Jodan Boys eenvoudig langs Olympia

09-08-2015 14:52

Jodan Boys heeft gisteren een eenvoudige overwinning geboekt op stadsgenoot Olympia. Na een snelle voorsprong van Olympia, maakten Glas, Brank en Janga er voor rust 3-1 van. Twintig minuten voor tijd maakte Huntink er 4-1 van.

 

Jodan Boys begon gisteren op de eerste Goudse derby dag met een aantal nieuwe namen binnen de lijnen. De teruggekeerde Michel Verkaik begon met rugnummer 4 en ook was er een basisplaats voor Huntink en Waandels. Waandels verving op het laatste moment Mo Bellahcen.

Ook Revelino Janga en Marwin Glas begonnen in de basis.

Jodan Boys begon direct aanvallend en zette Olympia vast op eigen helft. In de eerste drie minuten was Jodan Boys naarstig op zoek naar het doel van de tegenstander. Maar na drie minuten spelen komt Olympia er voor het eerst uit en in de drukte in het strafschopgebied van Straver gaat de bal uiteindelijk achter diezelfde keeper. Zo staat Olympia in de vierde minuut al op voorsprong!

Direct na de 0-1 gaat Jodan Boys weer over op de aanval en zet het Olympia weer vast. Toch duurt het nog even voor er een serieuze kans komt voor Jodan Boys met een gericht schot. Enzo Huntink schiet echter over het doel.

Twee minuten later lijkt Jodan Boys op voorsprong te komen. Bij een mooi uitgespeelde kans krijgt Mitchel Heerkens de bal aangespeeld in het strafschopgebied. Het raakt de bal echter niet goed waardoor de bal een vreemde slinger naar links maakt en ruim naast gaat.

Dan kan na een klein kwartier spelen Olympia er weer eens gevaarlijk uitkomen. Michel Verkaik maakt echter een perfecte sliding op de bal waarmee de aanval onschadelijk gemaakt wordt. Maar het is weer Jodan Boys wat de aanval gaat zoeken en een overwicht heeft. Marwin Glas zet Jodan Boys in de 20e minuut op 1-1 en een minuut later schiet Leroy Brank de bal ook in het doel. Hierbij komt de bal op de lijn tussen de benen van een Olympia speler nog bijna tot stilstand, maar gelukkig voor Jodan Boys is de bal uiteindelijk toch geheel over de lijn.

Enkele supporters van Olympia zijn dan al bang voor het ergste. Zij hebben het er langs de lijn al over dat dit wel eens een afslachting kan gaan worden. Toch is niets minder waar. Er volgt namelijk een korte drinkpauze en misschien ging de voet hierdoor een beetje van het gaspedaal. Na de drinkpauze gaat er nog wel een kopbal net over en schiet Leroy Brank nog eens naast.

Een kleine vijf minuten voor rust loopt Jodan Boys nog wel verder uit naar 3-1 via Revelino Janga. Verder zijn er aan beide kanten nog kansen tot de rust, maar Mitchel Heerkens schiet net naast en ook een vrije trap van Olympia gaat naast het doel.

Zo gaan beide teams de kleedkamers in en zoeken een kleine 500 toeschouwers een koele versnapering in de kantine.

 

Na rust komen bij Jodan Boys de eerste wissels binnen de lijnen. Van der Linden, Visser en Looyensteijn nemen de plaatsen in van Straver, Verkaik en Glas. En ook na rust gaat Jodan Boys weer op dezelfde voet verder. Na iets meer dan 7 minuten spelen krijgt Huntink een goede kans, maar zijn schot wordt gepakt door de keeper. Vervolgens schiet Mitchel Heerkens drie minuten later op de paal en de teruggesprongen bal wordt door van Lunteren op doel geschoten. De keeper van Olympia zit een vierde treffer voorlopig echter dwars.

Olympia wisselt na een klein kwartier een half elftal waarna Huntink twee minuten later nog een goed schot aflevert, maar wederom staat de keeper van Olympia in de weg.

Vervolgens komen er ook aan Jodan Boys zijde nog een aantal wissels binnen de lijnen. Verkaik, de Jong, Margoum en Glas komen in het veld voor Roald Heerkens, Janga, Brank en ook Mitchel Heerkens.

Enkele minuten later mag Enzo Huntink de verdiende 4-1 maken. Huntink was deze wedstrijd nadrukkelijk op zoek naar een goal en verdiende deze uiteindelijk ook.

Verder schiet Olympia nog eens naast het doel van van der Linden, maar verder zijn er weinig momenten het vermelden waard.

Scheidsrechter Luinge fluit uiteindelijk af en zo wint Jodan Boys met 4-1 van Olympia.

Ook Jodan Boys 2 (4-3) won gisteren van Olympia 2 en Jodan Boys A1 won van sc Feyenoord A1. Jodan Boys B1 verloor echter ruim van sc Feyenoord B1

 

Komende dinsdag oefent Jodan Boys tegen Sporlust '46. Deze wedstrijd wordt gespeeld in Alphen aan den Rijn.

 

08-08-15: Jodan Boys           - gc&fc Olympia         4- 1  ( 3- 1)
Doelpunten:  20 Marwin Glas                 4 Marciano Ijsselstein
             21 Leroy Brank
             41 Revelino Janga
             73 Enzo Huntink
Gele kaart:  -
Rode kaart:  -
Toeschouw.:  490
Scheidsrechter:        R. Luinge
Opstelling Jodan Boys: Marvin Straver (46' Tim van der Linden), Yassire Hamdani,
                       Roald Heerkens (66' Michel Verkaik), Michel Verkaik (46' Vincent Visser),
                       Revelino Janga (66' Wim de Jong), Leroy Brank (66' Fahri Margoum),
                       Enzo Huntink, Fanny Waandels, Marwin Glas (46' Youri Looyesteijn),
                       Jorn van Lunteren, Mitchel Heerkens (66' Marwin Glas).