       Enzo Huntink, Fanny Waandels,
                       Jorn van Lunteren, Marwin Glas (82' Tom van Hoogstraten),
                       Ahmed el Azzouti, Mitchel Heerkens.